Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Dopalacze

Poprzedni temat «» Następny temat
Dopalacze
Autor Wiadomość
Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 16:45 Dopalacze

Jutro u mnie sklep otwierają z dopalaczami - http://www.dopalacze.com/

Co sądzicie? Ja bym tego nie tknął. Aczkolwiek myślę, iż wybiore się na otwarcie.

Lady Makbet 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 16:48 

To już patologia społeczna

Guzik 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 17:26 

u mnie jest ze dosc długo,
sadze, ze to dobra droga obejscia roznych zakazów,

sprobowalam tego co chcialam, moze kieeeeedys sie skusze jeszcze, okaze sie.

Patka Emka 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 20:56 

znajomy otwiera podbny sklep, chwilowo nei mam zdania

Lady Makbet 

Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 08:52 

Fajnie będzie jak wiekszość ćpunów będzie mogła zaopatrzyć się na legalu.Już teraz i tak jest dosyc niebezpiecznie na ulicach, strach po zmroku ruszać się z domu.Boję się pomyśleć jak po tych środkach ktoś będzie prowadzić samochód. Coraz lepiej się dzieje.
No ale na czymś zarobić trzeba :?

Justyce 

Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:12 

Próbowałam paru rzeczy w UK, tam coś podobnego - ale nie do końca to samo - sprzedają sklepy HerbalHigh..
Moim skromnym zdaniem alkohol jest większym zagrożeniem niż coś takiego.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

misio
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 14:27 

Większym może i tak co nie znaczy że to nie jest dodatkowo - aczkolwiek zgodze się z kimś wcześniej - patologia :|

Zoe 

Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 14:51 

są tacy lidzie, którzy maja pociągi do bycia na haju, ja do nich nie należę. lubię sie czasem napic, wyluzowac i dobrze mi z tym, wiecej mi nie potzreba

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 17:24 

Ostatnio w "Eksperesie reporterow" byl reportaz o tym- podajze chodzilo o miasto Katowice. Sam reportaz byl ciekawy, wypowiadaly sie osoby, ktore to biora, jak i lekarze, lacznie z wlascicielem sklepu.
Ja napewno nie skorzystalabym z takich specyfikow, choc znam osoby, ktore bez problemu i bez zadnych obaw by po to siagnely.

Karolina 

Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 08:45 

Patologia? Nie sądzę. Większą patologią jest sprzedawanie papierosów i alkoholu. Z tego co mi wiadomo duża cześć tych "dopalaczy" jest pochodzenia roślinnego :) (jak np szałwia wieszcza, która jest po prostu szałwią, aczkolwiek o działaniu halucynogennym). Czy chociażby taki spice, który jest mieszanką różnych ziół. Nie rozumiem tej całej bulwersacji. Szkoda, że nikogo nie bulwersuje sprzedaż alkoholu.
Nic więcej."

Mała Mi 

Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 09:00 

Karolina napisał/a:
Patologia? Nie sądzę. Większą patologią jest sprzedawanie papierosów i alkoholu. Z tego co mi wiadomo duża cześć tych "dopalaczy" jest pochodzenia roślinnego

Papierosy też są "pochodzenia roślinnego". Większość miękkich narkotyków takoż. :lol:
A ja generalnie jestem przeciwko zakazom. Wszystko jest dla ludzi i tylko od nich zależy, czy będa potrafili z tego czy owego korzystać z umiarem. Dotyczy to zarówno alkoholu, jak i "dopalaczy" czy miękkich narkotyków. W Holandii, gdzie miękkie narkotyki są legalne, jest bardzo niewielu uzależnionych od narkotyków twardych (statystyki donoszą, iż najmniejszy odsetek wśród wszystkich krajów europejskich). A w Stanach nigdy nie było tylu alkoholików co w czasach prohibicji.

moni 

Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 10:58 

Konrad napisał/a:
Co sądzicie?

Wiesz Konrad, wlasciwie jestem przeciw, nie uwazam, aby ulatwianie zdobycia jakiejkolwiek substancji zmieniajacej swiadomosc bylo dobre. Wiadomo, ze uzaleznienie jest choroba, w ktorej pierwsze co umiera to silna wola, tak wiec o kontrolowaniu uzywania nie ma mowy. Oczywiscie nie wszyscy sie uzaleznia."Nikt nie zaczyna brac, by siebie zniszczyc, uzaleznic sie. przyjemnosc jest celem nadrzednym. Nie ma okazjonalnego brania bez ryzyka uzaleznienia."
Jednak z drugiej strony wydaje mi sie, ze nie ma to znaczenia, ktos kto bedzie chcial, zdobedzie narkotyk, tak czy siak ;) U mojej corki w szkole wystarczy podejsc do odpowiedniej osoby (wszyscy wiedza kogo) i zamowic, tak wiec dostepnosc jest latwa.
Karolina napisał/a:
duża cześć tych "dopalaczy" jest pochodzenia roślinnego

Papierosy rowniez ;)
Jednak wiekszosc znanych mi nikotynistow uzaleznilo sie od nich i nie widze, aby papierosy byly palone okazjonalnie ;)
Wiem, to uzaleznienie wydaje sie malo szkodliwe, bo mniej widoczne i troche trwa zanim zauwazymy skutki palenia :0)
Stawialabym na pomoc rodzinom dysfunkcyjnym i leczeniu dzieci z tych rodzin, bowiem problemem nie jest substancja tylko emocje.
Sa przeciez ludzie, ktorzy sie nie uzaleznia, ludzie zdrowi, ktorzy skosztuja i koniec. Inni niestety zachoruja, nikt nie wie, komu sie uda :) oczywiscie sa grupy ryzyka, jednak wiekszosc ludzi zyje bez tej swiadomosci.
Dlatego mam mieszane uczucia. Gdyby swiadomosc spoleczenstwa byla wieksza i leczenie ludzi z grup ryzyka latwiej dostepne, pewnie nie mialabym watpliwosci.narazie jednak mysle, ze nasze spoleczenstwo nie jest gotowe na tego typu sklepy, wystarczy popatrzec w jaki sposob uzywany jest alkohol, pija sie go jak coca-cole.
Wiekszosc specjalistow z dziedziny leczenia uzaleznien juz od dawna twierdzi, ze dzielenie narkotykow na miekkie i twarde to fikcja. Polecam fajny artykul, ktory burzy te mity.
http://www.edukacja.edux....-tak-bliski.php
"Nie ma czegoś takiego jak narkotyki miękkie oraz twarde tylko takie, uzależniające wolniej bądź szybciej. Każdy człowiek jest indywidualną osobą, tak więc i każdy narkotyk oddziałuje w inny sposób na każdy jeden organizm. U jednych jego wpływ może być kilkakrotnie większy, niż u drugich. Jeżeli chodzi o rodzaje efektów, to: taka sama dawka danego środka, może powodować przeróżne reakcje: od samej euforii po paniczny, przeraźliwy lęk, który prowadzi do ucieczki, czy nawet samobójstwa"

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 12:22 

A zauważyliście, że przy każdym dopalaczu jest wielkimi literami "NIE DO SPOŻYCIA PRZEZ LUDZI"? ;)
Co prawda niektóre szmery bajery tam się pali, ale są też z tego co widzę jakieś piguły ;)

Patka Emka 

Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 12:35 

bp zeby to bylo legalne to musi byc sprzedawane jako 'pamiatka kolakcjonerska' a pamiatek sie nie je ;)

kota 

Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 16:41 

Mała Mi napisał/a:
Karolina napisał/a:
Patologia? Nie sądzę. Większą patologią jest sprzedawanie papierosów i alkoholu. Z tego co mi wiadomo duża cześć tych "dopalaczy" jest pochodzenia roślinnego

Papierosy też są "pochodzenia roślinnego". Większość miękkich narkotyków takoż. :lol:

nie tylko miekkch ;) opiaty tez sa pochodzenia naturalnego ;)

w trojmiescie sa 2 sklepy dopalaczy ;) w zadnym nie bylam, aczkolwek przyznam ze palilam ich mieszanke roslinek. nie uwazam, ze to jakas konkretna patologia.
jestem natomiast przeciwna tym wszystkim tabletkom itp specyfikom z dopalaczy. sadze, ze sa bardziej lub porownywalnie niebezpieczne z substancjami typu xtc czy amfetamina. - za duze szkody moim zdaniem. nawet nie chodzi o uzaleznienie, bo fizyczne nawet nie wystepuje, tylko o to co z ludzi o takich ciagach na fuce zostaje.
przeciwko rozsadnie palonym mieszankom roslnnym nie mam nic przeciwko. tez szkodza, ale mniej. ja generalnie nie praktykuje tego zazwyczaj, bo nie pasuje m raczej dzialanie.
dla spoleczenstwa jest o IMO mniej niebezpieczne niz alkohol. mniej uzaleznia, nie wywoluje agresji..

chociaz mimo wszystko.. moj tata mowil mi zawsze, ze wszystko jest dla ludzi tylko trzeba zachowac umiar :)

Good things come to those who wait.

Odpowiedz do tematu