napiszę tak - jesli stosowaliście prezerwatywę również podczas przerwy - nie masz sie czego obawiać.
spóźnienie w ostatnim tygodniu najlepiej jest niwelować nie robiąć przerwy, a jeśli sie ją robi to trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie.
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 23:50
najbardziej mnie rozwala tekst o wyrzucaniu tabletek
no ale analizując treść-skoro udało się zmieścić w wyznaczonym czasie to można spać spokojnie i nawet dodatkowego zabezpieczenia nie trzeba.
maartha89 [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 23:51
guzik, dziekuje ci bardzo uspokoilas mnie:) czyli jesli od razu po tym jak wzielam ta spozniona i zrobilam przerwe tak jakby tego pominiecia nie bylo to najlepiej unikac seksu w czasie tej 7dniowej przerwy?
[ Dodano: Pon 04 Sty, 2010 23:52 ]
a poza tym zastanawiam sie czy to mozliwe ze wiekszosc tabletek dopuszcza 12h spoznienie a taki przestarzaly cilest pozwala na 24h?;/
a z tymi 12/24h to zupełnie nie wiem co napisać, bo rano tez byłam zaskoczona, ale po poście agnieszki sprawdziłam ulotkę i juz nie dyskutowałam
co polecam robić - zamiast wszczynać rabanu
jeszcze raz napiszę - jeśli była prezerwatywa - jest ok i sie nie martw.
Cytat:
W razie nie przyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podawać dwie tabletki.
fragment zupełnie nieczytelny. po pierwsze co to znaczy, że
Cytat:
(pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny)
"od przyjęcia poprzedniej tabletki" , przecież powinno być od pominięcia jeśli już... normalnie przyjmuje się tabletki co 24, więc jak niby okres od przyjęcia poprzedniej tabletki przy pominięciu ma nie przekroczyć 24 h
poza tym zwróćcie uwagę, że w ulotce jest napisane, ze
Cytat:
można podać dwie tabletki
a o tym, czy ich skuteczność jest zachowana nie ma zupełnie mowy. można jedynie domniemywać, bo dalej jak mowa o pominięciu dwóch tabletek, zaznacza się konieczność stosowania dodatkowego zabezpieczenia.
fatalna ta ulotka
ale jeśli producent tak twierdzi...
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Cytat:
(pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny)
"od przyjęcia poprzedniej tabletki" , przecież powinno być od pominięcia jeśli już... normalnie przyjmuje się tabletki co 24, więc jak niby okres od przyjęcia poprzedniej tabletki przy pominięciu ma nie przekroczyć 24 h
tez się nad tym zastanawiałam, no bo od przyjęcia do przyjęcia zazwyczaj mijają 24h
ale juz nie chcialam tu mieszać.
mizka [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 11:48
To więc jak to jest z tym pominięciem? Zdarzyło mi się, że w piątek nie wzięłam tabletki (1 tydzień, niestety ), dopiero wczoraj dwie na raz. I teraz nie wiem, czy byłam wczoraj zabezpieczona czy nie Wg "uniwersalnych" ulotek nie, ale ta od Cilestu jest pokręcona.
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 11:55
Ale napisz dokładnie, której pigułki zapomniałaś i kiedy miałaś stosunki, bo z Twojej wypowiedzi nic nie mogę wywnioskować.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
mizka [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 11:59
Zapomniałam 6 tabletki, wzięłam ją razem z 7. Wczoraj odbył się stosunek (czyli wtedy kiedy brałam dwie na raz). W tydzień poprzedzający nie współżyłam.
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 12:07
Choć jest to pierwszy tydzień, ja bym się nie martwiła aż tak bardzo. Sądzę, że ryzyko jest bardzo małe. Nie martw się, za 14 dni zrób test ciążowy i zabezpieczaj się teraz przez 7 dni dodatkowo.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
maartha89 [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 22:16
sluchajcie stosuje cilest juz jakis czas, 4opakowanie.tabletki biore regularnie tyle ze wlasnie to czwarte opakowanie mialam zaczac w sobote(wczoraj) o 23:30 ale i nie wzielam tabsow wiec zgodnie z ta pokrecona ulotka cilestu wzielam taletke dzis jakos miedzy 13:30-14:00.przez jaki czas musze teraz stosowac dodatkowe zabezpieczenie skoro pominieta byla pierwsza tabletka z nowego opakowania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum