_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
a propo Lidla mogę polecić wino za 9,99 ... do wyboru bodajże jest wytrawne i półwytrawne. Co lepsze za tą cenę jest litrowa butelka i na zakrętkę czyli nie ma co się męczyć z korkociągiem
_________________ "Jeśli chce się być szczęśliwym, nie wolno gmerać w pamięci."
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 18:03
Cukierki toffi firmy Bałtyk do zakupienia w Biedronce (na wagę lub w paczkach) Zapomniałam nazwy ale jest jakaś prosta. W każdym razie zapakowane są w żółte papierki ze złotą nazwą i w smaku przypominają Dumle, które ostatnio są strasznie drogie. Tania alternatywa, polecam
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Z biedronkowych cukierków są też takie jedne PRZEPYSZNE, przypominające mi dawne cukierki o nazwie, którą zapomniałam... Na zewnątrz twardy karmel, w środku czekolada. Są przepyszne! Nazwa to chyba Toffino.
W Carrefourze wino czerwone Tapaz biała etykieta i czerwony albo żółty pasek - bajka, za 12,99.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Cukierki toffi firmy Bałtyk do zakupienia w Biedronce (na wagę lub w paczkach) Zapomniałam nazwy ale jest jakaś prosta. W każdym razie zapakowane są w żółte papierki ze złotą nazwą i w smaku przypominają Dumle, które ostatnio są strasznie drogie. Tania alternatywa, polecam
Ty mi nie mów, w tamtym tyg. kupiłam ponad pół kg a wczoraj pomad kilogram!
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
Z kolejnych rzeczy dobrych i tanich polecam desery (do zrobienia) Dr.Oetkera.
Wypróbowałam już tiramisu i stracciatella(moim zdaniem wymaga by dodać nieco więcej płatków czekolady). Dziś testuję Mus czekoladowy. Koszt każdego to 1,99 zł.
wystarczy dodać 250 ml mleka i biszkopty(wedle uznania). Z jednego opakowania wychodzą u mnie 3-4 porcje. Robi się je szybko bo wystarczy nasączone mlekiem lub kawaą biszkopty dać do miseczek, a proszek miksować w mleku, na najwyższych obrotach, przez 3 min.
Powinno stac około 1 godziny w lodówce ale jesli ktoś ma dużego, deserowego głoda to mozna jeść od razu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum