Dziewczyny, jesteście takie młode, na pewno potrzebujecie aż takiej warstwy makijażu?
Pytam bo nie wydaje mi się, żeby to było konieczne. Sama zważyłam jak mi się poprawiła cera jak przestałam używać podkładu. A też zawsze twierdziłam, ze dobry podkład nie niszczy i bla bla bla. Teraz widzę różnicę i wiem że się myliłam.
podkład, korektor, puder, duraline i cień do powiek? tylko n same powieki na których skóra jest taka cieniusieńka? Toż to więcej kosmetyków niż samej powieki
Kurcze kupiłam w końcu Duraline i jestem mega zadowolona, w końcu cienie wyglądają na oku zupełnie jak w opakowaniu, żywe fajne barwy
Co do wypowiedzi Zoe, ja się cieszę, ze mniej więcej do 20 roku życia malowałam się tylko przy specjalnej okazji ( a i tak wtedy jakimś bardzo lekkim podkładem lub pudrem matującym) teraz dalej lekki podkład+ puder matujący ale już zwykle codziennie. No i jeśli na powieki Duraline to już bez pudru, korektora itd. Kurcze jakbym walneła podkłąd, puder, korektor, Duraline i cień to miałabym wrażenie, ze mi zaraz odpadnie jak skorupka
ja nie maluję twarzy podkładem od ponad miesiąca, ceni do powiek też nie używam, jedynie tusz.
Cera o niebo lepsza, gładka, zdrowa, bez wyprysków. Kiedyś nie umiałam wyjść bez podkładu, pudru, kreski, cienia do powiek, 100 warstw tuszu. Teraz jak widać zmieniło mi się.
Maluję się jedynie na imprezy, a duraline nakładam patyczkiem lub wklepuję palcem, cienie mi się fajnie trzymają, ale i tak nie za długo
A ja z czasem zrezygnowałam z większości kosmetyków nakladanych na twarz. Teraz ograniczam się jedynie do tuszu i czasem cienia. Podkładu zupelnie nie używam, bo wychodzę z założenia, że w tym wieku nie mam co zakrywać. A już o sypkich pudrach nawet nie myślę.
Zauważcie również, iż jeśli się nie umalujecie, to nikt na ulicy nie będzie Wam tego wytykał ani się patrzył. Po prostu trzeba zauważyć, że makijaż nie jest niezbędny i nie jest koniczny w życiu społecznym.
lena190, właśnie, nam się wykrzywia obraz ......przez tą całą szmirowatą papkę z telewizji, nawet ładna cera, bez wyprysków wydaje nam się brzydka, bez koloru jeśli nie jest upudrowana, pomazana fluidem, zatracamy zdolność oceny tego co naturalnie ładne od plastiku, smutne to.
Ostatnio oglądałam program o edukacji seksualnej w Wielkiej Brytanii i wywiesili zdjęcia 10 par piersi z czego jedne były silikonowe - wszyscy chłopcy uznali je za najładniejsze, ale o zgrozo wszytskie dziewczyny też........ (przepraszam za offtop ale jakoś mi się tak nasunęło).
No cóż. Ja nie używam podkładu, nigdy nie używałam (za wyjątkiem jakichś specjalnych okazji, ale to sporadycznie), pudru-bardzo czasami, od jakiegoś czasu używam pudru brązującego na policzki, a cerę mam fatalną... Ostatnio mi się pogorszyła, mam paskudnie zanieczyszczone pory i już nie wiem, co mam z nimi robić
A mnie sie wydawało, że eleganckie panie muszą mieć podkład na twarzy:)
Ja nakładam podkład odkąd pracuję czyli od roku. Dlaczego? Po pierwsze mam rozszerzone pory i wągry - to z bliska widać, a pozbyć się ich całkowicie nie umiem. Po drugie - mam anemię i wyglądam bardzo blado. Po trzecie - ostatio często mam jakieś zaczerwienienia wokół oczu, więc podkład je zakrywa. Fakt mój podkład jest dosyć ciężki, ale to jedyny po którym moja skóra nie swieci się po godzinie. Kupiłam krem+podkład z Olaya i nawet godziny w nim nie wytrzymałam.
Ale powiem wam, że jakiegoś pogorszenia się cery nie zauważyłam odkąd używam podkładu, a wcześniej do 24 r.ż. niczego nie stosowałam.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 19:36
Ja zawsze stosuję korektor i podkład. Mam blizny, wyraźnie cienie pod oczami i bez podkładu wyglądam jak maszkara Staram się używać raczej lekkich podkładów i nie za dużo- w sumie jak krem tonujący. Dbam o dokładny demakijaż twarz- żel, płyn micelarny lub mleczko i póki co moja skóra wygląda ładnie. Nie tłuści się, nie mam wągrów ani zatkanych porów. Wydaje mi się,że to jak skóra wygląda jest w dużej mierze zależne od jej oczyszczania, więc każdego wieczora o to dbam. Zależy co kto lubi i jak się czuje soute ja siebie zupełnie bez makijażu nie lubie, ale jeśli ktoś ma ładną skórę i chce ją pokazać to też fajnie.
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 09:50
Przyznam, że używam i podkładu i korektora (ale korektor do od czasu do czasu, w zasadzie tylko na siniaki pod oczami) jednak są to naprawdę niewielkie ilości (zazwyczaj oba kosmetyki starczają mi na rok) dlatego sądzę, iż z tapetą nie przesadzam. Poza tym nie mam uczucia, że "muszę się umalować", bo z domu nie wyjdę. Rzęsy owszem lubię malować, ale zazwyczaj maluję je jednym pociągnięciem szczoteczki, żeby je przyczernić. Puder, niby ostatnio kupiłam, ale w gruncie rzeczy nie lubię używać, także pewnie komuś oddam. Nigdy bym nie nałożyła korektora, podkładu i pudru, dla mnie to za dużo. Twarz by mnie swędziała od nadmiaru a kładzenie tego na powieki + duraline to abstrakcja. Ja duraline kładę na "gołe" powieki bez podkładu i jest ok.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 12:01
ja jakiekolwiek kosmetyki do makijażu, zaczęłam stosować jakiś roku temu. był to podkład, tusz do rzęs, puder i cienie do powiek. nigdy nie zdarzyło się, bym tego wszystkiego na raz użyła teraz to właściwie używam tylko tuszu, podkładu nie mam od wakacji i nie planuję zakupu w najbliższym czasie. na większe okazje dodaje jeszcze cienie do powiek. i jakoś nie czuję się mniej atrakcyjna, gdy nie nakładam makijażu. wręcz przeciwnie- zawsze sobie myślę, że ja bez makijażu wyglądam lepiej, niż niejedna dziewczyna z 'tapetą' na twarzy
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum