Czy w aptece mogą mi robić problemy jak mam receptę na Yasmin, a poproszę o Yasminelle?
a w ogóle co to za pomysł żeby prosić o inne tabletki niż się ma przepisane skoro gin przepisał Yasmin to samemu nie wolno zmieniać. z resztą w aptece napewno nie dadzą ci yasminelle
Chodzi o to, że ginekolog źle zrozumiał, a ja oczywiście nie zerknęłma na receptę. Pytam, czy jest jakieś prawo, że mogę otrzymać yasminelle (są przecież słabszymi pigułkami)l.
Mozna zmienic lek na recepte jedynie na zamiennik innej firmy, ale nie na cos o innym skladzie. Na ta recepte kupisz tylko to co masz na niej wypisane.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Kubuś [Usunięty]
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 21:50
Może Justy lub Eiran coś mi powiedzą...? Z góry dzięki
myślę, że problemów nie będzie robił gin jak jeszcze raz pójdziecie po receptę i wytłumaczysz sprawę.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 09:48
Kiedys, gdy bralam yasmin, to mialam tez napisane przez blad yasminelle i nawet z tym nie poszlam do apteki, tylko do lekarki spowrotem. Zmienila nazwe i nie robila zadnych problemow, a w aptece napewno by mi yasminu nie wydali, skoro bylo napisane yasminelle, to oczywiste
Ksyma [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 13:15
Ja miałam problem kiedy lekarz przepisał mi ewrę, a nie evrę...Idz do gina i powiedz, ze zaszla pomylka
wiesz to zależy od farmaceuty, na jakiego trafisz, możesz powiedzieć, że lekarka omyłkowo wypisała ci Yasmin zamiast yasminelle, może na to pójdzie, bo to i tak pełnopłatny, musisz spróbować
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 22:21
to niby zamiana na "słabszą dawkę", więc można by sprobować negocjacji, ale wszystko zależy od tego na kogo trafisz; możliwe że nic nie wskórasz i skonczy się na wędrówce do lekarza.
[przepisy nie pozwalają na taką zamianę; pozwalają jedynie na zamianę na lek słabszy o połowę, ćwierć itp krotność]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum