nie wiem jak to się stało, że amisu dopisała się do zamkniętego tematu, ale ja piszę tutaj
polecam "Once" irlandzki, ciepły, rozśpiewany, niby historia banalna a film daleki od banału. śliczny. polecam.
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Dziś idę na Randkę w ciemno
Może mi trochę osłodzi porażkę Ciacha.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 19:57
Przeznaczone do burdelu dokumentalny film o dzieciach prostytutek żyjących w dzielnicy czerwonych latarni w Indiach.
Cytat:
W czasie rozmów z dziećmi Briski zaczęła zastanawiać się czy jest jakiś sposób na udzielenie im pomocy. Uznała, że należy zainteresować dzieciaki czymś nowym, dać im szansę na twórczy rozwój. Dlatego pewnego dnia przyniosła im aparaty fotograficzne kupione za własne pieniądze.
Byłem na Randce w ciemno, nawet ciekawy film, można się na niego wybrać.
Aczkolwiek bardzo, ale to bardzo irytował mnie chamski product placement. Bardzo chamski nawet. W niektórych filmach product placement jest bardzo dobrze wpasowany, tak że widz nawet się nie zorientuje, a w innych chamsko.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 11:19
Mikołajek to mój dzisiejszy typ Słyszałam o nim wcześniej, ale jakoś nie zainteresował mnie na tyle, aby wybrać się do kina. Niedawno koleżanka poprosiła mnie o nagranie tego filmu dla jej synka, z ciekawości zaczęłam oglądać i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona Genialany film, bardzo zabawny, aktorzy świetnie dobrani a ich gra rewelacyjna, zwłaszcza w orginale (j. francuski). Jednym słowem POLECAM
Dla tych co lubią się bać polecam Paranormal Activity (w stylu Blair Witch) naprawdę, oglądając ten film na dobrym nagłośnieniu i w nocy można się nieźle zlękać, polecam też alternatywne zakończenia ( w sumei są trzy).
The ghost writer- Autor widmo
mnie podobał się bardzo, ponad 2 godziny w fotelu, ale nie nudziłam się (mimo że nie lubię tak długich filmów), świetnie nakręcony(M.Edelman). i zakończenie bardzo zaskakujące (ale wiadomo, to zasługa książki), no i Ewan McGregor
trzymam kciuki za złotego niedźwiedzia:)
Sherlock !!!! <3 bosski! Fajny,lekki,zabawny,zręcznie nakręcony.Taki akurat na piątkowy wieczór kiedy nie ma sie ochoty na nic super ambitnego.Bardzo podobała mi się relacja pokazana między Watsonem a Holmsem Ogólnie polecam.+ za aktora grającego Holmsa
'Nostalgia anioła'-film o 13letniej dziewczynce zgwałconej i zabitej przez sąsiada.
Od reszty filmów o podobnej tematyce wyróżnia go to, że dziewczynka jest w miejscu pomiędzy ziemią a niebem i obserwuje życie rodziny po jej śmierci oraz życie swojego oprawcy.
Mnie się podobał, choć zazwyczaj nie lubię takich udziwnianych filmów.
I oczywiście, jak za każdym razem, gdy oglądam taki film, to myślę sobie, że pedofilom urwałabym jaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum