Witam!
Mam takie pytanie, kochałam się z chłopakiem dzień po okresie czyli teoretycznie w dniu niepłodnym, i pękła gumka u boku na samym jej dole, więc szanse na wydostanie się czegoś z niej były niewielkie, ale dla pewności zastosowałam metodę Yuzpe. Po 4-5 dniach od jej zastosowania wystąpiło dość silne krwawienie trwające 3-4 dni. I cisza... Okres powinnam dostać z jakieś 1,5 tygodnia temu, dodam, że mam dość nieregularne okresy, od kilku dni czuje silne bóle jajnika, które często odczuwałam przed okresem. Powiedzcie czy ciąża jest możliwa? Czy testy ciążowe są wiarygodne po zastosowaniu tej metody?
mamy tematy o możliwej ciazy...
zrób test, prawdobodobnie przesunięcia cyklu wywołały hormony,
ta metoda nie wpłynie na wynik testu.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
aleksandra91 [Usunięty]
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 22:46
a czy krwawienie po yuzpe oznacza ze metoda zadziałała? no i czy możliwe by będąc w ciąży bolały jajniki i były stwardniałe jak na okres?
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 22:58
Aleksandra91 napisał/a:
a czy krwawienie po yuzpe oznacza ze metoda zadziałała?
A skąd mamy wiedzieć jak akurat twoj organizm zareagował na tą metodę. Dla pewności zrób test jeżeli minęły 2 tygodnie.
Aleksandra91 napisał/a:
no i czy możliwe by będąc w ciąży bolały jajniki i były stwardniałe jak na okres?
Nie po kilku dnich.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
aleksandra91 [Usunięty]
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 23:09
no jajniki bolą mnie i to mocno od 2-3 dni czy to możliwe gdybym była w ciąży? no i poza tym sytuacja nastąpiła pierwszego dnia po okresie trwającym 5 dni, jak bardzo prawdopodobne jest bym była w ciąży?
aleksandra91, krwawienie nie oznacza że yuzpe zadziałało lub nie- to jest kwestia indywidualna. Jeśli wzięłaś tabletki w ciągu 72 godzin, wszystko powinno być ok.
Testy są skuteczne już w dniu miesiączki, która się nie pojawiła, więc skoro minęło już tyle czasu od tego dnia- test będzie wiarygodny. Zrób go i po sprawie. Tu nikt Ci nie wywróży... ale prawdopodobieństwo zajścia wydaje mi się niewielkie...
No a do tego, jak pisze, ma nieregularne okresy.. tym bardziej nie wiadomo co się mogło zdarzyć. Jak już pisałam i inne dziewczyny też: zrób test i będzie spokój.
no tak tylko że raz już miałam podobną sytuację i mimo tego że test pokazał 2 kreski to jednak ciąży być nie było... obawiam się że mam jakieś rozchwianie hormonalne które powoduje nieregularne okresy i wpływa na wiarygodność testów...
to tym bardziej idź do lekarza, my ci nic więcej nie poradzimy.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
aleksandra91, zrób sobie test z krwi i idź z wynikiem do gina. Testy z moczu są mniej dokładne. Nie chcę straszyć, ale wysoki poziom hCG może po wykluczeniu ciąży świadczyć o nowotworze. Przy podwyższonym stężeniu hCG mogą występować nieregularne miesiączki lub ich zanik. Bez paniki, zrób test i idź do gina.
[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 17:20 ]
Poza tym wtedy test mogłaś zrobić źle. W takim wypadku trzeba zrobić drugi..
jak test z krwi?... nie rozumiem... No fakt potrafią mi się zdarzać przerwy między okresami 10 dniowe jak i 40 dniowe, także coś w tym może w sumie być. No jutro robię test z moczu zobaczymy co takiego pokaże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum