mój osobisty mały sukces na dzisiaj to fakt, że wydepilowałam depilatorem nogi (pierwszy raz w życiu) i od razu pociągnęłam też pachy - tak gładkich, to nie miałam jeszcze nigdy! współlokatorka i sąsiadki mnie w końcu namówiły.
oby mi tylko włoski nie wrastały
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Triss, no akurat tak się złożyło, że parę dni się nie goliłam i miałam trochę odrośnięte włoski. skoro i tak byłam już cała w dreszczach od depilowania nóg (czasami tak reaguję na ból ) to stwierdziłam, że obczaję jak to jest. po kawałku dałam radę, obydwie zajęły mi nie więcej niż 10 minut. bolały trochę bardziej, bo włoski miałam mocniejsze - a teraz siedzę i się głaszczę po pachach
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Z każdym następnym razem będzie bolało coraz mniej, no bo włoski będą coraz słabsze. Aczkolwiek muszę przyznać, że nie jest tak, że nie boli wcale depiluję pachy już od paru lat i jednak dalej boli, bo to wrażliwe miejsce, jednak jak się pilnuje, by depilować w miarę często (im dłuższe włoski, tym większy ból) i dba się o skórę pod pachami (uwaga z antidralem! aktualnie robię to raz w tygodniu na przemian z depilacją, tj. staram się dbać o 3-4 dniowy odstęp między jednym a drugim, w pozostałe dni, szczególnie po antidralu, smaruję pachy kremem lub balsamem), to z maszynką nie ma porównania.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ja sprobowalam tylko raz. Byla krew, duzo krwi. Wiecej nie probuje. To samo z bikini - wjechalam za gleboko i wlosy zaczely wychodzic razem z miesem. Ja dziekuje za takie cos.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
u mnie grama krwi nie było. Zaczerwieniłam się, pobolało chwilę po depilacji i koniec. Najgorzej u mnie jest z nogami. No nie mogę ich wydepilować i tyle. Boli, piecze, ciągnie,szczypie. Okropne czerwone kropy się robią.
kupiłam okazyjnie depilator Philips Satinelle - w porównaniu z ostatnim staruchem, który miał zepsutą ładowarkę i 3 razy ciągnął włos, zanim go wyrwał, ten jest cudny :]
chodziłam sobie taka trochę obrośnięta i czekałam, aż przyjdzie. bardzo dobrze łapie włoski, szybko usuwa, nie trzeba poprawiać, po jednym pociągnięciu właściwie wszystkie wychodzą. i nadal twierdzę, że nakładki chłodzące i inne bajery to zbytek
depilacja obu kończyn dolnych zajęła mi ok 15 minut, a było z czym walczyć.
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
depilacja obu kończyn dolnych zajęła mi ok 15 minut
U mnie schodzi godzinka jak mi nie zalezy na gladkosci, a przynajmniej 1.5 jak ma byc porzadnie. Z tego wzgledu wole uzywac maszynki, bo co drugi dzien oblatuje w 2 min pod prysznicem i jest lotnisko. Moze moj depilator jest jakis lewy? :/
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Botica, miałam na myśli same łydki, of kors ten depilator gna jak szalony, jak przeciągnę jeden pas to już nie muszę poprawiać, więc w sumie trzeba machnąć parę razy . udek się chyba nie odważę wydepilować.
Mnie zajmuje z 20 minut, a jestem w temacie nowa (mam depilator od gwiazdki). Mówię o nogach, pachę spróbowałam-nie, dziękuję. Wolę już rodzić.
Ale moje nogi dalekie są od gładkości po depilatorze, nie chodzi mi o nieusuwanie włosa, tylko o krostki, wybrzuszenia, po pierwszych dwóch razach włosy mi wrastały, czemu tak? Coś robię źle?
Ale moje nogi dalekie są od gładkości po depilatorze, nie chodzi mi o nieusuwanie włosa, tylko o krostki, wybrzuszenia, po pierwszych dwóch razach włosy mi wrastały, czemu tak? Coś robię źle?
greta, a pilingujesz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum