Ehhh mam pytanie...kochałam się z chłopakiem dzień przed okresem, który wystąpił oczywiście następnego dnia wieczorem i był trochę inny niż zawsze, nie "doszedł" we mnie, ale słyszałam o jakimś płynie, który wydziela się u mężczyzn w czasie podniecenia, mam 27 dniowy cykl czasem 26...nie wiem czy to możliwe abym mogła zajść w ciążę, ale mam obawy po tym jak w czasie owalucji którą teraz mam niby, mam bardzo napięty brzuch, który pobolewa i pod wpływem nacisku boli...wiem że to może być ból normalny w tym czasie ale nigdy wczesniej tak nie było i się troszkę boję...czy mogłaby któraś z Was łaskawym okiem spojrzeć na to i odpowiedzieć czy jest możliwe żebym zaszła w ciążę? mam schizy i stąd to pytanie....z góry dziękuję
kalinka, stosunek przerywany to jedyna forma antykoncepcji, którą stosujecie?
Jeśli tak, to możliwość ciąży istnieje.
Pomyśl o konkretniejszym sposobie antykoncepcji! Chyba, że dzidzia jest w planach
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
kalinka [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 18:21
ale czy to możliwe, że w tym przypadku mogę być?
[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 18:23 ]
no bo skoro było to przed okresem i okres wystąpił i jego długość była normalna, więc czy to możliwe?
Oczywiście, że możliwe. Proszę Cię uprawiałaś seks bez zabezpieczenia
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
kalinka [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 18:44
ehh no niby tak, ale dużo czytałam i sprawdzałam w kalendarzyku i miałam wtedy okres niepłodny
[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 18:47 ]
już nie wiem co mam o tym myśleć, nie mam żadnych nudności, apetytu, tylko boli mnie brzuch w tym czasie kiedy to wlaśnie wypada mi owulacja i to dopiero jest okres płodny prawda? a ja się ostatnio kochałam 2 tygodnie temu a wczoraj zaczęła się owulacja (tak wypada) ale martwię się tym bólem brzucha
jeżeli nie prowadzisz obserwacji śluzu, temperatur... to nie możesz stwierdzić kiedy masz dni płodne lub nie... ani nie wiesz kiedy masz owulację.....
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 19:02
i tu się nie zgodzę bo prowadzę obserwacje śluzu i wtedy kiedy się kochałam było go mało i nie był rozciągliwy jak w dni płodne, był białawy i bardzo lepki , nierozciągliwy
kalinka, Twoją metodą antykoncepcji jest NPR i prowadzisz regularne obserwacje (temperatura + śluz) ? Jeżeli jesteś pewna, że byłaś wtedy niepłodna to nie rozumiem Twoich pytań i wątpliwości. Już Ci dziewczyny odpowiedziały, że możliwość zajścia w ciążę była A tak naprawdę nikt nie siedzi w Twoim organizmie i 100% pewnej odpowiedzi tu nie dostaniesz.
Kalendarzyk to ściema
Poczytaj na forum dział NPR.
Nie twierdzę, że jesteś w ciąży, nie zrozum mnie źle Tego na dzień dzisiejszy nikt nie wie
Trochę prowokuję, aby zmusić Cię do myślenia. Zadziwia mnie Twój brak wiedzy.
Owulacja z różnych powodów może pojawić się w różnym czasie, do tego dochodzi długość życia plemników. W ciążę można zajść nawet podczas okresu. Żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności, a co dopiero stosunek przerywany
To podstawy
Zrób test.
Trzymam kciuki! Zostań na forum i czytaj, czytaj
Pozdrawiam!
Edit:
Ach, prowadzisz obserwację organizmu? To o co chodzi? Jeśli wiesz , że były to dni bezpieczne, to luzik
kalinka [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 19:20
no tak możecie się dziwić, ale troszkę coś tam wiem na ten temat, ale wiecie, że niepokój zawsze jest, wydawało mi się że skoro mam śluz niepłodny i cykl takiej długości to przed okresem lub w czasie jego trwania nie powinno dojść do zapłodnienia, wiem również że w czasie okresu dopiero jajnik przygotowuje się do "wydania" kolejnego dojrzałego pęcherzyka z kom. jajową i okres płodny jest w połowie cyklu i wtedy kom jajowa może zostać zapłodniona prawda?
Podczas okresu także można zajść w ciążę. Zresztą, jak wspomniałaś od stosunku upłynęły 2 tygodnie, więc możesz już zrobić test i wszystko będzie jasne :p
_________________ Siła jest Kobietą
kalinka [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 19:30
no ale to było przed okresem...mogę nawet powiedzieć ze dwa dni bo początkowe plamienie wystąpiło poźno wieczorem a i rano było słabe
[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 19:31 ]
no ale to było przed okresem...mogę nawet powiedzieć ze dwa dni bo początkowe plamienie wystąpiło poźno wieczorem a i rano było słabe aż do popołudnia
Co z tego, że stosunek był przed okresem? To, że pojawiła się miesiączka świadczy o tym, że owulacja była te mniej więcej 2 tygodnie wcześniej.
Owulacja mogła wystąpić tuż po okresie, jeśli plemniki przeżyły doszło do zapłodnienia. Przecież nie wiesz, kiedy nastąpi owulacja, przypuszczasz tylko, stosując prababciny kalendarzyk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum