Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cyprest

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:42
Cyprest
Autor Wiadomość
Czarownica 

Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 10:01 

nineve ja bym raczej stawiała na dobrego dermatologa, albo endokrynologa, a nie na tabletki, bo to będzie tuszowanie problemu, jest szansa, że jak skonczysz je brać to problem wróci

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

nineve
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 10:36 

tak czy siak, dermatolog nie da nic co działa 'u źródła' a endokrynolog jeśli da to też hormonalne, które też po odstawieniu przestaną działać

właśnie się zastanawiam jak to jest- bo niektórzy lekarze mówią,że tabletki mogą coś w organizmie wyregulować, a inni że po odstawieniu wraca się do punktu wyjścia.

albo moja lekarka rodzinna, która mówi że nic lepiej nie reguluje niż ciąża /ale to odpada/

Szczęściara 

Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 19:32 

nineve, skąd wiesz, że nic nie zdziała dermatolog? Zresztą, przecież nawet Diane35 się dostawało po wizycie u dermatologa, a są to przecież tabletki antykoncepcyjne. Endokrynolog? Ja bym się na Twoim miejscu wybrała. Bo gospodarka hormonalna to nie przelewki. I prędzej coś "u źródła" zdziała endokrynolog, niż ginekolog, który przepisze Ci jakiekolwiek tabletki. Tym bardziej, że nigdy nie można przewidzieć jak dana kobieta zareaguje na pigułki. Mówisz, że teraz masz koszmarne problemy z cerą, a wiesz, że w trakcie przyjmowania tabletek mogą się one jeszcze pogłębić...?

nineve
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 09:53 

dawniej byłam u gina-faceta, ktory jest tez endokrynologiem i już na oko stwierdził ze jest cos nie teges z tą moje skórą, ale wtedy skupiłam się na problemach ginekologicznych i nie poszłam potem do niego jako endokrynologa.
ale powiedzmy ze teraz to zrobie, to czy on mi zleci badania hormonów i na tej podstawie przepisze ewentualnie jakies hormony? bo na przykład dermatolog nie chciał wypisać diany /tzn sugerował ze 'by sie przydalo pobrac'/ bez konsultacji z ginem /i bez badan cytologicznych/.

Szczęściara 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 21:59 

nineve, tak, zleci Ci badania. I zobaczy co dalej... Może przepisze jakieś hormony, może nie przepisze. To już leży w jego kompetencjach. Trudno mi się wypowiadać na ten temat. Ale uważam, że dobrze, jakbyś poszła. :)

Pati 

Wysłany: Pią 30 Paź, 2009 14:10 

nineve, nie każdy trądzik ma podłoże hormonalne, a nawet jak ma to przyczyny zaburzeń mogą być różne i w różny sposób można je leczyć. Oczywiście jeśli tradzik jest hormonalny to tabletki zatuszują problem, ale go nie wyleczą. Trzeba poznać przyczynę zaburzeń, żeby móc ją skutecznie leczyć. Bo tylko w niektórych z nich dobrze sprawdzają się pigułki... A w niektórych pigułki mogą nawet zaszkodzić...

miss_smile
[Usunięty]

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009 17:40 

Zdziwiłam się, że tu dziewczyny piszą że Cyprest ma taki sam skład jak Diane-35, bo jak mi lekarz zapisywał Cyprest na PCOS to się spytałam czy to to samo co Diane, a on że to lek nowej generacji o mniejszym ryzyku skutków ubocznych więc jednak jakaś różnica musi być...Dziewczyny, czy któraś z was stosuje Cyprest w walce z PCOS ( zespół policystycznych jajników ) ? Szukam opinii czy jest skuteczny na tego typu problemy hormonalne.

Linka 

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009 18:11 

miss_smile, Diane i Cyprest to to samo..tzn maja ten sam skład ( 2 mg octanu cyproteronu i 0,035 etinylestradiolu).

Olka 

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009 20:17 

miss_smile, inne mogą mieć co najwyżej dodatkowe składniki.. Co do skuteczności, to oczywiście sprawa indywidualna. Trzeba brać i czekać na wyniki kuracji :)

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

dina delusi 

Wysłany: Nie 01 Lis, 2009 01:22 

nineve napisał/a:
a co Ci sie zdało dina????

dużo mi się dzialo, oj duzo. :wink: tabletki zaczelam brac w grudniu 08i sukcesywnie od lutego,co 3 miesiace infekcja.
A raczej infekcje.

nineve napisał/a:
non stop lactovaginal? nie wiem czemu i żaden lekarz tego nie potrafi ustalić- dlaczego ta flora jest prawie zawsze nieprawidłowa..

lactovagical badz Vitagyn C po stosunku, a jesli nie wspolzyjesz to wystarczy przejsc jedna kuracje tymi lekami i pH pochwy powinno byc juz prawidlowe.

Warto tez zwrocic uwage na zel do higieny intymnej. Z tym tez mialam osobne historie,ale nevermind :wink:

agi23
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 11:36 

czesc dziewczyny :) Mam pytanie: Czy biorąc Cyprest można bez obaw stosować Furaginum?mam na mysli wpływ na działanie antykoncepcyje???

architektin 

Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 11:57 

furaginum nie wpływa na tabletki

nineve
[Usunięty]

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 15:15 

dina delusi napisał/a:
nineve napisał/a:
a co Ci sie zdało dina????

dużo mi się dzialo, oj duzo. :wink: tabletki zaczelam brac w grudniu 08i sukcesywnie od lutego,co 3 miesiace infekcja.
A raczej infekcje.

nineve napisał/a:
non stop lactovaginal? nie wiem czemu i żaden lekarz tego nie potrafi ustalić- dlaczego ta flora jest prawie zawsze nieprawidłowa..

lactovagical badz Vitagyn C po stosunku, a jesli nie wspolzyjesz to wystarczy przejsc jedna kuracje tymi lekami i pH pochwy powinno byc juz prawidlowe.

Warto tez zwrocic uwage na zel do higieny intymnej. Z tym tez mialam osobne historie,ale nevermind :wink:

dzięki za radę , na pewno wypróbuję

poza tym mam pytanie- może któraś z was miała robione badania hormonów- chodzi mi o to które hormony należy zbadac /problemem jest trądzik/ , skoro mam iść do endokrynologa to może pierw bym zrobiła, ale nie wiem które są w tym wypadku zalecane

daira
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 21:32 cyprest

Cześć dziewczyny. jestem tutaj nowa... mam pytanie... wszystkie piszecie że pierwszą tabletkę powinno się zażyć w pierwszym dniu krwawienia, wtedy antykoncepcja działa od pierwszej tabletki. Byłam dziś u ginekologa i ten zalecił mi abym zaczęła brać w piątym dniu krwawienia i normalnie 21 tabletek i 7 dni przerwy... czy to normalne? i czy antykoncepcja będzie równie normalnie działać....?

Co do koleżanki, endokrynolog sam wyśle Cię na odpowiednie badania hormonalne. Ja byłam u ginekologa, który jest endokrynologiem, poszłam do niego głownie na pierwszą wizytę, a on sam zaoferował pomoc w leczeniu mojej cery, wysłał najpierw na badania i w rezultacie przepisał Cyprest

Linka 

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 21:39 

daira napisał/a:
zalecił mi abym zaczęła brać w piątym dniu krwawienia

Możesz zacząć i tak, ale wtedy przez pierwszy tydzień brania tabletek powinnaś dodatkowo zabezpieczać się prezerwatywą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi