Witam wszystkich, mam pewien problem, otóż:
Dzisiaj rano kochałem się z dziewczyną, która 3 dni temu skończyła krwawić. Przed pierwszym wejściem założyłem gumkę i skończyło się to wytryskiem. Później po 1 h. wszedłem znowu, ale już bez gumki, czułem że może ,,sie skończyć źle" tak więc ,,skończyłem" po raz drugi na chusteczce. Po 10 minutach wszedłem ponownie na 15 min. , lecz skończyło się bez kolejnego wytrysku.
Moje pytanie brzmi: Jaka jest szansa zajścia w ciążę, w ten sposób, gdyż wiem, że w śluzie znajdują się plemniki, które mogą przeżyć do czasu owulacji? Może pójść po tabletki 72? Czy plemniki mogą przeżyć 24,48 czy 72 h. w ten sposób?
P.S. Z góry przepraszam, że w tej kategorii pisze, bo tu chodzi o wiele pytań, ale koniec końców chodzi o jedno.
Kimis nie wiesz kiedy będzie owulacja, nie masz pewności, że to są dni niepłodne.
Nikt ci szansy nie wyliczy. Nie chcecie ciąży używajcie antykoncepcji.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Wiem, że nie mam pewności, choć na pewno 2 dni po krwawieniu nie będzie owulacji, zrobiłem głupotę, po prostu kupiłem za mało gumek A ciąża.. po prostu nie pasowała by tak wczesnie, dla pewności pójde po 72, dzięki.
choć na pewno 2 dni po krwawieniu nie będzie owulacji
po pierwsze nie "na pewno" - cykle się potrafią mocno rozregulowywać,
po drugie - plemniki nie umierają natychmiast po wytrysku - mogą żyć w środowisku pochwy ładnych kilka dni - i doczekać się w ten sposób jajeczkowania.
Gumki polecam kupić na zapas i nie "wchodzić" bez zabezpieczenia, a juz na pewno nie po kilku stosunkach, bo wtedy prawdopodobieństwo tego, ze w śluzie sa plemniki jest bardzo duże.
poczytaj forum - mamy tu sporo tematów, między innymi o długości życia plemnika i dostępnych metodach antykoncepcji.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
a - no i "tabletek po" też nie można używać za często - po pierwsze to niezdrowe, po drugie - im częściej używane, tym mniej skuteczne.
W Waszej sytuacji ja bym zażyła.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum