A ja mam pytanie z innej beczki, o kwestie golenia u waszych facetów. czym się golą itd. Mój chłopak ma strasznie wrażliwą skórę, po każdym goleniu na szyi mnóstwo czerwonych krost, żadne kremy, żele i balsamy nie pomagają- a pracę ma taką, że musi się golić właściwie codziennie. Chciałabym mus prawić jakąś golarkę, bo może to rozwiąże problem, ale nie mam zbyt wielu funduszy na ten cel i zastanawiam się czy w ogóle warto tracić kasę na coś niefirmowego, czy to się sprawdzi. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Może wasi mężczyźni mają jakieś patenty na podrażnienia?
pomóżcie, bo nie mogę patrzeć jak się biedactwo męczy...
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
ateivs, jeśli chodzi o golarki - to mogę powiedzieć, źe nie opłaca się kupować nic niefirmowego i taniego - taka prawda, mój tato używa golarki od ponad 20 lat i do pewnego czasu kupował jakieś gówniane ale cóż z tego skoro co pół roku była do wymiany, chyba 4 lata temu spiął się i kupił sobie jakiegoś Brauna za około 400zł - działa jak nówka do dziś. Z tego co wiem to już takie za około 200zł świetnie się sprawują
Co do podrażnień u chłopa - to u mojego to samo, na szczęście nie musi się golić codziennie, ale nawet jak robi to co 3-4 dni efekt - straszny, ani drogie pianki, ani mleczka po goleniu, kremy....nic z tego.....sama myślę co by tu z tym zrobić.
szczerze mówiąc to nigdy jej nie oglądałam, ale raczej jakiś braun albo philips - coś w tym stylu. chociaż ma ją już kilka lat.
jedyne co mnie denerwuje to to, ze czasem wysypują się te drobniutkie włoski nie wtedy kiedy on je tam wywala tylko np jak ją przekłada. Potem na białej umywalce czarna sadza
A chodzi o jakie golenie? Na twarzy?
Bo jeśli chodzi o twarz, to mój pan goli się zwykłą maszynką gillette (jednorazową), ale za to po goleniu stosuje aqua-żel z Nivei i mówi, że to jest po prostu cudo. Polecił to swojemu koledze, który miał zawsze straszne podrażnienia po goleniu i ten też jest zachwycony . Więc może to nie tylko kwestia czym, ale też czym po goleniu?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Justyce, tak, chodzi o twarz
dzięki Justyce, w takim razie na imieniny dostanie aqua-piankę do golenia i aqua-żel po goleniu, a jeśli nie pomoże to bede miala wiecej czasu na uzbieranie na lepsza maszynke
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
valdi [Usunięty]
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 14:35
Justyce napisał/a:
aqua-żel z Nivei
to ja chyba też się tym zainteresuję
ogólnie czasem jest tak, że balsamy, które maja łagodzić skutki golenia, wywołują dodatkowe krosty.. jakaś masakra - nie polecam balsamu pewnej znanej marki na A..N
Mój Marcin tez ma bardzo wrażrliwą skóre. Używał golarki którą kupił za 200zł- niestety brak efektów i wrócił spowrotem do maszynek, tylko ze po goleniu zaczął używać tych balsamów:
Sprawdziły sie rewelacyjnie, przede wszytskim dlatego ze nie zawierają alkoholu i nie podrażniaja już naruszonej skóry po goleniu.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 12:49
Moj B. też zawsze miał problem, bo po goleniu strasznie go wykraszczało. Dostałam piankę dla mężczyzn Vichy do skóry wrażliwej i z tej serii balsam z wapniem po goleniu, którym się smaruje czy się goli czy się nie goli i żadnego podrażnienia i krosty nie widać. Wydaje mi się,że to właśnie kwestia ukojenia skóry.
natalia_lila, ten pierwszy już dawno wypróbowany, niestety bez efektów...
W takim razie drugi też ich może nie dać.
U nas to była ostatnia deska ratunku i sie sprawdziła.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
natalia_lila, ten pierwszy już dawno wypróbowany, niestety bez efektów...
No właśnie chciałabym dodać, że ten kolega mojego faceta najpierw stosował właśnie ten biały balsam z Nivei, bo tylko on go nie podrażniał, ale jak dorwał aqua-żel, to się zachwycił.
I w ogóle jak ten żel pięknie pachnie!
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum