Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedz±, sk±d siê bior± dzieci i wiedz±, co robiæ, by siê nie bra³y ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Og³oszenie 
Drodzy u¿ytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryz±!! Zachêcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cilest i moje mega skutki uboczne!! Prosze o rade!!

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: asiek
Pi± 09 Sty, 2009 13:06
Cilest i moje mega skutki uboczne!! Prosze o rade!!
Autor Wiadomo¶æ
Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:32 Cilest i moje mega skutki uboczne!! Prosze o rade!!

Hej Kobietki jestem tu nowa i mam problem. Wczoraj skonczylam drugie opakowanie Cilestu. Mam recepte na 3 opakowanie ale chyba go nie wykupie. Otóz w 1 miesiacu plami³am i bolala mnie g³owa. Ale moja gin kazala mi jeszcze brac dalej. No i przez drugie opakowanie nie moglam wytrzymac z bólu g³owy, podbrzusza i potwornych md³osci!!! :( :spluwa: Do tego zaczy³am tyæ, ale nie by³o to dla mnie nowosci±, bo rok temu bralam Diane35 i tez po niej ty³am (al innych objawów nie by³o). Zastanawiam siê, czy jechac do mojego gina zmienic tabletki czy brac jeszcze to 3 opakowanie? I na co moglabym zmienic, skoro chce wydawac na tabvletki nie wiecej niz 20 z³? Dzieki z góry za rady :)

Justyce 

Do³±czy³a: 22 Kwi 2005
Sk±d: wszech¶wiat równoleg³y
Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:36 

Je¶li idzie o tañsze tabletki, to zostaje Ci tylko Microgynon / Stediril / Rigevidon - wszystkie refundowane, o tym samym sk³adzie.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZY¦Æ DELTÊ NIGRU!

Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:39 

A Cyprest? A tamte tabletki maj± dobre opinie?

Justyce 

Do³±czy³a: 22 Kwi 2005
Sk±d: wszech¶wiat równoleg³y
Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:47 

Cyprest to to samo co Diane.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZY¦Æ DELTÊ NIGRU!

ateivs 

Do³±czy³a: 13 Lip 2007
Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:50 

radzê zajrzeæ na forum po¶wiêcone Cilest, mi md³o¶ci na szczê¶cie przesz³y :D

Olka 

Do³±czy³a: 25 Gru 2006
Sk±d: Krk
Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:50 

Cyprest to to samo, co Diane-35, tyle ¿e chyba nie s± refundowane? :)
Zmieñ ten Cilest, bo po co masz siê mêczyæ, skoro jest a¿ tak ¼le. Mo¿e spróbuj mniej EE np? Z refundowanych, tak jak pisze Justyce. http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=11 te z levonogestrelem to druga generacja i s± refundowane.
I nie ma co siê opieraæ na "opiniach" dobrych, czy z³ych, bo z tabletkami nigdy nic nie wiadomo- trzeba wypróbowaæ ;)

[ Dodano: Nie 22 Lip, 2007 19:51 ]
ateivs, ale skoro Naklejka22, ma jeszcze te bóle g³owy... mo¿e lepiej nie czekaæ i siê nie mêczyæ tak?

Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 19:56 

Ale slyszalam, ze na ludzi dziala inaczej niz Diane hmm.

[ Dodano: Nie 22 Lip, 2007 20:06 ]
A Wy osobiscie ktore byscie mi radzi³y:

Microgynon 21

Stediril

Rigevidon

Cyprest ??

ateivs 

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 20:09 

Olka napisa³/a:

ateivs, ale skoro Naklejka22, ma jeszcze te bóle g³owy... mo¿e lepiej nie czekaæ i siê nie mêczyæ tak?

no tak rzeczywi¶cie, ja na przyk³ad od 10 lat leczê migrenê i bardzo siê martwi³am ¿eby tabsy nie nasili³y objawów, uprzedzi³am o tym gina ale on stwierdzi³ ¿e trzeba spróbowaæ, ewentualnie bêdziemy zmieniaæ
na szczê¶cie póki co jest w porz±dku i jedynym minusem by³y te md³o¶ci, a Naklejka22 z pewno¶ci± jest w gorszym stanie fizycznym, nie ma sensu siê katowaæ, nic na si³ê...

Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 20:14 

Oj tak moj stan fizyczny i psychiczny pozostawia³ wiele do zyczenia... wiecie ile mozna znosic bóle dzien w dzien i md³osci po godzinie od wziêcia Cilestu (bralam o 21) wiec zawsze sz³am "spac" w z³ym stanie :(

ateivs 

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 20:18 

domy¶lam siê, biedactwo... :pociesz:
ja to siê nawet budzi³am np o 2 w nocy bo mi by³o niedobrze...
biegnij do gina a napewno co¶ Ci wybierze

Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 20:22 

Ooo az tak zle? A po jakim czasie Ci przesz³o??

Ostatnio duzo pozytywnych info widze o Cyprescie, co Ty na to?

Karina
[Usuniêty]

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 20:30 

Naklejka22 napisa³/a:
A Wy osobiscie ktore byscie mi radzi³y:

Microgynon 21

Stediril

Rigevidon

Cyprest ??

My nie jeste¶my lekarzem i nie mo¿emy Ci dobieraæ tabletek,poniewa¿ na ka¿de z nich ka¿dy organizm reaguje indywidualnie...Id¼ do lekarza i to niech on poradzi Ci jakie¶ tabletki...Musisz próbowaæ...Tutaj nikt nie powie Ci jakie tabletki bedziesz tolerowa³a w 100%...Ja np na Milvane(2,5 roku ich brania) nabawi³am siê depresji,wiêc zmieni³am na Rigevidon...i jest ok...ale to nie znaczy,¿e one Tobie równie¿ musz± s³u¿yæ...szukaj,szukaj...

Pati 

Do³±czy³a: 25 Kwi 2005
Sk±d: :P
Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 22:15 

Karina napisa³/a:
My nie jeste¶my lekarzem i nie mo¿emy Ci dobieraæ tabletek,poniewa¿ na ka¿de z nich ka¿dy organizm reaguje indywidualnie...Id¼ do lekarza i to niech on poradzi Ci jakie¶ tabletki...

S³uchaj Kariny, ma ca³kowit± racjê :)
Cyprest ma identyczny sk³ad co Diane, jako antykoncepcji siê go nie poleca, ze wzglêdu na dzia³aj±cy antyandrogenowo tetragenny progestagen - stosuje siê go raczej leczniczo, a antykoncepcja to "skutek uboczny".
Z wymienionych pigu³ek pe³na dowolno¶æ ;) Je¶li chcesz tanie mo¿esz sprobowaæ Stediril - sk³ad ma identyczny co Microgynon i Rigevidon a jest najtañszy. Ale to i tak musisz uzgodniæ z ginem, a nie opieraæ siê na naszych opiniach.

Twoje bóle g³owy s± niepokoj±ce, tak wiêc lepiej nie czekaæ kolejnego opakowania. Jak najszybciej id¼ do gina i niech ci zmieni pigu³ki na takie z mniejsz± ilo¶ci± estrogenów (EE), bo bóle g³owy mog± byæ w³a¶nie nimi spowodowane.

ateivs 

Wys³any: Nie 22 Lip, 2007 23:42 

Naklejka22 napisa³/a:
o az tak zle? A po jakim czasie Ci przesz³o??

mi na szczê¶cie ju¿ po jednym opakowaniu, teraz jestem w trakcie drugiego i jest o niebo lepiej choæ np dzisiaj np w jakiej 1-1,5 h po za¿yciu odczuwa³am pewien dyskomfort w ¿o³±dku, mam nadzieje ¿e przy trzecim pozostanie to jedynie nieprzyjemnym wspomnieniem :roll:
ale jak pisz± dziewczyny-nie ma regu³y-wszystkie jeste¶my tylko "prawie" takie same :wink:

Naklejka22
[Usuniêty]

Wys³any: Pon 23 Lip, 2007 16:05 

hej, hej :)

Dzwoni³am do gina jednak... jestem zarejestrowana na pi±tek :D
Wiem tylko, ze ta pani gin bedzie mnie pytala czy mam jakies "typy"-
ona niestety (dla niektorych staty) tak juz ma (przychodnia akademicka..)
i dlatego sie zastanawiam, ktore jakby co jej podac...
Mysle coraz powazniej jednak o tym Cyprescie, bo kiedys bralam diane
i w sumie 'tylko' ty³am, a dziewczyny na innym forum pisaly ze wlasnie po dianie tez ty³y a po cyprescie chudn±... Jak myslicie?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum

Wersja do druku

Skocz do:  
Marzenia | Wied¼maty Kocio³ek | dzikOñ | Bydgoszcz