Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Co teraz?

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Verena
Pon 04 Sie, 2008 12:58
Co teraz?
Autor Wiadomość
Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Cze, 2008 22:21 Co teraz?

Zapomniałam o moim Cerazette, minęło chyba jakieś 25 h...co teraz? wczesniej wspolzylam. Czy konieczny jest postinot?

andziula
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Cze, 2008 22:31 

a w którym tygodniu zapomniałaś? w sensie czy to był pierwszy tydzień przyjmowania tabletek?

wg tego, co ulotka mówi, to jeżeli to nie jest pierwszy tydzień, to wystarczy zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni, ale może się ktoś wypowie, kto je stosuje/stosował :)

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Cze, 2008 23:17 

Nie rozumiem...Nie zabezpieczałam się...W ulotce nie ma nic takiego, że najwazniejszy jest pierwszy tydzien? Dlaczego miałby być najwazniejszy? Jest napisane, że jak zapomni się dlużej niz 27 godzin to skuteczność może być neiwystarczająca (a u mnie to było 25-28 godzin)...Proszę o odpowiedź

andziula
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 00:06 

mam na myśli, że jeżeli to było pierwsze Twoje opakowanie tabletek i pierwszy tydzień tegoż pierwszego opakowania, to w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki jak był stosunek, to istnieje ryzyko zajścia w ciążę. a jeżeli to nie był pierwszy tydzień pierwszego opakowania, to na to wygląda, że wystarczy połknąć zapomniana tabse i się zabezpieczać dodatkowo 7 dni i już. tak to zrozumiałam

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 00:16 

Proszę o cierpliwość..Chyba nadal nie kapuję...Chodzi mi o to, że nie było dodatkowego zabepzpieczenia...i co teraz? Piszesz o możliwości naprawienia zapomnienia tabletki tylko w pierwsym tyognu. Co to oznacza? Ze jak się zapomni w drugim to juz w ogóle klapa?chodzi mi o fakt zapomnienai przeze mnie tej tabletki i stosunku w sumie w trakcie tej prerwy i co teraz?

pozdrawaiam

shakeit
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 01:50 

to moze ja spytam tak :
1.ktore to Twoje opakowanie?
2. ktory tydzien lykasz tabletki ?

amisu 

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 05:18 

andziula napisał/a:
mam na myśli, że jeżeli to było pierwsze Twoje opakowanie tabletek i pierwszy tydzień tegoż pierwszego opakowania, to w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki jak był stosunek, to istnieje ryzyko zajścia w ciążę. a jeżeli to nie był pierwszy tydzień pierwszego opakowania, to na to wygląda, że wystarczy połknąć zapomniana tabse i się zabezpieczać dodatkowo 7 dni i już. tak to zrozumiałam

ale ona bierze trojfazowki, wiec moze byc inaczej. Ja nigdy ich nie bralam i nie czytalam ulotki, wiec ta zasada moze nie dzialac!

Jesli wiec minelo ponad 27 godzin, owszem jest ryzyko zajscia w ciaze. Jesli nie, to nie. Sama musisz ocenic. Pod warunkiem oczywiscie, ze dobrze przeczytalas ulotke ;)

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 09:24 

Biorę drugie opakowaaknie ,a to jest drugi tydzien...dlaczego tak wazne jest który to tydzień?

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 10:23 

Cytat:
postinot?

postinor ;)

shakeit
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 11:36 

nie zwrocilam uwagi ze to trojfazowe. sluchaj sie dziewczyn:)

andziula
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 11:38 

cerazette są trójfazowe? przecież zawierają jeden hormon i to w tej samej ilości, więc chyba raczej nie..

Pianka82 napisał/a:
Biorę drugie opakowaaknie ,a to jest drugi tydzien...dlaczego tak wazne jest który to tydzień?

skoro tak, to daruj sobie z tym pierwszym tygodniem, bo to nie ma znaczenia. ma tylko znaczenie przy PIERWSZYM opakowaniu, więc Ciebie to nie dotyczy. i wg mnie szanse na ciążę są minimalne.

tak czytam ulotkę stąd:
http://www.organon.pl/aut.../335_120425.pdf
i nie mowią, że istnieje ryzyko ciąży w takiej sytuacji jak Twoja. jedynie należy się dodatkowo zabezpieczać 7 dni

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 19:59 

Przepraszam za trucie, ale nadal mnie to męczy...Dlaczego drugi i kolejne tygodnie są bezpieczne? Przeczytałam to zdanie o tym pierwszym tygodniu z ulotki, ale przecież u gory jest napsiane ze opóznienie w przyjęciu tabletki dłuższe niż 12 godzin obniża skuteczność antykoncepcyjną. ..Pomyslałam więc, że skoro był stosunek i dłuższa przerwa, to przecież plemniki nadal żyją i mają już możliwość migrowania (bo tabletka działą mniej skutecznie) Już nic nie rozumiem. Proszę o odpwiedź.

andziula
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 00:46 

obniża skuteczność, ale na kolejne 7 dni natomiast nie wstecz.

Pianka82
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 01:51 

A czy ktoś może wie, czy jeśli to jest drugi tydzien i upłynęło 26 godzin od zapomnienia tabletki, to czy istnieje ryzyko czy nie? Czy tylko jakby nastąpiło to w pierwszym tygodniu'?

amisu 

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 21:13 

Jej! Masz ulotke?? Tam na pewno jest wszystko napisane!

Cos mi sie pomylilo z trojfazowkami. Tu sobie poczytaj:

http://www.kobietaintymna...0cerazette.html

Odpowiedz do tematu