Chciałabym się dowiedzieć.. dostałam od ginekolga tabletki, które miały na celu zmniejszenie moich krwotków (chyba się Organelum nazywają).. mam nieregularny okres - tym razem spóźnił się 12 dni i dostałam go 28 czerwca. Wzięłam pierwszą tabletkę Diane, tego 28 czerwca krwawienie było skąpe, a dzisiaj tj 29 nie mam wcale czy coś jest nie tak, ktoś tak miał i co to może oznaczać?
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 12:38, w całości zmieniany 1 raz
Wiesz co, zdarza się tak, że przy rozpoczęciu pierwszego opakowania krwawienie nagle "ustaje".
W moim przypadku okres skrócił się wtedy do 3 dni bodajże. I to jest normalna reakcja organizmu na przyjęcie hormonów. Następne krwawienia już są "normalne".
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 16:15
kobito Ty sie ciesz ze sie tak "drastycznie" skrocil a nie wyciagnal na nastepne kilka (-nascie) dni tak jak mi ja mialam pierwszy okrec cos kolo 17 dni :/ i jak juz myslalam ze koniec to nastepnego dnia zaczynalo sie od nowa
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
akto, to strasznie Cię dopadło
Po czym tak miałaś??Mi przy pierwszym Harmonecie plamienia utrzymywały się z tydzień po okresie jeszcze. A z Diane- to może kwestia dużej dawki hormonów?
Ja z harmonetem miałam cały misiac plamienia i drugi w zasadzie tez tak co kilka dni. ale za to krwawienia przy 7dniowej przerwie sie skrocily.
a diane to nie lek anty tylko lek dermatologiczny. jesgo antykoncepcyjne działanie to tylko skutek uboczny!
To, ze antykoncepcja jest efektem ubocznym tu bylo napisane, temat ma ostatnia notke sprzed pol roku przeszlo chyba nie bylo powodu zeby odkopywac.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Laluna [Usunięty]
Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 13:20
nie zauwazyłam,
Treble [Usunięty]
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 22:28
Laluna napisał/a:
diane to nie lek anty tylko lek dermatologiczny. jesgo antykoncepcyjne działanie to tylko skutek uboczny!
_
Tak się kurcze zastanawiam czy to , iz jego glowne dzialanie skupione jest na leczeniu, czy ma to wplyw na jakosc "przypadkowej" antykoncepcjii? Czy dzialanie antykoncepcyjne Diane jest tak samo skutecznejak innych tabletek?
Diane ze względu na skład jest tak samo skuteczne jak inne pigułki. Tylko biorąc Diane trzeba uważać żeby nie wpaść (antybiotyki, wymioty, biegunki, zapomnienie pigułki itp). O tyle, o ile wpadka na innych pigułkach jest nieszkodliwa dla zdrowia przyszłego dziecka, o tyle Diane ma działanie teratogenne (może uszkodzić płód w początkowych fazach rozwoju lub doprowadzić do poronienia).
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Treble [Usunięty]
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 19:05
Pati napisał/a:
trzeba uważać żeby nie wpaść
Oj jestem okropny straszek siedze i czytam kilogramami na temat antykoncepcji i spokojnie moge stwierdzic, że raczej należe do tych osob, ktore sa zapobiegawcze jesli w przyszlosci wystapi ktorys z tych objawow badz choroba to jesli sex to tylko z dodatkowym zabezpieczeniem! Znam siebie i wiem, że nawet podczas brania fervexu bedzie gumka Coz taki typ
foxy [Usunięty]
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 19:10
Treble, wiesz.. lepiej wpierw pomyslec, niz potem sie stresowac a ile jest takich osob, co najpierw robi, a potem dopiero zdje sobie sprawe z konsekwencji...
Treble napisał/a:
siedze i czytam kilogramami na temat antykoncepcji i spokojnie moge stwierdzic, że raczej należe do tych osob, ktore sa zapobiegawcze
i dobrze, napewno nikomu to nie zaszkodzi
Treble napisał/a:
mam jeszcze pewne opory w 100% zaufaniu
chyba kazdy ma na samym poczatku brania tabletek, ale uwierz mi, ze potem wszelkie obawy znikaja i hulaj dusza
Treble, lepiej czasami dmuchać na zimne. Ja szczerze mówiąc jak brałam pigułki (w sumie prawie 5 lat, teraz jestem pierwszy cykl bez pigułek) też bardzo uważałam, żeby nie popelnić jakiegoś błędu i starałam się brać prawie co do minuty
Tak więc tak jak napisała chadalusia lepiej najpierw pomyśleć i nawet jeśli nie jest to konieczne dodatkowo się zabezpieczyć niż później ryczeć i panikować
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum