Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Dziwny okres ... tabletki ... ciąża

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny okres ... tabletki ... ciąża
Autor Wiadomość
sandra18
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Lip, 2009 21:57 Dziwny okres ... tabletki ... ciąża

Cześć :) Piszę do was ponieważ potrzebuje oceny kogoś z zewnątrz :) Zacznę po kolei biorę tabletki antykoncepcyjne Harmonet już jakiś czas, zawsze wszystko z moim okresem było w porządku, mimo tabletek był dość bolesny i obfity aż do teraz. W tym miesiącu tabletkowym jakoś na początku 3 tygodnia spóźniłam się z tabletką 7 godzin (mam czas do 12 godzin więc się zmieściłam i za bardzo się tym nie przejęłam). Na przedostatniej tabletce kochałam się z chłopakiem, z tym że nie kończył we mnie. Okres z reguły dostaje 3-4 dnia. Tak i sie stało tym razem zaczęłam plamić tylko plamienie zwyczajowo nie przerodziło się w normalny okres ,tylko w dużej ilości bardzo ciemne skrzepy, krwi to tam praktyczniej nie było, jednego dnia tylko pojawiło sie dość dużo krwi tak to cały czas te skrzepy. Ten niby okres się skończył, ja weszłam na nowe opakowanie tabletek i zaczęłam gdybać. Byłam u ginekologa ale on odnośnie okresu wysłał mnie na CRP żeby sprawdzić czy nie ma żadnego stanu zapalnego a dodatkowo stwierdził grzybice. Teraz tak CRP wyszło prawidłowe, czy ten dziwaczny okres może być spowodowany grzybicą bo najprawdopodobniej załapałam ją już przed okresem ??? Drugi pomysł jako że ja panikara jestem to ciąża ... ale mi się nie wydaje żeby było to raczej możliwe... Na test za wcześnie bo mija dopiero 16 dzień od stosunku a radzicie koło 18 dnia robić. Poza tym mam globulki dopochwowe i nie wiem czy one nie miałyby wpływu na test Macmiror. Ginekolog niby mnie badał i powiedział że wszystko w porządku ale to byłoby za wcześnie żeby cokolwiek wykrył. Poproszę o waszą opinię

kocur1507
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Lip, 2009 22:41 

moim zdaniem nie ma sie co stresować bo nie spóziłaś sie z tabletką wiecej niż 12 godzin a poza tym to jak brałam tabletki to krwawienia też miałam różnej obfitości i też troche panikowałam, ale dziewczyny pisały na forum, że to jest normalne a pamiętam taką jedną wypowiedz, że jedna tylko plamiła w czasie przerwy 7-dniowej i w ciąży nie była także spokojnie :wink: poza tym tabletki zagęszcząją krew przy krwawieniu i stąd mogłaś mieć tyle skrzepów :)

Justyce 

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 11:23 

Moim zdaniem wszystko w porządku, nie masz się o co martwić. Takie krwawienie, bardziej w formie plamienia, też się zdarza.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Agnieszka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 12:52 

Czy mozna wziac pigulke godzine wczesniej?

[ Dodano: Pią 24 Lip, 2009 12:53 ]
Jesli zmieniamy czas z godz np 2 na 1 a biore o 9 rano i przestawie czas to na drugi dzien tez o 9 rano?

lena190
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 13:03 

Tak, można przyjąć tabletkę godzinę wcześniej i zmiana czasu w niczym nie przeszkadza

Lullaby
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 15:15 

sandra18 Nie wiem czy to akurat ma coś do Twojego dziwnego okresu, ale po tabletkach mogą powodować skrzepy w krwi. Proponuję badanie na krzepliwość.
Co do ciąży, nie masz co się martwić. Mamą jeszcze nie będziesz :wink:

sophie.mole
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 23:03 

W końcu Kamila Skolimowska umarła prawdopodobnie przez niepożądane działanie tabletek anty. Miała zator tętnicy płucnej. Także jeśli cokolwiek zaczyna się dziać - lepiej udać się do lekarza.

Pati 

Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 10:33 

Lullaby napisał/a:
Nie wiem czy to akurat ma coś do Twojego dziwnego okresu, ale po tabletkach mogą powodować skrzepy w krwi

Nie ma to nic wspólnego :) Często miałam też bardzo "zagęszczone" okresy, a krzepliwość mam dobrą ;) Jedno z drugim na prawdę nie ma nic wspólnego.

Ale oczywiście badanie na krzepliwość powinno się co jakiś czas robić.

sandra18
[Usunięty]

Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 19:07 

Idę idę na badanka bo już dawno nie byłam a mój ginekolog by sam się nie pokwapił żeby mnie wysłać. Będę robić właśnie krzepliwość krwi, próby wątrobowe iii nie wiem czy jeszcze coś ???? Moje pytanie biorę obecnie leki przeciwgrzybicze flumycon więc może lepiej próby wątrobowe zrobić jak skończę je zażywać???

morighan 

Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 21:11 

sophie.mole napisał/a:
W końcu Kamila Skolimowska umarła prawdopodobnie przez niepożądane działanie tabletek anty. Miała zator tętnicy płucnej. Także jeśli cokolwiek zaczyna się dziać - lepiej udać się do lekarza.

umarła, bo złożyło się na to wiele czynników, a przede wszystkim uwarunkowania genetyczne. po to się robi badania, by uniknąć takich sytuacji, a jeżeli w rodzinie były przypadki choroby zakrzepowej, to najlepiej zrezygnować z tabletek

Groszek 

Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 14:37 

sandra18 napisał/a:
Tak i sie stało tym razem zaczęłam plamić tylko plamienie zwyczajowo nie przerodziło się w normalny okres ,tylko w dużej ilości bardzo ciemne skrzepy, krwi to tam praktyczniej nie było, jednego dnia tylko pojawiło sie dość dużo krwi tak to cały czas te skrzepy.

Nie wiedziałam pod co się podpiąć, ale ten temat bardziej dotyczy tego co mi się przytrafiło...
No więc tak, ja biorę Novynette ponad rok i właśnie ostatnie dwa krwawienia z odstawienia były na początku dużą ilością brązowych skrzepów, a po 2/3 dniu pojawiała się dopiero krew. Jak u Koleżanki.
Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę z blistra. Czekam na to co będzie ;) Ja wiem, lekarza muszę odwiedzić i zrobię to zaraz po krwawieniu :) Ale teraz mam panikę, że może ja jestem chora albo coś mi się złego dzieje... :P
Znaczy radzicie mi się nie przejmować :?: :oops:

[edit] Przepraszam. Nie mogę usunąć posta...a znalazłam bardziej odpowiedni temat...za dużo słów w szukajce i mnie do odpowiedniego nie odwołało. Dziewczyny mówią, że skrzepy + krew= nie bać się, a ja mam prawie same skrzepy...

Lullaby
[Usunięty]

Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 19:47 

Groszek ja też przy tych tabletkach miałam skrzepy i żyję :wink: to naprawdę nic strasznego, tak się dzieje, bo tabletki antykoncepcyjne powodują krzepniecie krwi :roll:

LadyBird_85
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 20:27 

Witam,
Mam bardzo podobny problem, brałam 2 opakowania pod rząd Yasminu w pierwszym tyg drugiego opakowania spozniłam sie + - 12h z tabletka i 2 dni potem spałam do konca z chłopakiem... stresowałam się niemiłosiernie zrobiłam test dzien przed planowanym okresem po zakonczeniu tego drugiego opakowania i wyszedł negatywnie potem we wtorek jak w zegarku zaczęło sie plamienie było własnie dziwne brązowe z takim strzępami potem jeden dzień normalnej krwi brzuch mnie bolał jak przy okresie dzien przerwy od wieczora (tego dnia kolejny test zrobiłam tez negatywny)znowu palmienie i łacznie po 6 dniach koniec teraz biore 13 tabletke z kolejnego opakowania i zaczeły mnie bolec piersi... nie wiem moze to skutek tabletek ale jednak sie stresuje ...czy to mozliwe ,żeby to jednak ciąza była?? Help??!!

Cesis 

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 20:33 

LadyBird_85, spokojnie. Te brązowe plamienia mogły być np z połączenia dwóch opakowań, zrobiłaś kilka testów i wyszły Ci negatywne, myśl pozytywnie i nie nakręcaj się :wink:

"Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie"...
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"

LadyBird_85
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 23:28 

Było by to dosc pozno i tak jak na pierwsze objawy...więc liczę ze to poprostu od tabletek...2 testy wyszły negatywnie ...

Odpowiedz do tematu