Mam pytanie, z racji, że pierwszy raz w życiu wychowuję kociaka nie wiem jeszcze jak to robić. Klusek chowa się dobrze, jest zdrowy i bardzo żywy, ale podczas zabawy dość mocno gryzie, widac czasem jak się złości, uszy kladzie po sobie i wbija zębiska z całej pary, nie wiem co wtedy robic, wyczytałam, że trzeba wtedy go zacząć ignorować ale on i tak zaraz atakuje. Nie chcę mu strzelać klapsòw bo pewnie bardziej się rozzłości....... co robić?
Ja mojego nauczyłam - mówię ała, ała, ała i próbuję uciec z rękami/nogami. Jak był mały - tak do roku - gryzł podczas zabawy niemiłosiernie. Teraz jak się z nim droczę - czyli tarmoszę po brzuchu czy coś i on próbuje na mnie zapolować - mówię ała i od razu puszcza. Ale jak kociak młody to najlepiej ignorować, przejdzie mu to.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum