No tak... wiek nie najlepszy na ciążę. Kto wie, może ciąża w tak młodym wieku zaburzyła gospodarkę hormonalną? Może problemy z hormonami na innym tle były już wtedy? Cholera wie, więc ponownie - nie zrzucałabym winy na tabletki. Ewentualnie jesteś w jakimś tam małym procencie kobiet, którym hormony nie służą i tyle.
Przed braniem tabletek zaszłam w ciąże i poroniłam
angeleyes666 napisał/a:
hormony przyjowałam przez około 4 lata teraz mam 2 letnią przerwę
to zaszłaś w ciążę mając 15 lat? moze to było przyczyną poronienia?
w wieku 17 lat a poronienie miało inną przyczyne
[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:26 ]
Verena napisał/a:
No tak... wiek nie najlepszy na ciążę. Kto wie, może ciąża w tak młodym wieku zaburzyła gospodarkę hormonalną? Może problemy z hormonami na innym tle były już wtedy? Cholera wie, więc ponownie - nie zrzucałabym winy na tabletki. Ewentualnie jesteś w jakimś tam małym procencie kobiet, którym hormony nie służą i tyle.
no tak zaszłam w ciąże w wieku 17 lat a poronienie miało inną przyczyne niestey .... i nie ukrywam do dzis jest to dla mnie ciężki temat .... pozdrawiam
izeczka [Usunięty]
Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 18:33
hej wam.mam pytanie.własnie jestem w połowie treciego opakowania cilest.od poczatku czuje sie jak bym miała miesiaczke tzn:bóle podbrzusza,kregosłupa,piersi,kłucie w podbrzuszu i przelewanie.czy ktos mial podobnie??odp pozdawiwm
izulakg [Usunięty]
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 16:41
cześc.mam pytanie.własnie jestem w trakcie 7-dniowej przerwy po 3 opakowaniu Cilest.miesiączke dostałam normalnie,ale od dwóch tygodni widać mi żyłki na nogach i piersiach o odbija mi się ciągle.czy to może być ciaża? odpiszcie pozdrawiam
Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 370 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 16:45
na podstawie żyłek na nogach i 'odbijania się' nie dowiesz się, czy to ciąża. Ale jakim cudem miałaby być? Jeśli brałaś dobrze tabletki, nie byłaś na antybiotykach wpływających na działanie, nie bralaś Hypericum, nie piłaś litrów soku grejfrutowego itd itp.
Ja wymiotuje po Cileście od dwóch dni jak tylko go zjem (do godziny) bolał mnie brzuch, głowa, więc odłożyłam tabsy. Teraz jest już minimalnie lepiej
MAlo prawdopodobne zebys wymiotowala po tabletkach antykoncepcyjnych.
Zatrulas sie czyms, jesz i pijesz w tym samym momencie co i tabletke bierzesz to i wymiotujesz. Nie ma to nic wspolnego z tabletkami.
Wymioty jak już od pigułek to mogą występować w późniejszym czasie, u mnie to było np. na Syndi po ok. 4-6 godzinach, na Evrze miałam wymioty po 24h od przyklejenia plastra, na Cileście na początku brania mdłości po 6 godzinach od przyjęcia pigułki.
rappogodzinach napisał/a:
więc odłożyłam tabsy. Teraz jest już minimalnie lepiej
Minimalnie, czyli nadal nie jest ok. Po odstawieniu, jesli byłoby to od pigułek, poprawa nastąpiłaby natychmiast.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum