Jeśli masz na myśli ogólną temperaturę ciała, to fakt, że jesteś chora również może Ci opóźnić krwawienie. Samo podanie antybiotyku również może się do tego przyczynić, jak już wyżej pisałam.
Zaraz zaraz, ale flumycon chyba nie wpływa na tabletki.
O ile się nie mylę to lynn, miała go przeciwgrzybiczo, tak?
Ja przy stosowaniu flumyconu nigdy sie nie zabezpieczałam
_________________ Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło...
lynn [Usunięty]
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 20:58
dokładnie czarnula. Chyba po problemie (nie ukrywam, że łez kilka ze stresu uroniłam dziś), bo przed sekundą zobaczyłam na papierze krew... Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie, dziewczyny
No to przyszła moja kolej. Złapałam grzybka, dostałam globulki dopochwowe i doustnie Flumycon. Wyczytałam, że nie wpływa na tabsy, ale podwyższa poziom etynylosetradiolu. Do końca opakowania zostało mi 5 pigułek, Flumycon mam na tydzień, a od pierwszego dnia krwawienia mam zacząć nowe tabletki anty - Midiana. Ten utrzymujący się przez tydzień podwyższony poziom etynylosetradiolu, później krótka przerwa (bo do krwawienia) nie wpłyną na skuteczność antykoncepcyjną?
_________________ Siła jest Kobietą
kajusia [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 15:47
Na początku września lekarz i przepisał mi flumycon 200 mg na zapalenie pochwy. Kazal mi wziac dwie tabletki w jeden dzien po 200 mg kazda, pozniej dzien przerwy i pozniej znowu dwie tabletki i tak cale opakowanie (7 tabletek) az do dnia kiedy zostanie jedna. Czy brałyście kiedyś tak?? jaki to ma wplyw na tabletki anty?? Dodam że od 2 i pół roku biore tabletki anty (harmonet). Po skończeniu leczenia pare razy wspołżyłam. We wtorek dostałam krwawienia - wystapilo tak jak powinno tylko ze przypomina bardziej plamienie niz krwawienie i trwalo do wczoraj czyli nie cale 2 dni a przewaznie mialam dosc obfite i trwajace 4-5 dni. Czy moglam zajsc w ciąże?? Powinnam zrobic test ?? czy poczekac do nastepnego krwawienia?? Prosze odpiszcie.
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 16:30
kajusia flumycon nie wpływa na skuteczność pigułek antykoncepcyjnych - nie musisz się martwić.
Krwawienie nie musi być tak samo obfite/skąpe każdego miesiąca. Czasem jest mniejsze, czasem obfitsze - po prostu.
Ja kiedyś brałam flumycon 200 mg (chyba ze 2 lata temu) w taki sposób:
miałam przepisane opakowanie flumyconu 7x200 mg
1 dnia wzięłam jedną tabletkę
3 dnia jedna tabletka
i potem dopiero 7 dnia (i znowu jedna tabletka)
te cztery, które zostały miałam brać przez 4 kolejne miesiące (po 1 w pierwszym dniu krwawienia).
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
kajusia [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 19:43
Nie mają wpływu nawet jak brałam po 400 mg co drugi dzien??
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010 19:52
Flumycon w ogóle nie wpływa na antykoncepcję.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum