Mam masakryczny plan w pracy i czasami muszę siedzieć i gadać po kilka godzin w zimnych salach, gdzie automat z paskudną kawą to szczyt luksusu. Zastanawiam się nad zakupem termosu lub kubka termicznego. Termosy ze sklepów z akcesoriami kuchennymi nie sprawdzają się zbyt dobrze, podobnie kubek. Zastanawiam się więc nad zainwestowaniem w akcesoria ze sklepu sportowego. Myślałam o kubku esbita ale dowiedziałam się w sklepie, że kubki ogólnie są kiepskie i nie trzymają ciepła.
Macie jakieś sprawdzone kubki lub małe termosy ?
magribi, mam mały termos, taki metalowy, mieści dosłownie duży kubek kawy, trzyma ciepło max. 4 godziny. Mamy też duży termos ze szklanym wkładem i ten to jest mega! Ciepło trzyma nam ponad 8 godzin [bierzemy go zawsze w trasę Pń-Krk] i zawsze jak dojeżdżamy do celu to kawa jest jeszcze bardzo ciepła, a po 3-4 h nadal jest gorąca. Małe takie termosy też są, tylko z nimi trzeba uważać, żeby gdzieś mocniej nie stuknąć, żeby nie spadł, bo szkło pójdzie. Kubka nie mam żadnego, bo nie jest mi potrzebny i jakoś nie jestem do nich przekonana.
podobno kubki ze Starbucksa są fajne - można je zamknąć szczelnie a im mniej dziurek tym w środku cieplej
widziałam też bardzo fajne kubki ceramiczne - trochę większe niż normalne z silikonową nakładką z dzióbkiem. na pewno trzymają ciepło słabiej niż termiczne, ale z porcelany/ fajansu pije się nieporównywalnie przyjemniej niż z jakiegokolwiek kubka termicznego
Znam te termosy. Zawsze braliśmy taki na wakacje z rodzicami. Pod względem trzymania ciepła nie mają sobie równych. Nawet nie wiedziałam, że można jeszcze je kupić. Niestety, to o czym piszesz, są delikatne i ciężkie. A kiedy muszę dźwigać laptopa i projektor każdy dodatkowy kg jest odczuwalny. Więc szukam cudów
Zoe dzięki, zerknę do Starbucksa, choć nie wiem czy się przekonam do kubka z ich logiem.
Niektóre są bardzo ładne i mają dość dyskretne loga, tak mi się przynajmniej wydaje.
A miała któraś kubek termiczny Nescafe do Dolce Gusto? Mogłabym sobie robić kawkę to go i od razu miałabym miarkę do którego miejsca wlewać poszczególne kapsułki.
ja mam metalowy termos dojeżdżam sobie z nim do pracki zimą, ciepło trzyma 6-7 h ( tyle że on jest dodatkowo jeszcze w takim śmiesznym pokrowcu kolorowym ) mam też kubek termiczny w pracy kupiony w sklepie ze sprzętem AGD i też jestem zadowolona, dużo w pracy gadam, biegam, załatwiam itd. więc jak zrobię kawę to mam po 4-5 h dalej ciepłą kawę, a nie zimną lurę
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
magribi, niektóre ze starbucksa są ładne, moja koleżanka ma taki brązowy w delikatne kwiatuszki, śliczny, z tym, że dla mnie cena mówi: nie kupuj mnie ja się czaję na któryś z czerwonej maszyny...
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
Trzyma ciepło jakąś godzinę, ale dla mnie więcej nie musi, bo i tak wypilijam (na dłuższe wypady mam wypasiony termos )
Jestem bardzo zadowolona - jest szczelny i ma raczke, co sie czasem bardz przydaje (moge na przyklad zawiesic sobie na torbece albo na dloni jak potrzebuje uzyc palcow
_________________ What would you do if you were not afraid?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
ja miałam kilka, ale wszystkie kijowe, więc nie mam czego polecać
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum