Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cilest

Poprzedni temat «» Następny temat
Cilest
Autor Wiadomość
Milka1981
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 17:49 Pilne! CILEST A YASMIN!

Witam! Do tej pory bralam Cilest, natomiast teraz chcialam zmienic na Yasmin. Pytalam sie lekarza i powiedzial, ze moge je zaczac normalnie brac po 7dniowej przerwie (lekarz z przychodni, nie ma za bardzo do niego zaufania). Teraz doczytalam sie na forum, ze Cilest ma 0,035 ethinylestradiolum a Yasmin 0,03. Czyli mniej, a wiec powinnam chyba zaczac je brac bez robienia przerwy (?).
Dzis akurat przypada dzien wziecia pierwszej pigulki Yasmin no i nie wiem co robic. Czy powinnam stosowac jakies dodatkowe zabazpieczenie? Jak dlugo? Bardzo prosze o pilna odpowiedz!

Villemcia 

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 17:55 

powinnas wziac albo:bez przerwy albo pierwszego dni krwawienia...

Wiedźma 

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 18:38 

potwierdzam bez przerwy albo 1szego dnia krwawienia , dodatkowe zabezpieczenie nie jest wtedy potrzebne

a na drugi raz pytaj lepiej ginekologa niz lekarza 1-szego kontaktu , bo chyba sama ich sobie nie zmieniłas ;) :D

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Milka1981
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 19:38 

Nie uwierzycie mi pewnie, ale bylam dwa tygodnie temu u ginekologa i to wlasnie on zadecydowal o zmianie pigulek. Upewnialam sie o postepowanie przy zmianie cilestu na yasmin - ale nie wspomnial nic o braku 7dniowej przerwy. Niekompetencja lekarzy nie ma granic!!! Moja zaufana lekarka urodzila wlasnie dziudziusia i zmuszona bylam isc do tej przychodni.
Ostatnio zmieniony przez Milka1981 Pią 19 Sie, 2005 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

gles
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 19:41 

Cytat:
Nie uwierzycie mi pewnie

Dlaczego niby mamy Ci nie wierzyc i na dodatek z gory to zakladasz?

Lekarz nie poinformowal Cie prawidlowo o postepowaniu przy zmianie, ale po to masz rece i oczy, zeby wziac sie za to i samemu sie dowiedziec. Skoro nie powiedzial - trudno - nastepnym razem wybierz sie do innego, bardziej obeznanego w sytuacji.

Milka1981
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 19:44 

Do tej pory zylam w przkonaniu, ze lekarz to duzo bardziej wiarygodne zrodlo niz internet. No ale opatrznosc nade mna czuwa i trafilam na to forum :) Bardzo dziekuja za szybka odpowiedz! Udalo mi sie wlasnie zdobyc opakowanie cilestu i zaczne jasmin bezposrednio po nim, bez przerwy. Pozdrawiam!

gles
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 19:50 

Lekarz tez czlowiek i mogl sie po prostu pomylic, zapomniec. Kazdemu sie zdarza, a taka reklama ktora mu zaserwowalas na forum - mysle, ze jest troche nie na miejscu. masz prawo byc zdenerwowana, ale nie przesadzaj.

eklerka 

Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 19:54 

moja,a wlasciwie nie moja,ale bardzo sympatyczna pani doktor,mowila,ze mam przejsc z minuletu na harmonet po 7dniowej przerwie.i powiedziala,ze zabezpieczenie bedzie,jeszcze sie upewnialam.no ale ja wiem swoje ;)

aga 

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005 08:36 

no ale tak szczerze to dla mnie jest to troche przerazajace...no bo to lekarz ktory powinien swiecic kompetencja i owienien rozwiewac wszelkie watpliwosci w 100% a tu jednak wcale tak nie jest.... :roll:

eklerka 

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005 08:54 

gdzies czytalam,ze takie postepowanie jest przyjete troche na wszelki wypadek,bo i tak glownie progestageny odpowiadaja za efekt anty...

Villemcia 

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005 11:58 

mi ginka mowila przy mojej zmianie z jednych na drugie tabletki, ze przy nieiwlkiej roznicy np. 0.35 a 0.3 w sumie mozna brac po przerwie tez..bo jest to tak nieiwle ze organizm powinien na to ladnie zareagowac..
ale jak to ona pozniej dodala-ja tam wole dmuchc na zimne i wez bez przerwy :mrgreen:

eklerka 

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005 13:35 

no wlasnie,chodzi mi o takie zmiany jak przechodzisz na tabletki z ta sama dawka progestagenu...no niewazne.ja wzielam po przerwie,zeby miec okres (bo wczesniej bralam cerazetke,wiec bylo roznie),ale sie zabezpieczam dodatkowo.

harmane
[Usunięty]

Wysłany: Sro 24 Sie, 2005 10:42 do szmaja

czesc,
chcialam zapytac jak sie czujesz po milvane, nadal stosujesz?
ja tez mialam placzliwe nastroje i na dodatek mi biust sie powiekszyl, co juz nie jest wskazane... wiec darowalam sobie po drugim opakowaniu...
chcialam zapytac, czy dalej je stosujesz czy przerzucilas sie na cos innego?
pozdrawiam :)

szmaja 

Wysłany: Sro 24 Sie, 2005 11:36 

nadal jestem przy milvane, w zasadzie to nawet sie nie zastanawialam, czy cos jest nie tak - jest w porzadku, zadnych niespodzianek. jedyna niedogodnosc, to taka, ze nie moge sobie przesunac dnia krwawienia bez straty ponad 30 zl, a zyskaniu tylko kilku dni...

krwawienie b. regularne, krotki (ok. 3-4 dni - co jest dziwne, bo zawsze mialam dluzsze przy cilescie i innych) i generalnie zadnych zastrzezen. :)
"- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie." www.szczesliwypies.pl
www.szczesliwypies.blog.onet.pl

nova.
[Usunięty]

Wysłany: Czw 25 Sie, 2005 15:28 

omg !!! a mnie dzisiaj własnie lekarz przpeisal yasmin<tez jestem po cilescie> i nic nie wiedziałam ,powiedziałam mu ze jestem teraz na 7 dniowej przerwie a on powiedz "ok" 8 dnia wez.. no superr!!! i co ja mam zrobic? :(

Odpowiedz do tematu