Chcemy sobie zakupić taki ekspres, jednak nie wiemy, na jaki się zdecydować.
Żadnych wielkich wymagań w tej kwestii nie mamy, mogą być nawet padsy (kapsułki/ wkłady). I fajnie by było, aby można było robić w nim nie tylko kawę, ale także czekoladę czy cappucino
Czytałam, że godny polecenia jest Philips Senseo i Krups Dolce Gusto.
Chciałam zapytać czy używacie takich wynalazków ?
Jeśli tak, to jakich modeli ?
I co sądzicie o nich ?
ja jestem starej daty i bede kupowac taki do ręcznej obsługi, nie na żadne wkłady
ale nie mam jeszcze rozeznanego rynku, więc niestety nie poradze co do marki.
ja takie wkłady tez odradzam, choćby dlatego, ze jesli sie skończą, masz niewielki wybor sklepów, gdzie je można dostac.
moja znajoma kupiła ostatnio i taki jeden wkład <tchibo> kosztuje 1zł...
wg mnie to dość duzo jak na kawe w domu.
ale więcej ie powiem na ten temat, dopiero sie zaczynam rozglądać, od lat zyje na ekspresie przepływowym
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
moja znajoma kupiła ostatnio i taki jeden wkład <tchibo> kosztuje 1zł...
Jak nie więcej! Krups robi dobrą kawę ale jego eksploatacja jest bardzo droga.
Ja mam ekspres ciśnieniowy Bomann . Mało znana firma ale wylicytowałam na allegro za jakieś śmieszne pieniądze. Sprawuje się świetnie. Jest prosty, tani w eksploatacji. Mam go już ponad rok i nie było żadnych awarii.
O takie coś:
Z tego co wyczytałam normalnie koło 100zł kosztuje, czyli groszowa sprawa
_________________ To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 00:37
Dzięki za odzew
Cytat:
ja takie wkłady tez odradzam, choćby dlatego, ze jesli sie skończą, masz niewielki wybor sklepów, gdzie je można dostac.
Z tymi wkładami/padsami nie ma aż tak dużego problemu, bo można je zakupić na allegro w przyzwoitej cenie, tak samo za granicą
Czarownica, Lady Makbet, ooo takie cudo mi chodzi. Prosty z tanią ekspolatacją. Jak będę mieć więcej czasu, to poszukam informacji, może znajdę coś ciekawego
chadalusia, moze i tak,
akurat tchibo kosztuje na all 11zł za 10 wkładów - jak w sklepie,
innymi sie nie interesowałam i nie zamierzam za bardzo
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 433 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 13:37
Prosze, i kawa jest pyszna z niego. I tą kratke ze spodu, pod dzbanuszkiem można wyjąc i przepłukać, żeby nie myć całego. Tylko mam wrażenie, że dzbanuszek jest strasznie delikatny
Ja też odradzam ten na wkłady/kapsułki - zdecydowanie tańsze w eksploatacji są takie gdzie do uchwytu z sitkiem można wsypać kawę. Oczywiście najlepiej w komplecie (przy tej samej okazji) zakupić sobie młynek.............
Teraz wszędzie polecają kapsułki, a takie z osobnym pojemnikiem na kawę (taki pojemnik, jak na wodę) sięgają sporych sum. Na razie jesteśmy na etapie poszukiwań
linka656 napisał/a:
Oczywiście najlepiej w komplecie (przy tej samej okazji) zakupić sobie młynek.............
Mielenie kawy młynkiem przypomina mi dzieciństwo
Uwielbiałam to robić, nie mówiąc już o zapachu. Ale chyba za dużo się go nawąchałam, bo teraz sporadycznie piję kawę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum