czy można wziac drugą escapelle 3 tygodnie po pierwszej
24 stycznia wzięłam escapelle, po tygodniu dostałam okres mieliśmy niesamowitego pecha bo prezerwatywa pekła nam znowu! A to moj 11 dzień cyklu mam małe szanse dostania się dziś do ginekologa, czy mogę zastosować metodę yuzpe? Może komuś przyda się ta wiedza, bo mi pewnie juz nie ale warto spróbować
Choc moglaby sie pod cos podpiac, albo i znalezc odpowiedz w temacie odpowiednim, bo juz o tym bylo. Mimo wszystko chwali sie, ze to nie kolejne "pomocy!" a temat chyba do smietnika, nic nie wnosi.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
malenka [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008 13:39
wyobraź sobie ze założyliśmy, i pekły, OBIE
jak pech to pech...
malenka w to, ze zalozyslicie to my wierzymy, ale raczej cos musialo byc nie tak, skoro pekly, rzadko sie zdaza by pekaly same z siebie, szczeoglnie te z aptek, bo jesli byla np. przeterminowane, lub lezaly na sloncu w kiosku etc. to tez byla kwestia do dopilnowania przez was. Jesli sa dobre, kupione w pewnym zrodle i sprawdzonej firmy, to raczej by nie pekly same z siebie.
Wiec powinno was zastanowic, ze w ciagu miesiaca nagle dwa razy.
malenka [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008 13:51
prezerwatywy były te same co zawsze, nigdy nie było z nimi problemu,
nie mogłam znaleźć nic na temat przyjmowania hormonów w tak krótkim czasie, a szczerze mówiąc średnio się tym wcześniej interesowałam
Jeśli będzie ok, zaczne brać tabletki, jeśli nie to trudno
dzięki za odpowiedź
malenka, tak jak wspominała amisu, antykoncepcję po można zastosować 2 razy w cyklu. Nie należy jej jednak często stosować ponieważ każda kolejna dawka ma mniejszą skuteczność...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
heidhr, szczerze mówiąc nie wiem dokładnie dlaczego. Ale czytałam to przy okazji artykułu dot. Postinoru. Nie było tam chyba dokładnie wytłumaczone dlaczego tak się dzieje (może przyzwyczajenie organizmu do jednorazowych wzrostów progesteronu? choć to akurat wydawałoby mi się dziwne), ale było to poparte badaniami. Podobno 2 pierwsze dawki mają taką samą skuteczność, natomiast od 3 dawki skuteczność spada. I nie jest to zależne od czasu między dawkami, ta 3 porcja hormonów może być przyjęta po np. roku i też będzie miała już słabsze działanie :/ Pamiętam też, że jacyś znani lekarze to popierali.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum