Hanca, to jesteś twardziel, ja biorę znieczulenie zawsze. O wiele mniej stresu.. jak dla mnie to jedyny sposób, by w ogóle móc oddać się w ręce dentysty
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Właśnie bardzo nie lubię znieczulenia, zarówno zastrzyku jak i potem tego wrednego uczucia, że mi pół twarzy drętwieje. Wolę na żywca.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Właśnie bardzo nie lubię znieczulenia, zarówno zastrzyku jak i potem tego wrednego uczucia, że mi pół twarzy drętwieje. Wolę na żywca.
nie wiem, jakim cudem bylam kiedys takim hardkorem, ale przechodzilam cale leczenie, w tym zabiegi kanalowe, zupelnie bez znieczulenia. dentystka pamieta mnie do dzis, wlasnie ostatnio wspominala moje wizyty.
teraz, tylko usiadlam na fotelu, poprosilam o znieczulenie. boje sie jak ognia
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
Hehe mój dentysta też mnie z tego kojarzy, z tym, że ja na razie robiłam tylko zwykłe dziurki, ostatnio z przodu i w porównaniu z okresowym bólem brzucha to jest to pieszczota
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Hanca, to jesteś twardziel, ja biorę znieczulenie zawsze. O wiele mniej stresu.. jak dla mnie to jedyny sposób, by w ogóle móc oddać się w ręce dentysty
Ja bez znieczulenia nie daję się dotknąć dentystce, podziwiam osoby, które tak "na żywca" siadają na fotelu. No i przyzwyczaiłam się do zastrzyków więc to dla mnie nie straszne. Gorszy jest ból zęba niż znieczulenie.
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 10:39
A ja mam pytanie natury technicznej. Czy miejscowe znieczulenie u dentysty można bez negatywnych skutków brać na pusty żołądek, czy też konieczne jest zjedzenie czegoś, bo w przeciwnym razie będą zawroty głowy albo coś w ten deseń?
Aleksandra, to znieczulenie jest naprawdę miejscowe.. a jak miejscowe - no to bez tego typu efektów.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Aleksandra
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 13:36
Dziękuję Nie byłam pewna, a jak czasem umawiam się na wizytę rano, to wystarczająco mocno panikuję przed dentystą i zmuszanie się dodatkowo do zjedzenia czegoś o świcie mnie przerasta.
Ja np muszę coś zjeść przed znieczuleniem bo już raz zdarzyło mi się prawie zemdleć na fotelu....ale to było przy leczeniu kanałowym, dostałam 3 zastrzyki a do tego przez godzinę mi tam "wierciła" więc to + moja dentofobia = niezbyt miłe konsekwencje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum