oczywiście że konsultowałam się z endo. Badania hormonalne w normie. Zresztą nigdzie poza brodą nie jestem nadmiernie owłosiona. Lekarz stwierdził że taka moja urodą i muszę z tym żyć.
anek, troszkę boli, momentami bardzo (gdy laser trafi na skupisko włosków), ale da się wytrzymać. Co do cen to radzę odwiedzić strone której adres podałam post wyżej.
_________________ "Carpe diem" - i o to chodzi !!!
elcia, o kurczę, a ja naiwnie myślałam, że depilacja laserowa nie boli...
Ja powiem tak, nie boli o wiele bardziej niż depilator np., więc wolę się parę razy przemęczyć i mieć spokój Dzisiaj miałam robioną próbę na udach i boli wielokrotnie mniej, niż depilator w tym miejscu.
Pati, podobno Light Sheer boli mniej niż Duet. Ma większą głowicę na pewno, więc zasysa Ci skórę i całkiem duży fragment idzie za jednym zamachem. Co do bólu się nie wypowiem, bo musiałabym mieć robione to samo miejsce jednym i drugim rodzajem. A, i warto mieć na uwadze, że jestem cholernie wrażliwa na ból Co do jasnych włosków - nie wiem, nie mam takiego problemu , ale myślę, że na konsultacji Ci powiedzą co i jak
Robiłam Duetem też właśnie w Studiu Laser u nas, w Pniu, i tutaj: http://www.casolla.pl/ . W sumie to drugie miejsce bardziej mi przypadło do gustu, no ale to całkiem subiektywna opinia.
[ Dodano: Pon 21 Lut, 2011 18:44 ]
Ok, i teraz zastanawiam się, czy czegoś nie pochrzaniłam Za tydzień potwierdzę Bo w czasie rozmowy z tą kobitką, która mnie dzisiaj próbowała jestem prawie pewna, że mówiła o Light Sheer (u nich) i na pewno w tych dwóch studiach były dwa różne lasery, a na stronie jest napisane, że obydwa to Duety.
kobitki z Krakowa, polecicie mi któryś z salonów piękna, w którym można się wydepilować laserem? któraś korzystała? mojej koleżance kiedyś, cytuję: "cipkę spalili" i wolałabym coś już przetestowanego (aczkolwiek dla bezpieczeństwa zacznę od pach )
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
A była któraś z Was może w no+vello?
Wiem, że Vivien planowała, ale nic nie pisała.
Zastanawiam się, który z tych zabiegów jest lepszy- fotodepilacja czy laser?
Różnią się bardzo od siebie?
_________________ Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło...
Mnie się odechciało depilacji laserowej odkąd mojej kumpeli zrobili kebaba na bikini. Akurat miałam zaszczyt chodzić z nią na basen na studiach i miałam sprawę na bieżąco. Szczerze to nie wiem, czy kiedykolwiek się tych blizn pozbędzie. Problem był oczywiście w dobrze mocy - wiadomo, że jasnego włosa na jasnej skórze trudno jest spalić bez zjarania wszystkiego na około, a kumpela była raczej białogłową. Moim zdaniem zakład w ogóle nie powinien się tego podejmować, ale to osobno kwestia (no bo wiadomo - każdy zabieg to kasa). O tu mogę wrzucić sampla włosia (z głowy ofc):
Mnie też ten laser strasznie korci, ale nie czuje się na tyle ciemna żeby w 100% zaufać jakiejś babeczce... Może kiedyś...
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
EDIT: Jednak to Duet ma większą głowicę i zasysa, a zwykły LightSheer ma mniejszą.
Porównanie:
Testowałam jeden i drugi i Duet faktycznie boli mniej, no i krócej. Oczywiście, pewnie na małych powierzchniach lepiej sprawdza się malutka głowica, ale do moich celów Duet był zdecydowanie lepszy.
Dzisiaj miałam pierwszy zabieg, bolało tak umiarkowanie bym rzekła. Bikini robione na Emli, stwierdziłam, że nie ma się co męczyć. Na pachy wystarczył taki sprej:
i na uda w bardziej wrażliwych miejsach.
Wszystko razem trwało niecałą godzinę. Jeszcze 4 serie i z głowy
[ Dodano: Pon 28 Lut, 2011 23:34 ]
A co do blondu - w ulotce, którą dostałam na próbie laserowej włosy blond i rude widnieją jako stałe przeciwwskazanie do zabiegu. A te dziewczyny miały robione najpierw testy? Kurczę, nieciekawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum