Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cilest

Poprzedni temat «» Następny temat
Cilest
Autor Wiadomość
Linka 

Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 22:27 

maartha89, Przez pierwszy tydzień powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie, niestety stosunki odbyte w trakcie przerwy (jeśli takowe były) także nie były zabezpieczone.

maartha89
[Usunięty]

Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 22:33 

nie nie ostatni byl okolo 3tyg temu takze jest ok;) dzieki bardzo za odp:)

maartha89
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 00:19 

a tak btw w ciagu tego pierwszego tygodnia te stosunki beda mniej zebezpieczone czy wogole nie beda zabezpieczone przez tabsy?

emileczka 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 21:57 

nie ma czegoś takiego jak mniejsze zabezpieczenie-po prostu będzie ryzyko ciąży.
nie kombinuj tylko zabezpieczaj się dodatkowo.

maartha89
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 23:36 

wiem,wiem panikuje ale wole sie dowiedziec czy potrzebnie..

otoz..tabletka wczorajsza(poniedzialkowa)byla 10-tą tabletka z kolejnego opakowania cilestow a dzisiaj (wotrek)kochalam sie z moim chlopakiem,bylam na gorze i po seksie zobaczylam ze jego nasienie wyplynelo prawie cale z prezerwatywy(pierwszy raz sie tak zdarzylo:|) no i reszta zostala na calej dlugosci czlonka czyli we mnie tez:/wiem ze niby biore tabletki i biore je regularnie,jednak tabletke ta poniedzialkowa wzielam chyba 40min pozniej..rozmawialam z mama ona juz mnie straszy ze escapelle musze wziac ale ja sama nie wiem:/fakt faktem sporo tego nasienia zostalo"we mnie" jednak troche sie boje bo mojej kolezance lekarz kazal odstawic cilesty bo sa ponoc przestarzale itd:/sama nie wiem co o tym myslec.niby przez tabletki jestem zabezpieczona a escapelle to nie cukierki zeby je brac kiedy sie chce.poradzcie cos..

dodam jeszcze ze jak pisalam kilka postow wyzej spoznilam sie z pierwsza tabletka tego samego opakowania i przez te pierwsze 7dni mialam stosowac dodatkowe zabezpieczenie,jak napisalyscie

emileczka 

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 23:42 

miałaś zabezpieczać się 7 dni a minęło 10-spokojnie byłaś zabezpieczona.
a skoro byłaś zabezpieczona to na grzyba ta guma i panikowanie?
chyba po to bierzesz tabletki żeby móc uprawiac seks bez ogumienia i nie faszerować się tabletkami "po".
a spóźnienie może wynieść max 12 godzin,a 40min to w ogóle nie jest warte zarejestrowania.

maartha89
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 23:44 

czyli moge byc spokojna nawet jak przez te 10dni chyba jeszcze ze dwa razy spoznilam sie ok.10-15min?

[ Dodano: Wto 16 Lut, 2010 23:44 ]
panikuje bo ponoc cilesty sa bardzo przestarzale jak pisalam

[ Dodano: Wto 16 Lut, 2010 23:55 ]
a i jeszcze ostatnie pytanie-czy umycie sie mam na mysli wyplukanie tego:P bylo po jakichs 4h to tez nie robi roznicy?wybaczcie glupie pyt ale panika to moje drugie imie

emileczka 

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 23:56 

dziewczyno,Ty naprawdę masz 20lat?
bo jak się Ciebie czyta to po prostu wszystko opada...
generalnie mycie po stosunku nic nie daje.skakanie 5 razy na prawej nodze i 10razy na lewej też nie.
wiesz w ogóle po co bierzesz tabletki i jak one działają?
jak spóźnienie może wynieść 12 godzin to po co się przejmujesz 10 minutami?
tabletki radzą brać o jednej porze ale to nie znaczy co do minuty!
to że cilest należy do starszej generacji nie znaczy że jest nieskuteczny.poczytaj najpierw co oznacza sformułowanie "starsze tabletki" zamiast od razu panikować.teraz furorę robią tabletki z mniejszą ilością hormonów i większość lekarzy właśnie te przepisuje młodym dziewczynom.pomijam fakt ilu z nich wypisuje bo ma z tego jakieś bonusy...

paullawroc
[Usunięty]

Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 12:08 

DZIEWCZYNY MAM DO SPRZEDANIA OPAKOWANIE TABLETEK CILEST W OPAKOWANIU SA TRZY LISTKI CZYLI 3-MIESIĘCZNY ZAPAS :D
W RAZIE CHĘCI KUPNA KONTAKT NA ADRES PAULINKA71@GMAIL.COM

Linka 

Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 12:13 

paullawroc, sprzedawanie lekarstw na receptę jest nielegalne...... :roll:

Milenka89 

Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 14:44 

Witam Dziewczyny,
z góry zaznaczam, że zanim się zalogowałam przeczytałam większość tematów i skorzystałam z "szukajki" ale indywidualna rada zawsze przemawia najbardziej.
A fakty są takie:
zapomniałam 5 tabletki Cilestu (zorientowałam się, gdy miałam brać 6tą), więc przyjęłam ją razem z 6ta tabletką (czyli 2 naraz - zadzwoniłam do lekarza i tak kazał) 10 razy wczytywałam się w ulotkę Cilestu i podobnie jak Wy, nie do końca ją rozumiem. Czyli wg tej ulotki, nawet spóźnienie się 24 godziny jest ok? Czy to aż taka silna cholera? :lol:
Najgorsze jest to, że 2 dni przez pominięciem tabletki współżyłam. Ale po pominięciu zachowałam zasadę 7 dniu zabezpieczenia, ba, aż do dzisiaj w ogóle się nie kochałam - z tego stresu przechodzi mi ochota na wszelkie pieszczoty...
Od tygodnia bardzo boli mnie podbrzusze. Za 9 dni powinnam dostać okres.
Czy myślicie, że jestem w niebezpieczeństwie?
Pozdrawiam i czekam na odp :)

cindy 

Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010 17:14 

Jeśli zapomnisz tabletki w pierwszym tygodniu to przyjmujesz tę zapomnianą i zabezpieczasz się dodatkowo przez 7 dni, więc wszystko powinno być ok.
Dla pewności zrób test i wtedy wszystko na pewno się wyjaśni.
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.

Sunniest 

Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010 21:53 ,m

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

alanina21
[Usunięty]

Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010 13:32 12-dniowe krwawienie

Pisze do Was z takim problemie zaczelam brac Cilest po 3 miesiecznej przerwie brania tabsow (wczesniej zazywalam Qlaire ale wyszly mi zle wyniki krzepliwosci wiec musialam odstawic). Wziełam Cilest w pierwszy dzien okresu i trwa on juz u mnie 12 dni. Po 8 dniach pojawilo sie takie brunatne krwawienie i utrzymuje sie do teraz. Wiem ze tabletki moga wywolywac jakies plamienie ale to trwa dosc dlugo a wyglad tego co sie ze mnie wydobywa powoduje moje obawy, zwlaszcze ze okres spoznil mi sie tydzien a przed jego dostaniem czulam sie fatalnie pocilam sie strasznie w nocy i takie tam. Czy mam powody do obaw? Jak myślicie zglosic sie do lekarza ?

cindy 

Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010 13:39 

alanina21, nowe tabletki=nowy okres przystosowawczy, więc może to plamienie jest niegroźne, ale mimo wszystko na Twoim miejscu zgłosiłabym się do lekarza.
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.

Odpowiedz do tematu