W podstawowe to znaczy w co? U mnie płaci się za wszystko osobno. Cukier to jakieś 4 - 5 złotych.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
zwykle trzeba miec osobna karteczke na badanie cukru, bo zwykle robi je pilegniarka a nie laboratorium.
koszt niewielki, ale wystarczy skierowanie od rodzinnego i za free bedzie
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Ok. 1,5 roku temu miałam robioną krzywą cukrową i kilkakrotnie badany cukier na czczo, bo często robiło mi się słabo - miałam typowe objawy hipoglikemii. Wyniki wyszły ok, nadal mam takie akcje, ale znacznie rzadziej. Czasem kiepsko się czuję przy cukrze 75, czasem przy 60. To się dzieje, gdy jestem głodna, więc staram się regularnie jeść.
Ale ostatnio kiepsko się czuje: osłabienie, parę razy na czczo poczułam się słabo, mam mega apetyt.
Na czczo już kilkakrotnie cukier 101, wieczorem jem najpóźniej ok 18. Po zjedzeniu bułki z wkładką miałam natomiast 160 (to chyba za dużo?). 3,5 godziny po tej bułce mam znów ogromny głód i objawy hipoglikemii, cukier 84.
Czy mam się niepokoić? Kontrolować cukier? Jak często?
freyah a mogę się coś zapytać?
ty masz pommpe insulinową?
jak się żyje z taką pompą? ją się czasami odpina, np do mycia czy idąc a plażę? jak to wygląda?
sorry jeśli to głupie pytanie, ale mnie to zawsze zastanawiało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum