Hej Mam dziwna sprawe. Od osmiu miesiecy biore novynette i od czasu do czasu pojawiaja sie plamienia w trakcie cyklu. Stwierdzilam ze dokoncze recepte ktora zapisal mi lekarz (zostalo mi ostatnie opakowanie). Tylko troche dzisiaj zaczelam sie martwic bo wczesniej to plamienie bylo brazowe i trwalo max 3 dni a dzisiaj (jestem w polowie cyklu) dostalam plamienie ale takie zupelnie czerwone, taka zywa krew. Troche sie przestraszylam i nie wiem co mam o tym myslec. Taletki biore zawsze regularnie (jaki max 2 godzinny poslizg w jedna lub w druga strone) zadnej nie zapomnialam. Z chlopakiem jakis czas sie nie kochalismy, wczoraj tylko byl petting pod prysznicem. Co to moze byc?
ona czyli ja, Novynette mogły Ci przestać trzymać cykl i stąd mogły się pojawić te plamienia/krwawienia. Być może wystarczy tylko zmienić tabletki. Skonsultuj to z lekarzem.
beatrice [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 12:32
Miałam kiedyś podobnie jak bralam Yasminelle przez pół roku.
Ciągle plamienia i po jakimś czasie jakieś krwawienie znienacka.
Miałam zmienione na Yasmin, które mają więcej estrogenu i od początku ich brania żadnych plamień, nic takiego, a biore już 3 lata.
Miejmy nadzieję, że to krwawienie masz właśnie od tego, że tabsy nie trzymają cyklu, bo z krwawieniem może być różnie i jeśli to nie od tabletek, to inne możliwośći troche przerażają i dlatego lepiej pójść do lekarza jak najszybiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum