Miesiączka przyszła zgodnie z Jej kalendarzykiem, tj. 27 lipca.
Radzę sobie zapamiętać, że takie metody jak kalendarzyk, to lepiej włożyć do kuferka, zamknąć na kłódkę i kluczyk wyrzucić. To nie działa.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Aganieszka82 tu pisala, ze w hiszpanii escapelle jest bez recepty ponizej 18 roku zycia, a powyzej juz nie?
Czy polska recepta bedzie wazna?
Nie zamierzam brac, ale wole w razie wypadku miec jakas opcje
In Spain it is available without restriction, but is not available over-the counter and requires a visit to a doctor. Nevertheless, recently the Spanish Government approved a measure to make the pill available over the counter in pharmacies without prescription and with no age restrictions by August 2009.
Z doświadczenia wiem, że jak poskomlesz nad kontuarem, to dostaniesz. Cena zwala - 35 za sztukę (niemiłe doświadczenia z zeszłego roku, Thank God nie moje, )
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Ładnie sobie licza. Chociaż jeśli w PL wliczyc w cene wizyte u prywatnego gina, tow ychodzi bardzo podobnie
Dzięki. Niemniej wierzę, że mi sie ta wiedza nie przyda
a w Pl aptekarze chca decydowac o tym komu sprzedaja a komu nie ehhh...
Dobre podejscie, prawidlowe. Szkoda tylko, ze u nas taka opinia malo pozytywna panuje na temat tych tabletek. A na dobra sprawe moga uratowac niezle przy wpadce.
A jakies inne kraje gdzie bez problemu mozna dostac?
a w Pl aptekarze chca decydowac o tym komu sprzedaja a komu nie ehhh...
Apteki są prywatne i mają takie prawo.
akajka napisał/a:
A na dobra sprawe moga uratowac niezle przy wpadce.
a moga też nieźle zaszkodzić, jak sie nie bada regularnie i nie ma sie pojęcia co sie dzieje w organizmie.
Jak Cie interesuje dostepnośc w innych krajach, to uzyj google jak radzi Greta i nie zaśmiecaj juz wątku.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Jeżeli się trafi na odpowiedni (z czym wiąże się niestety często słówko "prywatny") gabinet, to przebadają nas od stup do głów i wszelkie ew. przeciwwskazania wyjdą od razu. W sumie nie wiem, i tu moje pytanie - czy niektórzy lekarze załatwiają to w minutę po prostu wypisując receptę, czy zawsze towarzyszy temu jakieś badanie?
czy niektórzy lekarze załatwiają to w minutę po prostu wypisując receptę, czy zawsze towarzyszy temu jakieś badanie?
a jak myślisz?
wiadomo, że są tacy, co dają tylko receptę, ale to kwestia odpowiedzialności za siebie, czy bierzesz taki lek "w ciemno".
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
jejku, przeciez nie musicie mi odpisywac. Zapytalam a tu juz wielka afera sie robi. Duzo podrozuje i roznie moze sie zdazyc na wyjezdzie, jestem mloda to sie bawie. Dlatego zainteresowal mnie temat tabletek po...
Moze i apteki sa prywatne ale jest tez cos takiego jak kodeks aptekarza w ktory mowa o pomocy. Jak nie slyszalas to gugle Cie oswieca, no chyba, ze wolisz zapytac na forum :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum