zastrzyki tez fajna rzecz.
sama sie nad tym zastanawialam.
czy moze ktos (kto ma duza wiedze na ten temat) zrobic nowy temat i opisac dokladnie jak to wszystko wyglada,bo cena rzeczywiscie nie jest taka straszna
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 12:42, w całości zmieniany 1 raz
muszę podpytać moją koleżankę Sylwię, co zaszła w ciażę stosując zastrzyk.. Nie wiem jakim cudem jej się to udało. Musiała mieć wyjątkowego pecha- chociaż teraz, w ósmym miesiącu ciaży, to traktuje już jak szczęście
No niestety 100% ani pigulki, ani plastry, ani zastrzyki nie daja. Zawsze trzeba sie liczyc z ryzykiem... No i trzeba pamietac, ze w wypadku plastrow i zastrzykow biegunki i wymioty nie sa niebezpieczne, ale pozostale czynniki (antybiotyki itp) tak.
Co do zastrzykow to Frog moglaby zalozyc temat A wlasnie... Gdzie jest Frog? Dawno jej tu nie widzialam...
Pozdrowionka
PS. Dzis 2 dzien z plastrem i jak na razie jest OK W poniedzialek napisze o tym jakiegos wiekszego posta
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
ale przy zastrzyku tez sa interakcje,prawda?
no i trezeba czekac wtedy tydzien tak jak przy tabletkach/plastrach.
troche to skomplikowane
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 22:49
Mama moja stosuje Depo i jest bardzo zadowolona. A metoda, stosowanie? No wiadomo, pamietac trzeba. Kasa tez duza, jak sie ja odklada na cos innego (zaczynamy odkladac na samochod, wiec zawsze te 50 zl w ta czy w ta to jest roznica)
A podpytam sie mamuski i Didok pisz, co chcesz wiedziec to napsize
No i kurde dzisiaj 2 h spoznienia mialam wrrr nie lubie tak brac, ja musze punktualnie jak w zegarku. A tego, mam zamiar za jakis czas zmienic Stediril na cos "lekkiego". I chyba kurcze najlepszy motyw to Depo, jak myslisice, dobrze kombinuje?
ja stosuje microgyon, zreszta tak jak mooja siostra, ktora teraz przeszla na yasmine
tez sie nad tym zastanawiam, jutro pojde do lekarza , w anglii sa tabletki za darmo, wiec spokojnie moglabym sobie na to "pozwolic" tylko nei chce zmieniac organizmu przyzwyczajonego od tak dawna na 3 miesiace a w polsce z yasmine moze byc roznie....
dlatego jutro pojde do doktora i zapytam, czy ktoras z was wiec, czy wogole oplaca sie zmieniac nei na stale? nie chcilabym tak folgowac z moim organizmem
z drugiej strony yasmine sa lzejsze, a jak potem bedzie trzeba wrocic do microgynonu to moze byc roznie..
no nic chyba musze jednak zapytac o to wszytko lekarza
Yasmine wcale nie jest lzejsza od Microgynonu. Jedyna zaleta jest dzialanie antyandrogenne, ale jesli nie masz problemow z Microgynonem to lepiej nie zmieniaj...
Pozdrowionka
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
gles no pisz wszystko
boli zastrzyk,jak dlugo jest sie zabezpieczonym,co z jakimis plamieniami i interakcjami
glesior zrob osobny temat,prosze i opisz tam wszystko,nawet to jak twoja mama sie czula
Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 13:11
Mama wroci z pracy, to ja podpytam co tam miala dokladnie. Ale raczej zadnych minsow nie bylo, tylko same plusy przy Depo.
jak sie gina pytalam czy mi zastrzyk przepisze to powiedzial ze nie...a za argument podal ze jak sie zaczyna cos dziac to sie przez 3 miesiace moze dziac i nie ma jak temu zapobiegac no i pozatym ze na zastrzyku mozna miec okres ale nie trzeba i wtedy niedokonca wiadomo czy zastrzyk dziala czy nie ..i takie tam....prawde mowiac po uslyszeniu "tylu informacji" zwatpilam....juz se chyba do apteki pojde ulotke poczytac
pomijajac fakt zze plodność po zastrzyku wraca dość późno - gdzies czytałam ze do roku czasu mamie gles to juz nie potrzebne ale my moim zdaniem jesli ktos planuje dzieci to powinien brac to pod uwaage ze po odstawieniu ni etak szybko bedzie mozna ,
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
gles [Usunięty]
Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 17:53
Lekarz nie ma prawa odmawiac Ci przepisania zastrzyku, jesli nie jestes w grupie osob, dla ktorych lek nie jest wskazany, czyli: kobiety w ciazy, ktore przeszly chorobe zakrzepowo-zatorowa, raka piersi itd. Lekarz musi poinformowac Cie o wadach i zaletach zastrzyku, ale nie ma prawa sam decydowac, czy przepisze czy nie. To Twoja decyzja i sprawa.
ps. robie nowy topik o depo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum