Ok, ja mam kamizelke z Tally Weijl rozmiar 42, w cycach jest ok, w talii wisi (choć jak już było dyskutowane w innym temacie - specjalnie głębokiej talii nie mam). Najlepiej pasue 38, tylko bym musiała ją nosić seksownie rozpiętą, żeby się cycki miały gdzie wylewać.
Kamizelka to jest rozwiązanie ściągnięte z męskiego stroju, więc ciężko jest dobrać coś dobrze skrojonego na kobiece kształty.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
No ale ja chcę taką skrojoną dobrze I szykuję się na polowania, fakt. Ale uważam, że nie jest to nmiemożliwe, zawsze nosiłam kamizelki przed tym wszystkim z moją wagą i figurą, a cycata to byłam od podstawówki
_________________ I gave you my hand
I said it's okay letting go time to leave here
No ale ja chcę taką skrojoną dobrze I szykuję się na polowania, fakt.
Krawcowa, może?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Połażę po tych sprawdzonych dla mojej figury sklepach (C&A ), a jak nie, to faktycznie krawcowa.
I od razu w temacie, tak naprawdę, ponieważ potrzebuję sukienkę sceniczną, najlepiej długą, jakąś taką jednak bardziej a'la studniówkowa. No i nie wiem, szukać po sklepach, czy w moim przypadku nie wyjdzie korzystniej właśnie uszycie? Bo i kupować będzie ciężko, bo mi cyc w kiecki nie wchodzi, a jak się znajdują to zostaje wąski wybór. Taką neutralną kupiłam sobie w Kanadzie i super, czasem gdzieś na imprezy rodzinne może OK, ale potrzebuję coś bardziej 'strojnego'
Bo i kupować będzie ciężko, bo mi cyc w kiecki nie wchodzi, a jak się znajdują to zostaje wąski wybór.
Bravissimo na przykład jest. To przy okazji wyjazdów do Anglii. Albo BiuBiu, patrzyła pani? I pewnie jeszcze parę innych sklepów, o istnieniu których pewnie nie mam pojęcia, ale na pewno biuściaste mają
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
Bravissimo na przykład jest. To przy okazji wyjazdów do Anglii. Albo BiuBiu, patrzyła pani? I pewnie jeszcze parę innych sklepów, o istnieniu których pewnie nie mam pojęcia, ale na pewno biuściaste mają
No nie, przyznaję, ale do Anglii wyjeżdżając już nie mam kasy na takie rzeczy. Za to w Kanadzie było do dupy, albo biust wchodził i reszta leciała albo odwrotnie.
Z drugiej strony, tak się zastanawiam. OK, kupię tam, powiedzmy w wakacje. I wydam, no z 70 funtów, tak? No w sumie tak. Może więcej. Bo jednak sklepy z fajnymi cycatymi kiecami za tyle sobie wołają. A z drugiej strony, to nasze 300 zł mw. Pytanie, czy u krawcowej nie wyjdzie lepiej. A poza tym na stronie Bravissimo nie znalazłam nic fajnego ;P
Poza tym, jednak ciągle mi hm... Jeśli nie waga, to rozmiar ciuchów leci. Ciągle póki co. Więc chciałabym też żeby tą kieckę potem dało się regularnie zwężać w talii. A takie cuda to już chyba trzeba od razu brać pod uwagę.
OK, kupię tam, powiedzmy w wakacje. I wydam, no z 70 funtów, tak?
Nie, wydasz mniej, bo będzie wtedy wyprzedaż
This is it:
'Nothing.'
Ja osobiście bardzo lubię swoją figurę, bo jestem dość szczupła i akceptuję ją z wyjątkiem piersi Ale kamizelki czarne mocno dopasowane na osobach niekoniecznie szczupłych z dużym cycem wyglądają fuj.
Ja w sumie bym poleciła w takim razie krawcową - gorseciarkę, która nie spartaczy sprawy i uszyje kamizelkę, która nie bedzie szpeciła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum