Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 11:40
Sądzę, że u wszystkich Dziewczyn z forum (które ją przyjęły) pigułka zadziałała. Nie ma tu użytkowniczek, które mimo przyjęcia Escapelle zostały mamusiami. No chyba, że czegoś nie doczytałam.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
ladydodi [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 09:01
Tydzien po zazyciu escapelle wystapil okres, troszke wczesniej niz planowany zgodnie z cyklem, wiec jest to zapewne wynik przyjecia tabletki, czy to oznacza ze tabletka podzialala?????
ladydodi, zrób test 14 dni po stosunku, a będziesz wiedziała, czy tabletka podziałała. Krwawienie nie musi świadczyć o tym, że nie jest się w ciąży....
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 09:35
Rozumiem,tak wiec zrobie zeby nie miec watpliwosci
Jolka [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 19:18
wzięłam Escapelle około 38h po stosunku
nie miałam żadnych skutków ubocznych, jedynie okres spóźnił się o 1,5 miesiąca
nie jestem w ciąży, ale nabawiłam się stresu jak nigdy i chyba podziękuję już za jakikolwiek stosunek aż do ślubu
wzięłam Escapelle około 38h po stosunku
nie miałam żadnych skutków ubocznych, jedynie okres spóźnił się o 1,5 miesiąca
nie jestem w ciąży, ale nabawiłam się stresu jak nigdy i chyba podziękuję już za jakikolwiek stosunek aż do ślubu
O i to jest jedyna stuprocentowa metoda antykoncepcji
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
elooo1987 [Usunięty]
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 09:52
Hej,
Szukałam tego tematu ale naprawde nie znalazlam, wiec z gory przepraszam jesli taki byl...
Ja mam troche inny problem niz wiekszosc dziewczyn. Wzielam escapelle nie dlatego, że pękła nam prezerwatywa, a dlatego ze zapomnialam w poniedzialek tabletki o czym przypomnialam sobie dopiero biorac kolejna we wtorek. Wprawdzie stosunek ostatni miałam w sobotę, jednak wolę nie ryzykować.
Moje pytanie jest następujące - czy mam dziś wziąć tabletkę? Zapomniałam 10tej, ale obie tj. 10 i 11 wziełam od razu jak zauważyłam we wtorek. Lekarka zaleciła mi przerwać branie tabletek, co jest dla mnie dziwne. Miałam już kiedyś taką sytuację i wtedy inna pani ginekolog powiedziala ze mam brac normalnie do konca cyklu i bylo ok... Sama nie wiem co robić, proszę o radę, bo wydaje mi się, że to troche rozreguluje mi cykl...
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 10:10
Ja też tak jak Czarownica dalej bym brała pigułki. Obawiałabym się jednak plamień i ogólnie złego samopoczucia (taką bombę hormonów sobie zaaplikować...). Nie rozumiem czemu przyjęłaś Escapelle. Powinnaś dokładnie przeczytać swoją ulotkę od pigułek, bo widzę, że nie wiesz zupełnie jak trzeba postąpić w przypadku jej zapomnienia.
Nic więcej."
elooo1987 [Usunięty]
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 11:32
Czytałam ulotkę. Poszłam też się poradzić lekarza i skoro mi to przepisał, raczej było to konieczne.
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 12:05
elooo1987 napisał/a:
raczej było to konieczne.
Było, nie było.
W ulotce jest wyraźnie napisane:
Cytat:
Pominięta 1 tabletka w drugim tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze.
Skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana i nie trzeba stosować dodatkowych metod zapobiegania ciąży.
Naprawde lepiej postępować zgodnie z ulotką niż nie potrzebnie faszerować się Escapelle.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 14:13
Bas napisał/a:
Naprawde lepiej postępować zgodnie z ulotką niż nie potrzebnie faszerować się Escapelle.
Otóż to. Poza tym napisałaś, że miałaś już kiedyś taką sytuację, więc po co bierzesz pigułki, skoro latasz po escapelle, nawet jeśli ryzyka ciąży po zapomnieniu w 2 tygodniu nie ma? Dla mnie jest to dziwne. Poza tym zmień lekarza.
Nic więcej."
shiva89 [Usunięty]
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 15:18
wazne
PYTANIE!
Mam pytanie, 5 grudnia wzielam tabletke escapelle, dzisiaj jest 9 i dosalam krwawienie. wczesniej bralam tabletki yasminelle, ale 1 zapomnialam,pozniej wspolzylam(stad tabletka 72 h)i przez te 4 dni nie bralam yasminelle,gdzy ginekolog powiedzial mi zebym zaczela brac yasminelle w 1 dniu okresu. i teraz pytanie brzmi, czy to juz jest okres??czy to jest krwawienie po tabletce??Normalnie powinnam dostac okres 24 grudnia. Kiedy mam zaczac znowu brac yasminelle,teraz?? czy przy nastepnym okresie??prosze o szybka odp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum