Wysłany: Pią 07 Paź, 2011 12:29
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
150g gorzkiej czekolady (dobrej jakości - dużo kakao musi mieć), 15ml śmietany 36%, 1 łyżki cukru trzcinowego (albo innego ciemnego), 200ml mleka, szczypta soli
Do smaku do wyboru: kardamon. likier wiśniowy, papryczka chilli itp
Składniki wrzucić do garnka (najlepiej o podwójnym dnie), podgrzać powoli do momentu rozpuszczenia czekolady, przestudzić 20-30 min żeby czekolada troszkę zgęstniała, potem podgrzać i podawać w kubkach, filiżankach itp.
ZA-JE-BIS-TA.
Mój czeko-holizm aktywował się wraz z nadejściem zimy
_________________ Life is what happens when you have different plans
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
mi smakuje nawet bardziej, ale mleka uzywam tylko do kawy trochę i czasem do kakao, ale to rzadko, więc nie opłaca mi się za bardzo kupować.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
liska, dostanę zaraz szału przez Ciebie...
nie mam samochodu i nie mogę do sklepu po składniki, a mam taką zachciankę, że potrafiłabym zabić. N wraca z pracy za 3 godziny
Wysłany: Pią 09 Gru, 2011 20:34
Wczoraj chłop zakupił nową milkę wiśniową. Mniam
Nic więcej."
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 12:36
hope88,
Nic więcej."
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 12:35
Omatkoboskajakiepyszne!!!
Spróbowałam u koleżanki orzechowych, no ale zjadłam tylko dwa i było mi mało, więc następnego dnia wybrałam się na poszukiwania. W Bomi nie mieli, pojechałam więc do Delimy, kosztowały 19.99, pomyślałam drogie więc sie zastanowie, po czym pojechałam do Piotra i Pawła, a tam te same, identyczne za 9.98 zł kupiłam, orzechowych niestety nie było, ale te też są pyszne
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum