Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Czas ucieka, a ja musze wiedzieć czy tabletka jest potrzebna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Verena
Wto 19 Lut, 2008 14:26
Czas ucieka, a ja musze wiedzieć czy tabletka jest potrzebna
Autor Wiadomość
Perełka01
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 21:40 Czas ucieka, a ja musze wiedzieć czy tabletka jest potrzebna

No więc kochałam się dzisiaj z chłopakiem. Był to stosunek przerywany. Niestety gumka pęłka, ale chłopak szybko 'wyszedł' ze mnie. Nie było wytrysku. Czy możliwe, że zajde w ciąże? Czy powinnam pójść do ginekologa po postinor. Już w tym miesiacu brałam :/

ateivs 

Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 22:32 

stosunek przerywany to potoczne określenie dla stosunku bez zabezpieczenia podczas którego mężczyzna "wychodzi z kobiety" tuż przed wytryskiem, więc chyba ci się pojęcia pomyliły, ale to nieistotne w tym momencie 8)
możliwość zajścia w ciążę wyklucza jedynie brak stosunku... nie napisałaś, który to dzień cyklu itd ale mimo wszystko ja bym nie ryzykowała- ponadto jak najszybciej pomyślała o tabletkach anty
ale to moje zdanie

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 22:44 

Perełka01 napisał/a:
Czy możliwe, że zajde w ciąże?

wszystko jest mozliwe w takiej sytuacji...
ktory to dzien byl twojego cyklu ?
miesiaczkujesz regularnie ?
Perełka01 napisał/a:
Czy powinnam pójść do ginekologa po postinor.

ja dla wlasnego spokoju pobiegabym po postinor/ escapelle... choc, skoro w tym miesiacu juz bralas... ehhh :roll:
Perełka01 napisał/a:
Już w tym miesiacu brałam :/

nie lepiej wybrac sie raz do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne ?

Perełka01
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 22:48 

wszystko jest mozliwe w takiej sytuacji...
ktory to dzien byl twojego cyklu ?
miesiaczkujesz regularnie ?

nie lepiej wybrac sie raz do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne ?[/quote]

To jest 15 dzień cyklu. Mniej więcej regularnie miesiączkuje.
Teraz to już napewno będe brała tabletki anty...

magdusia 

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 17:10 

Perełka01 napisał/a:
To jest 15 dzień cyklu.
ja bym wzięła postinor...
Perełka01, pomyśl na serio o jakimś konkretnym zabezpieczeniu...

Mrówka 

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 17:15 

powinnas pojsc po postinor, chociaz to bomba hormonalna, zwlaszcza w twoim przypadku- dwa razy w miesiacu- to chyba za czesto. i tak jak pisaly dziewczyny- skoro uprawiasz sex powinnas sie dobrze zabezpieczyc... no chyba ze planujesz dzidzi, a z tego co piszesz narazie chyba nie :) powodzenia

Perełka01
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 20:34 

Mam już przepisane tabletki anty yasmin. A teraz ginekolog przepisał mi escapelle i już wzięłam ją...

aniek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 09:59 

no dobrze, podszyje sie pod ten temat, nie bede bałaganic i zadam to pytanie jeszcze.
tamten post mozna wykasowac...

--------------------------------------------------------------------------------

dzień dobry :)

Ogolnie brałam tabsy 2 miech i przerwałam.
mam końcóke okresu (5 dzien) i tak wczoraj przy naływie chwili zaczelismy sie kochac z moim z K, oczywiscie z guma, tylko ze podczas pękła. On jeszcze nie zdazył skończyc, czyli nie miał wytysku, ale prawda, ze plemniczki sa w płynie i moje pytanie, juz wiadomo jakie, czy to moze sie źle skonczyc? i podczas okresu sa dni niepłodne... ale tak dla pewnosci pytam

jak brałam anty krwawienie z odst. miałam zawsze 1 danego miesiaca i po odstaoweniu tez juz mam zawsze 1

pozdr. seredcznie.

Hanca 

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 10:10 

5 dzień to wcale nie musi być niepłodny. Przy krótszych cyklach (26 dni np) to moze być dzień płodny. A Ty brałaś hormony i nie wiadomo kiedy wystapi jajeczkowanie.

Brałaś krótko, wiec cieżko powiedzieć czy płodność Ci wróci od razu czy później. No ale nawet te dwa miesiace mogły namieszac w cyklu.

Decyzja w tej sytuacji należy do Ciebie.

aniek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 10:17 

zaczał sie 4 miesiac odkad niebiore... a mój cykl trwa 32 dni. odkad przestałam brac, bo jak brałam to trwał nawet czasem ponad 45 dni.
tz. w wypadku nie brania anty trzeba obserwowac swój org. Robie to i za kazdym razem wszystko było prawidłowo w czasie.

nie weim co mam zrobic... :?

I jak sobie obliczylam to niby dni płodnie około 20 dopiero.

[ Dodano: Nie 06 Sty, 2008 12:15 ]
ekhm... nie chce byc upierdliwa...ale chciałabym poznac zdanie jeszcze którejs z Was.

wyczytałam gdzies na stronce, jakeis medycznej ze w czasie miesiaczki dni płodne moga byc ale jezeli cykl jest mniejszy niz te 28 dni, mój trwa 32 no i nie zauwazłym w czasie moich cyklow jakis wielkich zmian, pzresuniec, opoźnien. fakt ze to jest taka końcówa miesiczaki u mnie.
any skonczyłam brac 23 wrzesnia i ogolnie jak skaonczyłam je brac to tez nie zauwazłym zadnych zmian w cyklu jedynie to, ze jest uregulowany, praowe jakw zegarku.

proszee... :|

asiek 

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 13:05 

to ze poprzednie cykle mialy po 32 dni nie oznacza ze w tym tez tak bedzie, moze miec 25 albo i nawet 40 dni, nikt nie jest w stanie tego przewidziec

teoretycznie nie musisz brac pigulki, ale po odstawieniu tabletek wszystko jest mozliwe

aniek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 14:07 

a wiec po dlugim rozmyslaniu postanowaiłm ze pojde jutro do lekarza bo jak na złosc dzis niedziela a nie mam kasy na prywatnie. to to juz bedzie ponad 24 h ale jeszcze mieszcze sie w czasie i wszystko powinna zadziałac.

dzieki za pomoc.
pozdr.

aniek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 19:18 

to jeszcze raz ja... w tej mojej sprawie. w poniedziałek wziełam postinor, a z soboty na niedziele mielismy pecha...

dzis zauwazałym ze mam śluz... tz. tak jakby owlulacja, ale pzreciez postinor ma ja hamowac prawda? i dodatkowo... jakoby maluteńkie krwawienie, ale wyglada takjakby resztka okresu... ale po 3 dniach od zakonczenia? moze to zwiazane z postinorem? jakies skutki upoczne, ale w ulotce jest napisane ze po 24 h mijaja.

nie weim co sie dzieje..

czy tabeltki mogły nie zadziałas?

pozdr.

amisu 

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 19:26 

poczytaj sobie forum! To moze oznaczac wszystko!

aniek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 19:36 

szkoda, myslałam ze dostane chociaz jakakolwiek odpowiedz a WY zawsze odpowiadacie to samo. nie kazdy moze sobie pozolic na siedzienie przy kompie i pzreszukiawnie fora aby znalesc odp na pyatnie bo stron i tematów jest tu pełno.

to takie zbywanie innych. :/
jednym odpowiadacie, innym nie. odczego to zalezy? od humoru?

Odpowiedz do tematu