Wiem ze bylo o deprimach ale nie pomogly mi te tematy w moim problemie. Zapomnialam ze Deprim oslabia tabletki i wzielam 1 tabletke a potem sobie przypomnialam ze oslabia no i teraz nie wiem po jakim czasie wroci mi zabezpieczenie antykoncepcyjne bo mimo ze deprim oslabia to watpie zeby oslabial calkiem a gdzies wyczytalam ze 28 dni trzeba czekac po tym jak sie przestanie brac. Aha i czy jest jakas roznica jak sie wezmie 1 tabletke a sie bedzie bralo np 2 tyg? Chodzi mi o czas ze w 1 przypadku sie czeka 7 dni a w 2 np 28 czy iles. Nie wiedzialam czy zamiescic to tu czy w farmaceutykach jak cos to przeniescie temat
a w którym dniu brania tabletek wzięłaś ten deprim? bo wydaje mi się, że jeśli w drugim tygodniu to nie ma się czym martwić. tak jak np pominięcie tabletki w drugim tygodniu nie niesie za sobą konsekwencji. ale mogę się mylić.
Wysłany: Pią 21 Mar, 2008 12:44
Wczoraj wzielam 9 tabletke a dzis rano wzielam deprim
moim zdaniem możesz być spokojna, ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny.
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 01:18
Dobra skoro nikt mi nie odpisal oprocz ciebie to ja prose o jeszcze 1 odpowiedz jak ktos wie. Czy ten dziurawiec ktory jest w deprimie oslabia tak tabletki jak np antybiotyki? ze tydzien jak sie go nie bedzie bralo to sie jest zabezpieczonym czy ma gorsze dzialanie?
ja mam pytanie - czym sie rozni deprim od dziurawca w kapsulkach/tabletkach? na stronie doz.pl w opisie deprimu znalazłam, że "Zawiera suchy wyciąg z dziurawca.", więc to to samo co zwykły dziurawiec?
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Wyciągi wodne z kwiatów, bogate w składniki hydrofilne - glikozydy flawonoidowe, garbniki i fenolokwasy, działają ściągająco oraz rozkurczowo i znajdują zastosowanie w dolegliwościach ze strony układu pokarmowego.
Wyciągi alkoholowe zawierają hyperycynę i związki pokrewne, pochodne floroglucynolu (hyperforynę i adhyperforynę) oraz ksantony i flawonoidy. Wszystkie one mają właściwości przeciwdepresyjne. Dziurawiec w takiej postaci pozwala zwalczyć smutek, przygnębienie, dłużej utrzymujący się brak chęci do działania i apatię. I to jest główne zastosowanie dziurawca na przestrzeni ostatnich lat.
Czym innym jest herbatka z dziurawca a czym innym wyciąg, który jest w kapsułkach .
znalazłam to co prawda w jego zamiennikach na stronie doz.pl, ale nie wiem, czy to dokładnie to samo?
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
tak, to też są tabletki na depresję, tylko słabsze, deprim zawiera średnio 1 mg hyperycyn a Hyperherba mnie mniej niż 0,2 mg (czyli może zawierać i 0,3 mg jak i 3 mg, ale w to drugie wątpię )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum