Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Evra

Poprzedni temat «» Następny temat
Evra
Autor Wiadomość
Guzik 

Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 10:45 

hm, nie wiem, czy jakaś farmaceutka zauważy ten post,
wg mnie ostrzeżenie wynika z tego, ze wiele leków trzyma sie w lodowce i trzeba uważa, żeby nie leżały kolo zamrażalnika.
a w taka pogodę trzymałabym plastry w torebce - blisko ciała.
-20 może szybko przemrozić zawartosc reklamówki.
ja tak wczoraj straciłam 1kg ziemniorów ;)
ale to tylko moje przypuszczenia.

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

naily
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 22:39 

Hormony po zamrozeniu juz niewiele zdzaialaja, a ja mysle, ze niejedna dziewczyna miala taki pomysl, zeby "przedobrzyc" i wlozyc do zamrazalnika... to chyba po to jest to ostrzezenie, a nie dotyczy drogi z apteki do domu.

Kasieq
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 12:04 

Witajcie! Moze moje pytanie jest dla was oczywiste, ale po Harmoncie dopiero zaczelam stosowac plastry...:)
Mianowicie: czy dobrze rozumiem z ulotki, ze plastry mozna zaczac stosowac nie 1 dnia cyklu (a np. czwartego), a zabezpieczenie bedzie jeszcze w tym samym cyklu, po siedmiu dniach od rozpoczeciu stosowania?

Guzik 

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 13:58 

dobrze zrozumiałaś, ale ta zasada obowiązuje od 2 do 5 dnia cyklu.
później zabezpieczenie jest pewne od kolejnego opakowania/cyklu.

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

rholna 

Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 20:44 

Czy gdzieś w Posen można dostać Evrę za mniej niż 39 zl? Już kupiłam w Magicznej za tą kwotę, ale na przyszłość się zastanawiam czy gdzieś bywa taniej.

CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!

bezimienna90
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 19:35 

Witam!
Mam mały problem z plastrem.
Dziś rano przykleiłam 2gi, pojechałam na basen i przed chwilą okazało się, że ramiączko od biustonosza "weszło" mi pod plaster i się przykleiło. od razu oczywiście go zerwałam i przykleiłam nowy. Musze stosować dodatkową antykoncepcje? Czy w takim bądz razie będe musiała kupić nowe opakowanie i dokleić ten jeden? Czy lepiej połączyć obydwa opakowania o dopiero wtedy ostawić?

ironia 

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 20:56 

ja bym nie stosowała dodatkowej antykoncepcji i połączyłabym opakowania. Powinno być ok :)

bezimienna90
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 21:31 

Bo zastanawiam się jak to w ogóle trakotwać. Jako spoznienie z przyklejeniem czy jako zerwanie się plastra? W sumie on został przyklejony ok 10 oderwał się podejrzewam po 16 a zauważyłam to o 21 także po 5 h został przyklejony nowy..

orange 

Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010 22:02 

Mam pytanie.
Dzisiaj ginekolog przepisał mi plastry EVRA, ze względu na moje problemy żołądkowo-jelitowe.
Wcześniej brałam YASMINELLE. Skończyłam opakowanie, później miałam okres i nie zaczęłam kolejnego opakowania. W czasie przerwy nie było stosunków. Podjęłam decyzję, że zrobię sobie 3 miesięczną przerwę. Jednak teraz zastanawiam się czy nie zastosować plastra. Tylko kiedy miałabym go nakleić po raz pierwszy? W dzień jak dostanę okres?Czy może poczekać te 3 m-ce aż organizm wróci mi do normy i następnie zastosuję plastry?

No i drugi problem. Przestałam brać tabletki. Podejrzewam, że w przyszłym tygodniu powinnam dostać okres. Strasznie bolą mnie sutki, są prawie ciągle napięte, dotyk boli... nie wiem, czy to jest jakaś reakacja po odstawieniu tabletek? bo nie pamiętam, żeby przed zwykłym okresem tak mnie bolały :(

misia 

Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010 22:04 

orange, plastry tak samo jak tabletki przykleja się w pierwszy dzień miesiączki

czy zaczniesz stosować plastry teraz czy po 3 miesięcznej przerwie to Twoja sprawa, sama zadecyduj

a to, że bolą sutki to podejrzewam, że normalne przy okresie

martus985
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 21:13 

Co myślicie
mianowicie ostatnio przeszłam z yaz na plastry -po zakończeniu opakowania yaz czekałam na krwawienie , które wystąpiło 5 dnia (do tej pory występowało 4 albo 5 dnia) także wszystko uznałam za normalne więc jak tylko pojawiło się skąpe krwawienie ( a takie zazwyczaj miałam pierwszego dnia) od razu przykleiłam pierwszy plaster i przez ten pierwszy wszystko było normalnie jednak juz w drugim dniu krwawienie znikło jutro będzie 3 dzień i zobaczę co będzie się działo tabletki żadnej nie zapomniałam ani nic takiego więc nie rozumiem czemu po przyklejeniu plastra krwawienie ustało
co o tym myślicie

LipStick 

Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 17:26 

tak sie zdaża ze moze juz nie być krwawienia, np ze zmienilas na plastry - wszystko jest ok :)

martus985
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 19:43 

dziękuje za odpowiedź
krwawienie trwało tylko 1 dzień (u mnie minimum do tej pory było 6 dni)także dla mnie szok zobaczę jak będzie dalej

moona89 

Wysłany: Sro 07 Lip, 2010 08:46 

Czy ktoś kto stosuje plastry mógłby się wypowiedzieć czy podobnie do tabletek zdarza się zmniejszenie libido? :roll:
Wiem, że często to sprawa indywidualna, nie każdy kto stosuje tabletki ma ten problem.. ale zauważyłam, że często się to zdarza. Jak jest z plastrami?

martus985
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Lip, 2010 15:59 

Ja wcześniej stosowałam tabletki i z moim libido bywało przeróżnie a teraz z powodów zdrowotnych tabletki zamieniłam na plastry stosuje je dopiero 4 miesiąc ale jeśli chodzi o libido to jak na razie wszystko w porządku nie zauważyłam spadku.

Odpowiedz do tematu