Hej,
mam male pytanie, jestem tu pierwszy raz i nie bardzo sie orientuje co i jak...
Biore rigevidion od 9 miesiecy, w trakcie (pierwszy raz przy braniu tabletek) bralam antybiotyk -rovamycyne, po jedym dniu przerwy po nim dostalam drugi - doxycykline, ktora juz bralam w trakcie 7 dniowej przerwy... Po obu tych antybiotykach odczekalam w sumie 9 dni, ale gdzies przeczytalam ze nie powinnam robic przerwy gdy biore antybiotyk a jak juz to powinnam zrobic znacznie dluzsza przerwe po niz 7 dni... Mam sie czego bac???
Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje:)
ps- przepraszam, ze wczesniej umiescilam pytanie w innym temacie.
Przepraszasz, czyli wiesz, ze cos nie tak? No wiec jak juz umiescilas to pytanie w innym temacie, to poczekaj az ktos Ci tam odpowie zamiast zakladac nowy temat.
Kiedy bralas tabletki a kiedy byla przerwa?
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
godzilla [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 00:16
Pierwszy antybiotyk skonczylam dzien przed odstawieniem, a drugi dzien po odstawieniu zaczelam... Miedzy braniem obu antybiotykow byl 1 dzien przerwy.
Ten drugi antybiotyk bralam 8 dni i dodatkowo sie zabezpieczalam po skonczeniu go 9 dni... To wystaczy czy mam powody do schizow?
A stosunek juz jakis byl? czy nie? Bo jesli tak to i tak po ptokach i zrob po 14 dniach test, moim zdaniem mala szansa by doszlo do zaplodnienia jakiegos, ale ogole to zrobilas zle robiac przerwe i kontynuujac przy antybiotykach.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
godzilla [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 18:19
Byl... wlasnie po 9 dniach przerwy od skonczenia antybiotyku...
Czy nawet top ze bire rigevidon nie zmienia faktu ze powinnam zrobic przerwe?
I w ogole to przestaly tabletki w czasie przerwy dzialc czy byly tylko oslabione???
Zeswiruje:/
[ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 18:29 ]
Blagam o jesczze jakas odpowiedz:( W ulotce rigevidionu nic nie bylo o przerwach przy antybiotykoterapii:/
bralas antybiotyk w sumie 2 tygodnie?
wg mnie to i ta przerwa nieszczęsna, decyduje o tym, ze nie ma pewnosci, czy tabletki dzialaly prawidłowo, ja w takiej sytuacji czekalabym 14 dni, albo 10, jesli przerwy by sie nie robiło.
antybiotyk brałaś długo i jest szansa, ze osłabił tabletki.
ale to tylko moja opinia,
na przyszłosc sprawdzaj wczesniej, warto wiedziec, co sie bierze i jak sie to stosuje.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
godzilla [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 21:20
Pierwszy antybiotyk bralam krotko i ponoc rovamycyna nie wplywa na skutecznosc tylko ten drugi....
To cos zmienia? Ten oslabiajacy antybiotyk bralam tydzien.
[ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 21:34 ]
i w ulotce tabletek nic nie bylo o nie robieniu przerwy i maja duzo hormonow... poza tym czekalam 9 dni, a czekalabym wiecej gdybym wiedziala lub bylo by w ulotce, ze przerwy sie nie robi....
Dawka hormonow w tabletkach cos zmienia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum