Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Escapelle 13 godzin po

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Noelle
Pią 05 Lut, 2010 20:32
Escapelle 13 godzin po
Autor Wiadomość
Malixa 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:43 Escapelle 13 godzin po

Czesc! Mam nadzieje,ze ktos mi tu udzieli odpowiedzi. Kazdy przypadek jest inny, dlatego opisze swoj...

Bralam Yasmin przez 6 lat. Ostatnio odstawilam, w 14 dzien po ostawieniu tabletki kochalam sie z facetem. W sumie to nawet nie wiedzialam,czy mam dni plodne czy nie.

Sex byl hmm dosc specyficzny bo 5 minutowy hahah ale to przeze mnie bo mu przerwalam. Wiem,ze podczas sexu "wydobywaja sie plemniki":P Ale kropelkowanie to glownie przez wytryskiem a on do wytrysku nawet nie doszedl!

Mimo to poszlam na 2 dzien rano do ginekolog, powiedziala mi ,ze mam plodny sluz... no to pieknie pomyslalam! Dostalam escapelle, zazylam ja po 13 godzinach po stosunku.

Teraz jest 3 dzien po przyjeciu escapelle i nie mam zadnych skutkow ubocznych. Od czasu do czasu kloje mnie jajnik - czesciej prawy, moze 2 razy tylko lewy. Zastanawiam sie czy ta tabletka w ogole dziala? Jestem przerazona .

Mam do was pytanko - jak wy widzicie moja sytuacje?
czy jest duze ryzyko ciazy?
czy ten plyn "penisowy" jest na tyle grozny by mnie zaplodnic?
Bo kropelkowanie to co innego, bo wydobywa sie przed wytryskiem a takowego nie bylo:/
Jak wy to widzicie??

Prosze o pomoc :pociesz:

Finka 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:50 

Ryzyko - 50%. Wpadło się, albo się nie wpadło.
Skutki uboczne - jak łykasz aspiryne i nie masz po niej dolegliwości np. żolądkowych to tez się martwisz, że nie działa? skutki uboczne mogą, ale NIE MUSZĄ WYSTĄPIĆ I NIE ŚWIADCZY TO O BRAKU DZIAŁANIA!

tak, preejakulat jest zdolny do zapłodnienia.
a temat o escapelle już mamy, trzeba było się dopisać.

Zażyłaś lek, więcej teraz zrobić nie możesz, czekaj. Za 14 dni test i już.

Linka 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:51 

Malixa napisał/a:
czy jest duze ryzyko ciazy?

Tego nie powie ci nikt, ryzyko poprostu jest i tyle.
Malixa napisał/a:
czy ten plyn "penisowy" jest na tyle grozny by mnie zaplodnic?
:lol:
Preejakulat, płyn ejakulacyjny– wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego,
Więc jak widać nie tylko przed wytryskiem.

W tym momencie pozostaje ci poczekać te 14 dni od stosunku i zrobić test. To że masz lub nie masz skutków ubocznych po Escapelle nie świadczy o jej skuteczności czy też jej braku.

Malixa 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:59 

Oj nie o to mi chodzilo:D
Czytalam gdzies,ze plyn ktory wydziela sie z penisa ma mniej plemnikow niz jego zawartosc tuz przed wytryskiem. Bo ten przed wytryskiem kropelkowaniem jest a tamten na poczatku stosunku nie.
Stad pytanie:D Bo w internecie mozna przeczytac duzo ale niewiele z przeczytanych rzeczy mozna odbierac jako prawde.

PS wiem,ze ryzyko ciazy jest - inaczej nie bralabym escapelle. chcialam sie tylko dowiedziec jakie duze...
bo co innego jak facet by sie we mnie spuscil mysle
a co innego jak tego nie zrobil,
co innego wziac tabletke po 13 godzinach
a inaczej jest jak wezme ja po 48...
dlatego chcialam abyscie spojrzaly na to wszystko trzezwym, nie zestresowanym okiem

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 17:33 

Malixa napisał/a:
trzezwym, nie zestresowanym okiem

Dlaczego nie stosujesz zabezpieczenia skoro nie chcesz zajść w ciążę?? :roll:

Malixa 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:08 

Nie przewracaj mi tu oczkmi tylko czytaj. "Bralam tabletki przez 6 lat" a skoro je odstawilam to znaczy ,ze albo nie moglam ich brac dluzej albo z innego powodu. Ale nie pytalam w tym poscie o opinie na temat mojego zabezpieczania sie czy tez nie. A o inny fakt. Jesli nie potrafisz odpowiedziec na temat to po prostu nie pisz i mnie nie denerwuj, bo mam wystarczajaco stresow :roll:

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:13 

Malixa napisał/a:
Nie przewracaj mi tu oczkmi tylko czytaj. "Bralam tabletki przez 6 lat" a skoro je odstawilam to znaczy ,ze albo nie moglam ich brac dluzej albo z innego powodu.

Skoro brałaś tabletki, to powinnaś wiedzieć, że i wypadku wzięcia escapelle nikt Ci nie powie, że masz 80%, aby nie zajść w ciążę lub napewno nie zajdziesz w ciążę.
Dziewczyny dokładnie Ci napisały, co i jak, także nie pozostaje Ci nic innego, jak zrobienie testu, o czym linka656, już napisała.

Noelle 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:13 

Przede wszystkim sama spojrz na to trzezwym okiem.
Malixa napisał/a:
iem,ze ryzyko ciazy jest - inaczej nie bralabym escapelle. chcialam sie tylko dowiedziec jakie duze...
bo co innego jak facet by sie we mnie spuscil mysle
a co innego jak tego nie zrobil,
co innego wziac tabletke po 13 godzinach
a inaczej jest jak wezme ja po 48...

sama zadajesz sobie pytanie i na nie odpowiadasz
a jak duze jest prawdopodobienstwo to ruletka
my nie jestesmy ci w stanie powiedziec, czy w dzien w ktorym sie kochalas mialas dzien plodny czy nie

zazylas tabletke po, teraz pozostaje czekac

i nastepnym razem prosze dopisywac sie do istniejacych juz watkow!!!

Malixa 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:36 

Dziewczyny luzzz proponuje wrzucic mnie do wora i zakopac! Mialam nadzieje,ze mnie troche uspokoicie i nic poza tym. A sformulowanie "przewracania oczkami" bylo do poprzedniczki, ktora napisala mi zupelnie nie na temat o jaki pytalam.

Jesli tak was denerwuje moja osoba, wiecej nie napisze. Wystarczy,ze ja mam skopany humor...
Chociaz myslalam,ze traktujecie tu piszacych jak ludzi a nie maszyny, ktore nic nie czuja. Hmmm empatia - takie trudne slowo!

PS. Za wszystkie normalne odpowiedzi bardzo dziekuje. Trzymajcie kciuki i pozdrawiam

Curly 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 19:47 

Malixa, denerwuje nas, że ludzie przychodzą na forum i zakładają wątki, chociaż praktycznie takie same już istnieją, bo nie chce im się uzyć wyszukiwarki.

nikt Ci też nie wywróży czy wpadłaś czy nie, skąd my mamy to wiedzieć?
poczytaj na forum tematy o pigułkach PO.

"Non è tempo per noi che non ci svegliamo mai..."

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 20:02 

Malixa, a Ty nas nie denerwuj głupimi pytaniami, na które z resztą już są odpowiedzi w innych wątkach...I nie pisałam o pigułkach, tylko miałam na myśli gume dla Twojego faceta :hitler:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi