Witam wszyskich...
Mam maly problem bo nie jestem pewna...
Zaczelam stosowac Microgynon 21 w 1 dzien okresu... i caly miesiac mialam plamienia...
teraz od jakiegos czasu biore drugie opakowanie M21 i od drugiego zaczelam stosunek...
wlasciwie zaczelam w przerwie 7 dniowej ale nie skonczyl we mnie... kilka dni pozniej wymiotowalam 6 godzin po przyjeciu tabletki. Stosunek mialam 2 dni potem. Czesto mnie brzuch boli czy mam jakies powody do niepokoju? prosze o szybka odpowiedz
a może tak chociaż poczytaj ulotke a nie zakładasz temat który był wałkowany nie raz?
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008 12:22
biorac tabletki prawidlowo nie ma sie co obawiac o ciaze.
jesli chodzi o wymioty, to tabletka wchlania sie ok 4h.
podczas przerwy bylas zabezpieczona, tak samo plamienia nie maja na to wplywu.
poza tym szukajka i nastepnym razem podepnij sie pod istniejace juz tematy, a nie zakladaj nowego.
gosia999 [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008 12:30
czytalam, wole sie upewnic.. czyli nie ma szans na ciaze?
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008 12:33
kochana ile razy ci pisac ?
przeczytaj ulotke, w niej wszystko masz napisane. ale skoro czytalas, to takie rzeczy powinno sie wiedziec. skoro ulotka nie daje ci pewnosci, poczytaj forum, o tym juz tez wiele razy bylo.
Szansa na ciążę zawsze jest, niezależnie od zabezpieczenia
Ale w twoim przypadku tabletki powinny działać, więc szansa zaciążenia bliska jest 0 Tak więc bez paniki. Objawy, któe opisujesz są normalne na początku brania pigułek (do 3 opakowań)
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
To jaka jest roznica: Prezerwatywa idealnie uzyta - wskaznik pearla okolo 3, a tabletki tez idealnie uzyta 0,2.
Nie ma czegoś takiego jak "wskaźnik Pearla dla środka idealnie użytego". Wskaźnik Pearla to procentowa liczba "wpadek" przy stowowaniu danej metodyi tyle. A 99,99 wpadek wynika z błędów w stosowaniu metody. Wyższy wskaźnik w przypadku prezerwatywy wynika po prostu z tego, że jest nieco bardziej skomplikowana w obsłudze niż tabletka. Prezerwatywa odpowiednio zastosowana (przechowywana, założona i zdjęta) daje dokładnie taką sama pewność, jak środki hormonalne.
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
Cenię talent i mądrość człowieka i nie ufam facetom bez skazy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum