No właśnie, jakie firmy polecacie? Jestem akurat na zakupie i nie wiem za bardzo czym się kierować. Najchętniej chciałabym jakieś podwójne, potrójne cienie.
Ja polecam ogólnie 2 firmy - Lancome i Nivea Beaute.
Lancome są trochę drogie, ale trzymają się dobrze, dobrze się nakładają, mają ładne kolorki.
Nivea natomiast są tanie, trzymają się super (najlepiej ze wszystkich cieni jakie miałam), ale mają jedną wadę - są niedostępne w Polsce
Z innych używałam L'oreal (takie sobie), Sephora (porażka...), Dior (drogie i g. mnie takie sobie)...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Co do kupowania na Allegro to obawiam się, że jakieś 90% to będą podróby... Lepiej chyba dać trochę więcej kasy i kupić w Sephorze lub Douglasie (albo innej perfumerii) oryginał...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
No właśnie, Nivea są na prawdę super, kosztują zazwyczaj poniżej 10Euro (jak ja kupowałam to było coś między 6 a 9 Euro)...
A słuchaj, może zrobimy sobie akcję zakupów wysyłkowych Nivea i wykorzystamy Paulinę lub Juliette (oczywiście o ile się zgodzą)? Wpłata na konto (ja jestem w stanie dopłacić "za fatygę") i wysyłka do nas do domów
Sonia, ja osobiście używam cieni Inglot i uważam, że są wypasione. Tak samo moja współlokatorka-wizażystka ma o nich bardzo dobrą opinię. Fajne są też cienie Bourjois, jeśli ma się ochotę na coś jaśniejszego i delikatnego, bo one właśnie taki efekt dają.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 17:08
Sonia ja używam cieni Inglot. Podzielam zdanie Justyce są bardzo dobre. Co do ceny, to kiedyś kupowalam takie pojedyncze, i kosztowaly tylko 7,50 (a paleta kolorów byla spora, jasne i ciemne. Żólte i pomarańczowe, różniaste). Zdziwilam się, ale kupowalam w drogerii, więc o "podróbce" mowy nie ma. No i byly takie normalne Inglotowe...
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Sonia slonce to sa na bank podroby, jak juz chcesz wydac kase na cos markowego to lepiej sprawdzona perfumeria....albo jak chcesz to Ci kupie i przysle jak juz sie zdecydujesz na jakis...ale te allegrowe lancomy i diory to odradzam...
nivea tez tu jest ale nigdy nie mialam... na mnie wogole wszytskie cienie trzymaja sie jakos srednio na jeza....jedyne ktore byly ok to jak mnie raz wizazysta wymalowal CalvinemKlainem trzymalo sie caly dzien.... najlepiej jakbys poszla do jakiejs sefory albo douglasa na makijaz za free i potestowala co sie na Tobie trzyma...
mnie jak w krakowie jeszcze bylam wlasnie tak zaproponowala laska pracujaca w douglasie zeby pare razy przjsc, dac sie wymalowac i pochodzic w tym i sprawdzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum