Cześć jestem tu nowa...
Mam problem...
Mam dopiero 15 lat kochałam się już z moim chłopakiem mieliśmy zabezpieczenie ale mi okres spóźnia się już 3 dni... robiłam test ciążowy pokazała mi się tylko jedna kreska ale po jednym dniu bardzo nie widocznie widać drugą czy mogę być w ciąży proszę o pomoc nie wiem co mam robić pomóżcie dajcie odpowiedz
To za krotki czas zeby byl wiarygodny, poza tym jesli dzien pozniej na niego patrzylas to mogly byc i 2 kreski test sie sprawdza w czasie wskazanym na ulotce, pozniej wynik moze ulec zmianie. Jesli minely juz 14 dni od stosunku to zrob test ponownie, jesli nie to poczekaj spokojnie, nerwy moga przedluzyc czas oczekiwania na okres.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
malina5033 [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:50
ale ja robiłam dwa testy jeden 7 dni po stosunku a drugi wczoraj i jak dzisiaj spojrzałam na niego to było przebarwienie prawie nie dostrzegalnej kreski a ta że nie jestem w ciąży jest widoczna... co mi grozi jak zajdę w ciąże???
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:54
jak to - co ci grozi? jesteś młoda (nie masz ukończonych 15 lat, prawda?), ciąża może być groźna dla twojego zdrowia, ale możesz też urodzić i być szczęśliwą matką. słyszałaś o 14letniej agacie z lublina? twoja sprawa jest analogiczna, wg polskiego prawa przysługuje ci legalna aborcja, możesz to załatwić z mamą. zdecydowałaś się na uprawianie seksu to teraz zdecyduj, co zrobić.
Zaraz po zrobieniu testu byl negatywny? to znaczy, ze w ciazy najprawdopodobniej nie jestes. Okres moze sie spozniac z roznych powodow, poza tym w tym wieku nie musi byc jeszcze regularny jak w zegarku. Uspokoj sie odetchnij. Test po zrobieniu wyrzuc, a nie patrz przez tydzien, to nic nie da.
Jesli zabezpieczenie nie zawiodlo nie powinnas byc w ciazy. Co mialoby Ci grozic jak zajdziesz w ciaze? Mdlosci. No chyba, ze dochodzi jeszcze kwestia nieskonczonych 15 lat czyli zlamania prawa, od 15 lat mozna uprawiac seks, ale to nie powinno Cie martwic. Mozesz zrobic jeszcze test z krwi dla upewnienia.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
malina5033 [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:58
a jak ten test sie robi z krwi??? można go dostać w aptece???
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum