Ale czy nie powinno się jednak przez te przepisowe 3 misiace robić jak przykazano, z przerwami?
Nie jest to hym.. zdrowsze?
mi sie wlasnie tak wydaje bo organizm na poczatku powienien sie chyba przyzwyczaic do hormonow, a nie od razu 3 opakowania bez przerwy
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
duskaaaa [Usunięty]
Wysłany: Pią 26 Paź, 2007 19:43
Villemcia i Aguu wzielam sobie wasze gg. W razie czego moge pisac......?Ale wiecie to dla mnie troche dziwne. Zaczynam przyjmowac horomony i one zadzialaja tak superszybko? PRzeciez moj organizm nie jest do niech przyzwyczajony.....
[ Dodano: Pią 26 Paź, 2007 19:46 ]
Wiecie co dziewczyny...chyba najlepiej jak pojde do jeszcze jednego zupelnie innego gina i zapytam o zdanie wtej sprawie.....
Wiec zapisal mi Cyprest. Od razu na 3 miesiace bo mam pewne klopoty z cera. [...] Wiec tak mam nie miec teraz okresu przez 3 miesiace od poczatku najblizszego okresu czyli gdzies 8 listopada. To chyba ze wzgledu na cere.....no nie wiem juz..........
Ale chwila!!! Lekarz zapisał ci od razu 3 opakowania i powiedział, że masz je brać bez robienia 7-dniowych przerw ??? Czy po prostu zapisał ci 3 opakowania, czyli zapas na 3 miesiące?
Zazwyczaj lekarze zapisują na początek tylko 2-3 opakowania, żeby zobaczyć jak się pacjentka będzie czuła... Jeśli nie powiedział ci, że masz te 3 opakowania brać bez robienia 7-dniowych przerw to jest to dziwne :/ Ale jeśli zapisał ci po prostu tylko 3 opakowania to masz je brać zgodnie z ulotką! Czyli 21 tabletek - 7 dni przerwy - 21 tabletek - 7 dni przerwy - 21 tabletek. Wtedy w przerwie będziesz miała krwawienia z odstawienia.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
duskaaaa a mozesz napisac co dokladnie powiedzial lekarz?
bo nie chce mi sie wierzyc ze chce zebys brala 3 opakowania pod rzad, jesli dopiero zaczynasz "przygode z hormonami"
z tego co piszesz to jua to rozumiem tak, ze poprostu wypisal ci recepte na 3 opakowania i na tym koniec, bez mowienia jak masz brac ( tzn z przerwami czy bez)
duskaaaa [Usunięty]
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 14:37
Lekarz przepisal mi 3 opakowania Cyprestu i zalecil zebym je barala bez ZADNEJ przerwy. Mowil tez, ze tak sie teraz robi: 4 cykle w roku. Ale jemu chyba chodzilo glownie o to zebym podleczyla sobie cere. Tym bardziej ze wypisal wlasnie Cyprest. Chyba pojde do innego ginekologa i zapytam go o zdanie.....
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 16:07
Ja bym sie chyba poradzila innego gina.Co prawda z nimi tez bywa roznie,bo czesto jest tak,ze kazdy lekarz ma inne zdanie.Ja swojemu ufalam i bylam zadowolona,a teraz hmmm... sama nie wiem.
Wiem tez,ze taki dluzy czas bez okresu moze byc dla kobiety dosc dziwny,ja osobiscie czulam sie wtedy jakos mniej kobieco:P
Mysle,ze powinnas sie kogos innego poradzic.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
ja to po pierwsze poszlabym do innego ginekologa
i zobaczyla co ten powie i poradzi
ja tez na poczatku przygody z hormonami mialam ogromne problemy z cera
doszlismy do wniosku, ze diane35 na poczatek bedzie dobrym rozwiazaniem
< wtedy nie zalezalo mi na metode anty a przede wszystkim chodzilo o ryjek a wiadomo, ze te tabletki maja wlasnie to do siebie ze dobrze wplywaja na cere a przy okazji maja dzialanie przeciw zaciazaniu >
i tak tez bylo, ale lekarz nie mowil zebym brala bez przerw bo beda wtedy lepsze rezultaty
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
duskaaaa [Usunięty]
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 18:11
tak zrobie. poradze sie jeszcze kogos. ale poeidzcie mi jeszcze jedna rzecz...............czy faktycznie papierosy tak obnizaja dzialanie tabletek? moge nie palic ok. ale czy nikotyna w mojej krwi(no nawet po rzuceniu jeszcze troche jej bedzie) nie obniza dzialania tabletek???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum