Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Escapelle

Poprzedni temat «» Następny temat
Escapelle
Autor Wiadomość
el
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 16:58 

Czarownica napisał/a:
nie, alkohol nie reaguje z hormonami.

a np. z marihuaną ?

Karolina 

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 17:00 

el napisał/a:
a np. z marihuaną ?

Nie. Z haszyszem, LSD, grzybami halucynogennymi także nie.
Nic więcej."

el
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 17:05 

ogólnie problem jest taki -
studniówka, trochę alkoholu, seks, pęknięta prezerwatywa ( nie było wytrysku ) wszystko ok godziny 1 .
Kolejnego dnia po godzinie 17 koleżanka zażyła escapelle.
Następnego dnia mówila że bolal ją brzuch i wzięła ketanol .
Dziś mowi mi że boli ją głowa, brzuch, trochę słabo się czuje.
Dość dużo pije a w ogóle albo prawie w ogóle nie sika..

Może któraś z Was miała taki przypadek..
Każe jej iść do lekarza ale ona nie bardzo ma chęć.
Ledwo zmusiłem ją na pójście ze mna do ginekologa po receptę..

emileczka 

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 17:10 

wzięła escapelle i ma skutki uboczne-nic wielkiego,nie ma po co gnać do lekarza :wink:
zaczekac spokojnie i po 14 dniach zrobić test.

Czarownica 

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 17:14 

Jeśli na prawdę nie sika, to radzę szybko z tym pójść do lekarza, bo jest to niebezpieczne dla zdrowia.

el
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 17:14 

Już prawie 2 dni dobrze nie sikała..
Martwi mnie to..
Dobrze że escapelle nie działa z narkotykami , bo z tego co sie dowiedziałem to wcześniej
brała jakieś gówna typu amfetamina.

[ Dodano: Sro 10 Lut, 2010 20:20 ]
No i mówi że boli ją macica...
Może to zapalenie pęcherza ?

marta565
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Lut, 2010 14:04 

Wczoraj ok 14:00 wzięłam Escapelle. W piątek idę na imprezę, czy w związku z tym mogę pić alkohol?Czy to nie będzie miało jakiegoś wypływu na działanie tabletki? Wiem, że od zażycia Escapelle do piątku minie jakieś 50 pare godzin i to żadnego wpływu nie będzie miało, ale wolę się upewnić...

Linka 

Wysłany: Czw 11 Lut, 2010 14:09 

marta565, a myślisz, że jak escapelle nie zadziała to się tym alkoholem przysłużysz dziecku?
Troszkę zdrowego rozsądku....

gani
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 01:29 okres po Escapelle

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie tabletki Escapelle. Po zażyciu po 5 dniach pojawiło się trzydniowe krwawienie - zgodnie z tym co napisali w ulotce, jako skutek tabletki. Czekałam na okres moj naturalny. Okres pojawił się, ale 5 dni przed właściwym terminem - jeszcze trwa, na razie jest skąpszy od tego tradycyjnego. Czy to normalne? Czy nie jest moze to objawem ciaży? Czy ten okres może pojawić się aż 5 dni wcześniej? Pójść z tym do ginekologa?Dziewczyny pomóżcie, Gani

Botica 

Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 01:58 

gani, Na przyszłość dopisz się do istniejącego tematu. Wszystko jest zupełnie normalnie. Przyjęłaś bombę hormonalną i powinnaś się cieszyć, że okres przyszedł.

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 07:14 

gani, pierwsza sprawa to szukajka, druga to ulotka, bo w tym momencie Twoje pytanie jest śmieszne i zarazem denerwujące...w ulotce o tym piszą a na naszym forum jest masa postów na ten temat. Poza tym skoro lekarz wypisał Ci tabletk to mogła spytać go od razu jak ona działa...

gani
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 08:25 

Dzięki za odpowiedź.

Co do postów, to przegładałam, szukałam i znalazłam, ale tylko sytuacje, że okres się
spóźnia. Sytuacje takie jak ja mam, że jest o 5 dni za szybko, nie znalazlam.

Co do ulotki, fkatycznie było wspomniane, ze moze byc szybciej, ale nic konkretnego. W skutkach ubocznych i nie tylko, bylo wyraznie napisane, ze moze sie spozniac, kilka razy w calej ulotce. Ale zeby byl szybciej to tylko raz i ani o ile dni i nic wiecej. Bylo jeszcze, ze moze sie pojawic nietypowe krawienie (cokolwiek to znaczy) w terminie spodziewanej miesiaczki, to trzeba udac sie do lekarza w celu wykluczenia ciazy. Zastanawialam sie, czy moze moje jest nietypowe.

Mimo to, dzieki za odpowiedź, ;)

Alice
[Usunięty]

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 11:50 

Witam,

We środę w nocy (około 24.00 - 1.00) najprawdopodobniej zostałam wykorzystana (nie mam 100% pewności, ale "obudziłam się" w sytuacji dwuznacznej). Mniejsza o prawo, skurczybyka nie dorwę, ale postarałam się o to, żeby nie dosżło do ewentualnej ciąży i około 17.30 w czwartek zażyłam escapelle, zapisana przez lekarza. Byłam na potężnym kacu.
Od dwóch dni nie mogę normalnie spać (wciąz się budze i zasypiam na chwilę), mam niesamowitego doła i lekkie mdłości. O ile mdłości to dośc częsta dolegliwośc po tabletce, to o zaburzenaich snu chyba jeszcze nie czytałam. Do tego dochodzi lekki ból piersi (a dokładnie sutków).
Naprawdę jestem przerazona tym wszystkim, ale jedyne o czym teraz mogę mysleć to żeby tabletka zadziałała (miałam, niestety, dni płodne, potwierdzone przez lekarza).
Czy to normalne objawy? Dodam, ze jakos szczególnie nie czuję, zeby organizm mi szalał...

Linka 

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 11:56 

Alice, wydaje mi się, że te problemy ze snem to raczej skutek tej całej sytuacji - znaczy- stresu, lęku i strachu.
Reszta objawów które opisujesz są dość klasyczne jeśli o escapelle idzie. Tabletkę zażyłaś szybko także teraz nie pozostaje nic innego jak czekać te dwa tygodnie i zrobić test ciążowy..
Oby wszytsko dobrze się ułożyło.

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 11:59 

O ile zaburzenia snu są na skutek stresu czymś całkowicie normalnym, o tyle myślenie
Cytat:
Mniejsza o prawo, skurczybyka nie dorwę
dla mnie osobiście nie jest zbyt rozsądnym myśleniem. A znalezienia się w takiej sytuacji bardzo wspólczuje...

Odpowiedz do tematu