Cześć dziewczyny, chciałam zapytać,czy to prawda,że duomox nie osłabia działąnia tabsów??? Bo mam straszną anginę, lekarz przepisał mi właśnie duomox i nie wiem,czy mogę go bezpiecznie wziąć, czy na czas leczenia odstawić tabsy??
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 13:12
po pierwsze, na czas leczenia nie odstawia się tabletek- zabezpiecza się przez całe branie antybiotyku i 7 dni po. po drugie- jest dział farmaceutyki i tam możesz znaleźć odpowiedź na swoje pytanie, a nie zakładać temat w zupełnie innym dziale. poczytaj istniejące już tematy i będziesz wszystko wiedzieć
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
panna^^ [Usunięty]
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 13:26
ok, dzieki wielkie. chociaz wydaje mi sie ze tam wlasnie szukalam,ale nic nie bylo. przynajmniej w swiezych. w takim razie moze przejze jakies starsze watki. dzieki
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 14:00
a nie łatwiej przeczytać ulotkę?
sama właśnie biorę duomox i w ulotce wołami napisano,że obniża działanie tabletek antykoncepcyjnych.
pomijam fakt,że w ulotce tabletek też piszą,że amoxycylina obniża ich skuteczność.
naprawdę trzeba zaraz lecieć na forum i czekać,żeby podali odpowiedź na tacy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum