U mnie na planie jest : religia/etyka. Ale tylko na planie, gdyż tak na prawdę etyki nie ma w szkole. Od tego roku wymyślono sobie u mnie, że mamy przebywać w bibliotece (u mnie ponad 15osób nie chodzi, a w bibliotece ma być spokój i cisza - taaa... Yhy....) podczas religii. Jakoś wcześniej nikogo nie obchodziło, co się robi...
Ale można wykładac etykę na wyższych uczelniach, bez problemu jest wystarczająca liczba godzin i to niekoniecznie na uczelniach humanistycznych.
Można. Tyle tylko, że etaty na wyższych uczelniach są zazwyczaj szczelnie obsadzone. I sam fakt ukończenia przez kogoś studiów podyplomowych z etyki (czy czegokolwiek innego) drogi do wykładania na uczelni jeszcze nie otwiera.
dokładnie, ponadto żeby ubiegać się o etat na uczelni trzeba mieć tytuł doktora albo mocne znajomości. Oficjalnie uczelnie mgr nie zatrudniają chyba że jest wyjątkowa potrzeba (najczęściej uzasadniana pensum ale ponieważ niż się zbliża będzie to trudne) wówczas tworzone jest takie stanowisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum