kij wie co to było, na okres niestety nie wygladało, bo kolor inny i konsystencja też nie okresowa :/
Krwawienie po hormonach to nie to samo co miesiączka, zawsze wygląda inaczej - niezależnie od tego, czy jest to krwawienie z odstawienia czy krwawienie po pigułce "po". Możliwe, że po tym krwawieniu zaczął Ci się normalny cykl.
Zrób test, po co się tak bujać?
Krwawienie po hormonach to nie to samo co miesiączka, zawsze wygląda inaczej - niezależnie od tego, czy jest to krwawienie z odstawienia czy krwawienie po pigułce "po". Możliwe, że po tym krwawieniu zaczął Ci się normalny cykl.
mozliwe i to bardzo... wg tego dziś byłby 29dzien cyklu i mam objawy przedokresowe. W ogóle mialam objawy takie "moje" ogólnocyklowe.
Teścik chyba kupie.
teściku nie kupiłam.
"ciocia mnie dzis odwiedziła".
Teraz jestem prawie pewna, że te krawienia w połowie sierpnia to był "okres" i od tego zaczął się normalny cykl. Nie dość, że w ciągu tego czasu wszystko było typowe dla mnie, to dziś po 35 dniach (co tez jest u mnie spotykane - 29-35) zaczął się nowy cykl
Czesc dziewczyny mam problem
Wczoraj wieczorem podczas stosunku pekla nam gumka, niestety w sobotni wieczor wiadomo ze nic nie zalatwimy.
Jutro ide do lekarza po recepte jednak mam pytanie chodzi o to ze jutro o 16 mija 48 godz a ja chce to miec za soba i czy moge zarzyc 2 tabletki jednorazowo albo w mniejszym odstepie czasu niz 12 godz ?? Pomozcie
Escapelle jest jednotabletkowa! Dwie tabletki ma Postinor Duo i należy je zażyć tak jak jest napisane w ulotce, czyli drugą 12 godzin po pierwszej. Biorąc tabletki jak nam sie podoba, zwiększamy ryzyko skutków ubocznych i zmniejszamy ich skuteczność.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
niekochana1986, jakbyście się postarali to spokojnie mogliście dziś załatwić receptę na Postinor lub escapelle..............co do reszty, to już chyba Rosemary, powiedziała co trzeba....
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 16:46
Cytat:
moge zarzyc 2 tabletki jednorazowo albo w mniejszym odstepie czasu niz 12 godz
ZAŻYĆ nie zarzyć - to po pierwsze
po drugie tak jak napisała Rosemary
Cytat:
Escapelle jest jednotabletkowa! Dwie tabletki ma Postinor Duo
a po trzecie: leki to nie cukierki i nie można ich brać tak jak nam się podoba. Trzeba stosować się do zaleceń lekarza oraz ulotki. Jak masz gorączkę to nie bierzesz 3 aspiryn jednocześnie, prawda? Tak samo jest z pigułkami "po". Nie ważne, czy od niezabezpieczonego stosunku minęło 12 czy 48 godzin. Drugą tabletkę (Postinor Duo) bierzesz po 12 godzinach od przyjęcia pierwszej.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Escapelle jest jednotabletkowa! Dwie tabletki ma Postinor Duo i należy je zażyć tak jak jest napisane w ulotce, czyli drugą 12 godzin po pierwszej. Biorąc tabletki jak nam sie podoba, zwiększamy ryzyko skutków ubocznych i zmniejszamy ich skuteczność.
Mała adnotacja to Escapelle. Warto zaopatrzyć się w 2 takowe tabletki, aktualny koszt do 69 zł za jedną. Ale zgodnie z treścią ulotki, jeżeli przed upływem 3 godzin od zażycia tabletki nastąpią wymioty(moja dziewczyna zaczęla mieć nudności już po paru minutach), trzeba zażyć kolejną, inaczej może ona nie dać spodziewanego efektu.
Samo, to jest skutek uboczny i występuje nie zawsze (czytając posty o escapelle. postinorze, czy yuzpe odnoszę wrazenie, ze twoja dziewczyna była wyjątkiem).....a takim tokiem myślenia można powiedzieć, że watro mieć np 3 tabletki.............nie przesadzajmy.
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 19:54
...
Ostatnio zmieniony przez Epica Pon 26 Paź, 2009 16:12, w całości zmieniany 1 raz
ladydodi, a skąd takie pytanie? Wzięłaś Escapelle i się boisz, że nie zadziała? Zawsze istnieje takie ryzyko, tak samo jak z nietrzymaniem cyklu przez tabletki itp. Ale to zależy od wielu czynników- poczytaj temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum