Tak sobie czytam różne stronki i widzę, że pojawiła się nowa pigułka "po stosunku". Nazywa się Escapelle, trzeba ją zażyć tak jak Postinor do max. 72h (najlepiej do 12h) po niezabezpieczonym stosunku. Składa się tylko z 1 pigułki zawierającej 1500 mikrogramów lewonorgestrelu.
Tak wygląda opakowanie: http://www.pigulka.com/info%20ramki/yasmin.htm
ta cena to hmm zadna zaleta bo na to samo wychodzi
_________________ Jestem księżniczką bez korony, nie potrzebuje jej, jestem tak samo zajebista w niej jak i bez.
Miłość jest kombinacją podziwu, szacunku i namiętności. Jeżeli żywe jest choć jedno z tych uczuć, to nie ma o co robić szumu. Jeżeli dwa, to może nie jest to mistrzostwo świata, ale blisko. A jeżeli wszystkie trzy, to śmierć jest już niepotrzebna: trafiłeś do nieba.
William Wharton
zalezy u mnie postinor 55 wiec 5 zł w te czy wewte
_________________ Jestem księżniczką bez korony, nie potrzebuje jej, jestem tak samo zajebista w niej jak i bez.
Miłość jest kombinacją podziwu, szacunku i namiętności. Jeżeli żywe jest choć jedno z tych uczuć, to nie ma o co robić szumu. Jeżeli dwa, to może nie jest to mistrzostwo świata, ale blisko. A jeżeli wszystkie trzy, to śmierć jest już niepotrzebna: trafiłeś do nieba.
William Wharton
William Wharton
Witam,
parę dni temu byłam zmuszona zażyć właśnie tą tabletkę (dokładnie 6) i dzisiaj ku mojemu wielkiemu zdumieniu dostałam okres. I teraz nie wiem czy jest to spowodowane przyjęciem tej tabletki czy jest to normalna miesiączka bo dziś mija 19 dzień od mojego normalnego okresu Będę wdzięczna za odpowiedź.
Hmm. Trudno powiedzieć. Oczywiście w kalendarzyku, jesli takowy prowadzisz, należy zaznaczyć to krwawienie, ale bywa i tak, że po zażyciu tabletki pojawia się krwawienie mimo, że to nie pora okresu i za tydzien pojawia się w termnie okres. A może też być normalnie za 28-30 dni.
Takie są skutki uboczne tych prepartów...
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Escapelle::
Lek nie jest skuteczny, jeśli proces implantacji (zagnieżdżania) już się rozpoczął – Escapelle nie powoduje przerwania istniejącej ciąży. Lewonorgestrel (progestagen), gdy zostanie przyjęty zbyt późno, podtrzyma ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem. To podstawowy dowód na to, że antykoncepcja postkoitalna nie niszczy płodu.
ja wzięłam w 14 godzinie i zadziałało. Równo 28 dnia cyklu dostałam okresu (trwał niecałe 2 dni ale zawsze), wcześniej chyba z tydzień bolał mnie brzuch tak jak przed okresem, tylko 20 razy intensywniej. Bez mocnych środków przeciwbólowych nie ruszałam się z domu...
Ale opłacało się pocierpieć.
A tak w ogóle z tego co wiem to Postinor został wycofany i escapelle jest jedyną tabletką "po" obecnie dostępną na rynku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum