Szczęściara, nie, nie każde proste. Moje czasami zamieniały się w sztywne, sianowate druty albo robił się z nich taki przychlast, że szkoda gadać. Przyznam szczerze, że zrobiły się jakieś takie wrażliwsze na pielęgnację, odkąd zaczęłam je farbować - całkiem logiczne. Do 20-tki raczej nie miałam z nimi problemów, faktycznie były zawsze proste, błyszczące, ładne. No ale nie zaśmiecajmy wątku kręconych
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 433 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 21:40
Szcześciara, mi całe życie wszyscy mówili, ze mam ładne włosy i sama w to wierzyłam i w to, że nie muszę nic więcej z nimi robić poza myciem, ale od kiedy o nie naprawdę dbam (co nie zajmuje dużo czasu), to bardzo się zmieniły na plus
ja mam lokofale ale mimo ze intensywna pielegnacje i metode curly girl stosuje juz kawal czasu to o wlosach passion moge pomarzyc zwlaszcza na wyspach, gdzie chyba nie ma odpowiednich produktow dla moich wlosow
w ogole curly wpedzasz w kompleksy, won z tymi wlosami
niektóre kobiety rodzą się piękne a reszta musi sie malować
rozumiem, że należysz do tych drugich. Wcale nie zamierzam wzbudzać w Was zazdrości. Stwierdziłam, że nie każdy musi poświęcać na pielęgnację czasu. A na dodatek zrobiłam to grzecznie, więc o co Ci chodzi?
Przestań być taka zarozumiała i wszechwiedząca, to zaczyna robić się nudne.
Izyda, po prostu jesli nie dotyczy Cie dyskusja w tym temacie, nie masz kreconych włosów, nie stosujesz opisanej tu pielęgnacji ani nie zamierzasz, to może nie warto brać udziału w dyskusji? Zwłaszcza, ze nie masz nic do powiedzenia w tym temacie.
To tak jakby w wątku dietujących, ćwiczących i przechodzących inne katusze rozpisywac się o tym jak to ja moge jeśc 20 czekolad dziennie, leżeć na kanapie a i tak mam super szczupłe seksowne ciało
a wy sie meczcie, hahaha.
Przechodziłyśmy kilka dni temu dyskusje jak to prostowłose cieszą się ze swoich postych włosów, spóźniłas się.
z mojej strony EOT.
Ja mam pytanko. Curly i reszta CG
czy po tych zabiegach idziecie spać czy czekacie aż wyschną czy jak?
myjecie rano wieczorem?
ja bym chetnie spróbowała, czy cokolwiek z tego wyjdzie ale nie wiem o jakiej porze to robić, bo jak umyje włosy i ide spać to rano mam szope, każdy w inną stronę (ale są proste)
a z kolei rozumiem że wg CG nie używa się suszarki?
Patka Emka, ja zazwyczaj chodzę spać w mokrych, przewieszonych przez łóżko. A suszarki czasem używam jeśli myję włosy rano lub w środku dnia. Z dyfuzorem.
CG ma sens jeśli włosy mają tendencję do falowania czy kręcenia. Prostych się nie zmieni.
Ja póki co by wyglądać ładnie muszę myć włosy rano. Ale ja dopiero raczkuję w CG. Mam przetłuszczające się włosy, jak umyję wieczorem, to rano niestety przy czole są tłuste. Do pracy tak idę, ale jakbym chciała ładnie wyglądać, to odpada.
Jak myję wieczorem to idę zazwyczaj spać z lekko wilgotnymi, bo powoli mi schną.
Jak w ciągu dnia to schną naturalnie, a jak trzeba to susze suszarką, staram się z daleka, dyfuzora nie mam.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
jestem strasznie ciekawa jak działa
szukam składu i jak mnie zadowoli to lece kupić zaraz po pracy, jak nie bedzie w rossmanie to bede płakać
edit:
yyy, wygląda na lipę
zobaczę dzisiaj w rossmanie skład, jeśli jest cokolwiek co może wysuszyć włosy (oprócz keratyny, która jak wiadomo wysusza to nie biorę, mam tak wypielęgnowane i odzywione że nie zaryzykuję
Ale swoją drogą niezłe sadłomasło na tej reklamie to już się sprzedać produktu inaczej nie da?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
This is it:
'Nothing.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum