Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 13:24
Falownica
Było o prostowanicy,ale teraz zmaian o 180 stopni, bo ja chce falownicę. Patrzyłam na allegro i nie jest to tanie-150 zł taka BabyLiss (?) z najpotrzebniejszymi funkcjami. Czy miałyście kiedys takie cudo? Sama nie wiem czy warto wydawać taka kaskę, bo w życiu z tego nie korzystałam i dlatego chce zasięgnąć waszej porady
Mam takie "cudo" . Kupiłam kiedyś tam, jak potrzebowałam, takie najprostsze urządzonko, jakiś HOLDEN . Generalnie użyłam maksymalnie 10 razy . Niespecjalnie mi się podoba efekt takich pofalowanych włosów . Bardziej chyba pasowałoby stwierdzenie pokarbowanych, bo wyglądają jak frytki i są strasznie napuszone .
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 14:48
Bo właśnie jak widziałam efekt tych Baby Liss to całkiem fajnie wyglądały. Te fale były dosyć grube i nie przypominały pokarbowanych włosów. Moje włosy raczej nie lubią sie puszyć,więc sama nie wiem czy tez bym wyglądała jak "lew"
No tak, możliwe że teraz to wygląda inaczej . ZA MOICH CZASĂW (:D) tak to wyglądało . A było z jakieś 5, 6 lat temu.
Nie no, aż tak się nie puszyły . Swoją drogą, moje są podatne na układanie, ale efekt nie trzyma się długo .
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 15:05
Kurde,gdyby to nie było takie drogie to bym sobie bez namysłu kupiła,ale teraz nie mogę tak szastać forsą... Może ktoś miał doświadczenie z jakąś inną maszyną tego rodzaju
Moje włosy raczej nie lubią sie puszyć,więc sama nie wiem czy tez bym wyglądała jak "lew"
jezeli male te "karby" tzn drobne to beda sie puszyc. moja kolezanka tez nie ma puszacych sie wlosow a pozniej jest niezly efekt. z umiarem fajnie wyglada
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 20:36
jak chcesz miec falowane wlosy to ja bym bardziej polecala pojscie do fryzjera i zrobienie sobie trwalej, bo niestety taka karbownica tak samo jak i prostownica strasznie niszcza wlosy (trwala jak jest dobrze zrobiona to nie rusza za bardzo wlosow) i można uzyskac nieobliczalny efekt - efekt lwa i tak nie jest najgorszy, bo zawsze moze się trafic efekt pioruna, a no i przynajmniej ja jak kilka razy potraktowalam swoje wlosy karbownica to efekt starczyl mi na mniej wiecej 3 godziny...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
no polecam zrobienie trwalej na jakies grubsze wałki- znajoma mojej mamy miala wlasnie taka robiona i mi tlumaczyla ze wreszcie po latach znalazla fryzjerke ktora zrobila jej trwala i ma wlasnie takie ladne fale , nie takiego typowego baranka na glowie, sama bym tak chciala ja-prostowlosa dziewczyna
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 22:57
Trwałej sobie nie zrobie bo jak będe wyglądała jak debil to bede miala problem na dluższą mete :p Falownica jak coś nie tak pójdzie to rach ciach i po problemie. Trwała to dla mnie zbyt duże ryzyko.
Wysłany: Sob 26 Sie, 2006 15:45
Mam termoloki i to jest do niczego. Strasznie słaby efekt. Lokówka też odpada bo nie chcę mieć kręconych włosów a falowane,a lokówka ma zbyt mały gwint,że tak to nazwę Wałki za to czasochłonne i sama sobie nie poradze z ich założeniem-taka już jest ze mnie gapa
mnie gfale falownica sie np noie podobaja w ogole
ja bym stawiala na grube walki,albo sprtobuj taki patent: na papoiloty nawin wolosy trzymajac pionowo papilot-zerby wlosy byly zawijane tak jak np. jest ggwint na srubce. ktos zrozumial moj opis?podobno tak wychodza fajne fale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum