_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
leczę się u endokrynologa na zespół policystycznych jajników i byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i lekarz przepisał mi Syndi 35 mówiąc, że lek hormonalny jednak lepiej pomoże.
Tylko obawiam się, bo czytałam że skład jest taki sam jak Diane 35, a źle zniosłam jego przyjmowanie. Najpierw były bóle brzucha a po wzięciu 9 tabletki po paru godzinach zaczęłam wymiotować i to trwało całą noc, z powodu że stosowałam go również jako środek anty brałam dodatkowe tabletki z powodu wymiotów, żeby zachować ochronę. Ale przez to było gorzej, w sumie 3 dni wymiotowałam a 3ciego dnia musiałam jechać do szpitala, tak okropnie bolał mnie żołądek no i się odwodniłam. A ten ból to był okropny, nie tak jakby jedzenie zaszkodziło tylko coś jakby od środka chciało wyjść i wymioty nie zmniejszały go.
Mój lekarz wie że Diane 35 było dla mnie złe.
Po tej sytuacji z Diane zmienił mi na Yaz i było wszystko dobrze ale po 2 latach zaostrzyły
mi się migreny i podwyższyło ciśnienie i badania wykazały podwyższony fibrynogen, więc lekarz w ogóle mi odstawił hormony i dał formetic ale po pół roku pogorszyła mi się cera i mam więcej włosów a przecież chcę się z tego wyleczyć.
No i teraz mam dylemat. Nie chce przeżywać z Syndi tego samego co było z Diane, Yaz też już odpada a tylko leki hormonalne pomogą.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia albo czy brał Diane 35 i Syndi 35 i odczuł różnicę?
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
Jak to możliwe, że trzymasz się uparcie tabletek, które wyraźnie Ci nie służą?!
Mam na koncie obydwa preparaty, o których piszesz, i migreny nie dawały mi żyć. Spróbuj przerzucić się na Midianę. Nie jest droga, nie ma kwestii migren i mam teraz taka piekną buzię...
Zgadza się Można oczywiście mówić o jakiejś większości reakcji pozytywnych (która faktycznie z tego co czytam przy Midianie występuje), jednak nie daje to nam większej gwarancji co do zachowania naszego organizmu
Jak to możliwe, że trzymasz się uparcie tabletek, które wyraźnie Ci nie służą?!
Mam na koncie obydwa preparaty, o których piszesz, i migreny nie dawały mi żyć. Spróbuj przerzucić się na Midianę. Nie jest droga, nie ma kwestii migren i mam teraz taka piekną buzię...
Ja obecnie nie biorę żadnych tabletek hormonalnych i ostatnie jakie brałam to yaz, które właśnie mój lekarz na przedostatniej kontroli ( chodzę do jednego lekarza co pół roku) odstawił z powodu migren, ale migreny pojawiły dopiero się tak po roku stosowania.
Teraz byłam niedawno na kolejnej kontroli i lekarz uznał że jednak lepsze wyniki dadzą leki hormonalne. I przepisał mi Syndi 35. Ale w sieci dowiedziałam się, że mają one ten sam skład co Diane 35, które podziałały na mnie tak jak to opisałam w poprzednim poście. I chciałam dowiedzieć się czy jest ktoś kto brał oba i czy widzi różnicę czy nie, ponieważ nie wiem czy w ogóle jest sens, aby zacząć je brać.
A przy Diane 35 migren nie miałam, może nie zdążyłam mieć, bo po tygodniu zaczęły się rewelacje żołądkowe.
Więc nie wiem o co chodziło w tym, że uparcie trzymam się tabletek, które mi nie służą. A też jest taka sprawa, że lekarz sam mi dopiero tabletki na postawie wyników badań i nie mogę sobie sama ich wybrać kiedy tylko chce, z powodu, że muszę czekać na wizytę ok pół roku.
A co do Midiany to słyszałam, że jest to tańszy odpowiednik Yasmin, a Yasmin były moimi pierwszymi tabletkami, które brałam prawie rok.
Wysłany: Sob 22 Paź, 2011 15:20
Dziewczyny, mam pytanie, trochę głupie, aczkolwiek wolę się upewnić. Czy każda tabletka Syndi-35 (2mg+0,035mg) jest taka sama? Chodzi o to, ze się pomyliłam i zamiast rozpocząć pigułką środową, to wzięłam tą z poniedziałku :/
_________________ 'Nie jestem upiorem,
tylko wspomnieniem o sobie, trwożliwym zwierzeniem
królewny o zielonym spojrzeniu.' [KKB]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum